Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Itálie - informace o tématu

Život v Tokiu

Jak bojovat s overturismem, řeší to i v Japonsku. Místním zlevní nebo zakáží prodej alkoholu

Japonští restauratéři se rozhodli, že zavedou ve svých podnicích dvojí ceny. Přesněji, místní budou mít na jejich služby slevu.

Přečíst článek

Olympijský výbor hledá očistný směr. Hry se mají vrátit k investiční střídmosti

Přečíst článek

Italský ostrov Capri zakázal vstup turistům. Nemá dost pitné vody

Oblíbený italský ostrov Capri v sobotu zakázal turistům vstup kvůli problémům se zásobováním vodou z pevniny. Starosta města Capri Paolo Falco zákaz vydal ráno, a přiměl tak několik trajektů mířících na ostrov u pobřeží Neapole v jižní Itálii, aby se otočily. Později Falco nařízení zmírnil a uvedl, že na Capri budou vpouštěni turisté, kteří tam mají zarezervovaný hotel, obyvatelé ostrova a lidé, kteří na ostrově mají druhý domov, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Golden Goose odložila vstup na burzu

Výrobce „obnošených“ tenisek, které obouvá i Taylor Swift, odložil vstup na burzu

Italský výrobce luxusních tenisek Golden Goose odkládá vstup na burzu. Firma v úterý uvedla, že kvůli politickým nepokojům v Evropě zatím od primární veřejné nabídky akcií (IPO) odstupuje. Právě nejistota spojená s výsledkem voleb do Evropského parlamentu (EP) a situací ve Francii značně rozkolísala evropské trhy, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
Island

Vítejte, ale neničte nám přírodu. Island se přidává k boji proti overturismu

Turisté jsou na Islandu vítaní, ale jen v rozumném množství. Tamní vláda hledá, jak turistický ruch regulovat tak, aby netrpěli místní ani příroda. Na zahraniční turisty tam nejspíš čekají vstupní poplatky.

Přečíst článek
Sambuca di Sicilia

Italové zdražili. Za dům už chtějí tři eura

Výprodej historických domů na Sicílii pokračuje. Městečko Sambuca di Sicilia tentokrát nabízí 12 domů.

Přečíst článek
Itálie (ilustrační foto)

Pasti na cestě autem do Itálie. Pozor na hasičský přístroj, ale i komplikace s dálničními poplatky

Itálie láká stovky tisíc Čechů díky svým horám, jezerům, mořským plážím i historickým městům. Zároveň restaurace i stánky nabízejí neopakovatelné gastronomické zážitky. Itálie tak je třetí nejpopulárnější destinaci pro české turisty, hned po Chorvatsku a Slovensku. V textu vám nabídneme několik rad, jak se při cestě vyhnout zbytečným komplikacím.

Přečíst článek
Ruský soud nařídil zabavit majetek italské banky UniCredit za 463 milionů eur

Rusové mají nový zdroj pro financování války. Zabaví majetek italské UniCredit

Soud v Petrohradě nařídil zabavit majetek italské bankovní skupiny UniCredit za 463 milionů eur (11,4 miliardy korun). Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Soud rozhodl v arbitrážním sporu, ve kterém figuruje jedna z dceřiných společnosti ruské plynárenské skupiny Gazprom. Italská banka rozhodnutí zatím nekomentovala.

Přečíst článek
Ceny olivového oleje vystřelily na rekord

Olivový olej už jen pro bohaté? Jeho výrobci čelí nejtěžšímu období

Výrobci olivového oleje čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.

Přečíst článek
aMAZON

Dva pohledy na opakované nákupy. Amazon v nich viděl úsporu pro spotřebitele, úřad manipulaci

Italský antimonopolní úřad vyměřil Amazonu pokutu za nekalé obchodní praktiky. Internetový prodejce se brání. Argumentuje tím, že služba Subscribe and Save je pro spotřebitele ekonomicky výhodná.

Přečíst článek
Nová Alfa Romeo, elektromobil Junior

Zapomeňte na Milano. Nová Alfa Romeo mění jméno, vadila výroba v Polsku

Sotva jej firma uvedla na trh, už mění jméno. Automobilka Alfa Romeo z nadnárodního koncernu Stellantis se rozhodla změnit název svého prvního elektromobilu, sportovního vozu Milano, po polemice s italským ministrem pro podniky Adolfem Ursem z pravicově populistické strany Bratři Itálie. Tomu vadilo, že Milano se nevyrábí v Itálii. Nově je tedy na trhu Junior.

Přečíst článek
Zemřel italský módní návrhář Roberto Cavalli

Ztráta pro svět módy. Zemřel slavný italský návrhář Roberto Cavalli

Svět módy přišel o další velké jméno. Ve věku 83 let v Florencii zemřel italský módní návrhář Roberto Cavalli, uvedla to agentura Reuters. Cavalliho proslavily zejména spolupráce s filmovými a hudebními hvězdami i jeho návrhy se zvířecími potisky. Italská agentura ANSA uvedla, že měl slavný návrhář zdravotní problémy již delší dobu a v posledních letech se jeho stav zhoršil. I přes chatrné zdraví se loni stal pošesté otcem. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme