Reklama

Středozem před tisíci lety. Amazon vypustil první ukázku nejdražšího seriálu Pán prstenů

Scéna z nového seriálu Amazon Studios Pán prstenů: Prsteny moci.
Amazon Prime Video, užito se svolením
Dušan Kütner
duk

Jak vypadala bájná Středozem tisíce let před Pánem prstenů a hobity? Alespoň částečnou odpověď dostali fanoušci nesmrtelné Tolkienovy ságy v prvním oficiálním zveřejněném traileru společnosti Amazon Prime Video k seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. Podívejte se na ukázku z nejdražší televizní show za miliardu dolarů, která bude mít premiéru 2. září.

Reklama

The Lord of the Rings: The Rings of Power, jak zní název v originále, je považován za nejdražší televizní show, která kdy byla natočena. Jen za práva Amazon zaplatil 250 milionů dolarů, výroba stála zatím čtyřikrát tolik. Seriál se odehrává tisíce let před knihami J. R. R. Tolkiena a divácky úspěšnými filmy Petera Jacksona – vždyť jen trilogie Společenstvo prstenu (2001), Dvě věže (2002) a Návrat krále (2003) v kinech po celém světě vydělala tři miliardy dolarů.

Podívejte se na oficiální trailer k seriálu Pán prstenů: Prsteny moci:

pramen Amazon Prime

Šedesátisekundová upoutávka ukazuje předky hobitů a řadu dalších záhadných postav. „Před králem, před společenstvím, před prstenem – letos na podzim začíná nová legenda,“ stojí v úvodních titulcích traileru.

Začíná tím, co vypadá jako harfoot – forma hobita – kterého hraje Markella Kavenaghová a ptá se: „Nepřemýšleli jste někdy o tom, co ještě je tam venku? V tomto světě jsou zázraky mimo náš dosah putování. Cítím to!“. K vidění jsou i rytíři, elfové, trpaslíci a orkové, stejně jako zasněžené hory, rozbouřená moře a temné lesy.

Pán prstenů

Formanův producent za miliardy prodává práva na Pána prstenů a Hobita

Hollywood se chystá vrazit do Středozemě. Řada filmových, merchandisingových a herních práv a práv na živé akce ke kultovním dílům Pána prstenů, Hobitovi a dalším titulům od J. R. R. Tolkiena je na prodej. Své tolkienovské podíly se rozhodla prodat společnost producenta Saula Zaentze, který mimo jiné stál za filmy Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem a Amadeus. Za práva by mohla firma Zaentz inkasovat až dvě miliardy dolarů, uvedl server Variety.

Přečíst článek

Děj příběhu se odehrává tisíce let před událostmi, o nichž vyprávěl Tolkien ve svých knihách Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky a Pán prstenů. „Příběh bude sledovat nové i již známé postavy, jak se potýkají s dlouho obávaným znovuobjevením zla ve Středozemi," uvedla již dříve společnost Amazon. Jednotlivé epizody seriálu budou vysílány každý týden a budou dostupné divákům ve více než 200 zemích a teritoriích světa.

Úvodní řada seriálu se natáčela na Novém Zélandu, stejně jako filmové trilogie Pán prstenů a Hobit. Natáčení dalších čtyř řad seriálu se poté přesunulo z Nového Zélandu do Británie. Fiktivní Středozem, kde se děj příběhu odehrává, se tak poprvé ocitne mimo Nový Zéland, který změnou lokace natáčení přišel k nelibosti tamní vlády o značné zisky od filmařů.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme