Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Drahé oblečení, parfémy, ale žádné zbraně. Italská policie prohledala dům mafiána Denara

Carabinieri postávají před nenápadným domem, kde se ukrýval šéf Cosa Nostra Messina Denaro.
Profimedia.cz
 ČTK

Italská policie nalezla a prohledala dům, ve kterém se ukrýval šéf sicilské mafie Matteo Messina Denaro. Nachází se v malém městečku v provincii Trapani, odkud Messina Denaro pochází. Šéfa mafie Cosa Nostra policisté zadrželi v pondělí. Vyšetřovatelé se chtějí nyní zaměřit na síť podporovatelů, kteří umožnili nejhledanějšímu italskému zločinci skrývat se před justicí 30 let.

Reklama

Dům, ve kterém se Messina Denaro skrýval, se nachází v malém městečku Campobello di Mazara. Podobně jako další významní šéfové sicilské mafie se tak skrýval v oblasti, odkud pocházel. Policie podle italských médií našla v domě drahé oblečení a parfémy, ale neobjevila žádné zbraně. Vyšetřovatelé doufají, že v domě najdou dokumenty o kriminálních aktivitách mafie Cosa Nostra.

Italská policie zatkla nejhledanějšího šéfa mafie Messinu Denara

Boss sicilské mafie dopaden. 30 let unikal justici, zatčen byl v nemocnici

Italská policie zatkla nejhledanějšího šéfa mafie Messinu Denara.

Přečíst článek

V městečku Campobello di Mazara žije také muž, který byl podle vyšetřovatelů řidičem Messiny Denara. Obchodník s olivami bez záznamů v trestním rejstříku byl zatčen v pondělí společně se šéfem sicilské mafie.

Vyšetřovatelé se nyní chtějí zaměřit mimo jiné na síť podporovatelů, kteří umožnili mafiánskému bossovi skrývat se 30 let před justicí. Palermský prokurátor Maurizio De Lucia uvedl, že klinika, kterou Messina Denaro pravidelně navštěvoval a ve které jej policisté v pondělí zatkli, pravděpodobně nevěděla, kdo je ve skutečnosti její pacient.

Mafie - ilustrační foto

Česko je rájem italských mafiánů. Perou tu špinavé peníze a schovávají se před justicí, píše tamní policie

Italské klany do Česka a na Slovensko "uklízejí" své členy prchající před justicí. Zároveň tu zakládají fiktivní společnosti, které pomáhají prát špinavé peníze pocházející z trestné činnosti, píše italská protimafiánská policie ve výroční zprávě za první pololetí loňského roku.

Přečíst článek

Podle italských politiků je zadržení Messiny Denara významným vítězstvím státu nad mafií. „Pokud si někdo myslí, že bitva s mafií je vyhraná, tak se velmi mýlí,” uvedl ovšem prokurátor De Lucia. Podle něj Cosa Nostra bude nyní hledat nového šéfa, protože má hierarchickou strukturu. „Cíl (mafie) je stále stejný – nalézt nové šéfy a vedoucí činitele,” řekl deníku La Repubblica De Lucia.

Šedesátiletý Matteo Messina Denaro se skrýval před justicí od roku 1993. V nepřítomnosti byl mnohokrát odsouzen k doživotí za vraždy a další zločiny připisované sicilské mafii.

Policie odvádí mafiánského bosse Messina Denara. Profimedia.cz
Reklama

Související

Mafie - ilustrační foto

Česko je rájem italských mafiánů. Perou tu špinavé peníze a schovávají se před justicí, píše tamní policie

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme