Reklama

Boss sicilské mafie dopaden. 30 let unikal justici, zatčen byl v nemocnici

Italská policie zatkla nejhledanějšího šéfa mafie Messinu Denara
ČTK
 ČTK

Italská policie zatkla nejhledanějšího šéfa mafie Messinu Denara.

Reklama

Italská policie zatkla nejhledanějšího zločince v zemi Mattea Messinu Denara, šéfa sicilské mafie Cosa Nostra. Před justicí se skrýval 30 let, informovala agentura ANSA s odkazem na místní úřady. Messina Denaro byl v nepřítomnosti odsouzen k doživotí za podíl na atentátu na soudce Giovanniho Falconeho a Paola Borsellina.

Podle agentury AGI policie mafiánského bosse zadržela v nemocnici v sicilské metropoli Palermu, kam přišel na lékařskou prohlídku.

Messina Denaro převzal vedení Cosa Nostry poté, co byli zatčeni její předchozí šéfové Bernardo Provenzano v roce 2006 a Salvatore Lo Piccolo o rok později. Před justicí se Messina Denaro skrýval od roku 1993. K doživotí byl odsouzen také za vraždu deseti lidí v roce 1993 ve Florencii, Římě a Miláně.

Andrej Babiš je nevinen v kauze Čapí hnízdo

Dalibor Martínek: Babiš je esencí Čechů. Když všichni kradou, není to trestný čin. Je to způsob života

Deset let se tady zabýváme případem ambiciózního Slováka Andreje Babiše. Tomu nestačilo, že vydělal spoustu peněz, převzal spoustu podniků, často dravčím způsobem. Ještě si chtěl sáhnout na evropské dotace. Dělají to tak přece všichni. Udělal to, vymyslel mechanismus, jak to bude právně kryté. A vyšlo mu to. Chytrolín.

Přečíst článek

Andrej Babiš

Nevinen. Soud zprostil Babiše obžaloby v kauze Čapí hnízdo

Pražský městský soud dnes nepravomocně osvobodil bývalého premiéra a prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO) i jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou v kauze Čapí hnízdo, která se týká padesátimilionové dotace na stavbu kongresového areálu ve středních Čechách.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Carabinieri postávají před nenápadným domem, kde se ukrýval šéf Cosa Nostra Messina Denaro.

Drahé oblečení, parfémy, ale žádné zbraně. Italská policie prohledala dům mafiána Denara

Přečíst článek
Řím oživuje plán na výstavbu mostu z pevniny na Sicílii.

Řím oživuje plán mostu z pevniny na Sicílii. Ze státního rozpočtu potečou miliardy eur

Přečíst článek
Italové se konečně rozhoupali. Po 160 letech plánů konečně postaví nejdelší visutý most na světě. Tedy, možná

Italové se konečně rozhoupali. Po 160 letech plánů postaví nejdelší visutý most na světě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme