Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Úleva pro Soukupa. Zadlužená TV Barrandov získala od soudu moratorium

Prezident Miloš Zeman uděloval 28. října 2019 na Pražském hradě státní vyznamenání. Na snímku je podnikatel, mediální magnát a moderátor Jaromír Soukup
profimedia.cz
 ČTK

Zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio má kvůli exekuci zablokované bankovní účty a nemůže provádět finanční operace. Firma Jaromíra Soukupa a Jana Čermáka ale nyní získala dočasnou ochranu před klíčovým věřitelem, který účty zablokoval, uvedl Deník N.

Reklama

Městský soud v Praze podle něj v pondělí povolil televizní společnosti využít nově vzniklého institutu individuálního moratoria, což firmě umožní ochranu před věřitelem a umožní jí dál fungovat.

„Současná situace dává společnosti Barrandov Televizní Studio čas se nadechnout, znormalizovat provoz a nabídnout věřitelům řešení,“ uvedl Čermák.

Individuální moratorium je nový nástroj, který se do české legislativy dostal loni v září. Má pomoci firmám, které se ocitly v těžké finanční situaci a během zdlouhavé insolvence by mohly zkrachovat. Zároveň ale musí být zřejmé, že díky nastaveným opatřením se dokážou udržet v provozu a splácet své dluhy. Firmě, u které soud takovýto krok povolí, se exekuce prakticky pozastaví, uvedl Deník N.

Individuální moratorium, které televizní společnost nyní od soudu získala, může do velké míry omezit možnosti věřitele uplatňovat vůči dlužníkovi své pohledávky vlastní cestou. V tomto případě je věřitelem agentura Knowlimits Group, které firma dluží 70 milionů korun.

Z Číny vyplula do Evropy první nákladní loď se sedmi tisíci elektromobily

FOTOGALERIE: Z Číny do Evropy vyplula obří nákladní loď, veze 7 tisíc elektromobilů BYD

Z Číny vyplula do Evropy první nákladní loď určená speciálně pro vývoz automobilů. Plavidlo schopné přepravit 7000 automobilů si pronajal čínský výrobce elektromobilů BYD, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na příspěvek firmy China International Marine Containers Group (CIMC), která loď vyrobila, na sociální sítí WeChat.

Přečíst článek

Barrandov Televizní Studio ale musí do měsíce zpracovat restrukturalizační plán a ten předložit věřitelům. „Povolené individuální moratorium je prvním krokem v procesu, na jehož konci bude nová a zdravě fungující společnost Barrandov Televizní Studio,“ sdělila Deníku N manažerka společnosti Andrea Geyer. „V této chvíli jsou práce na sanačním projektu v plném proudu. Do měsíce projekt předložíme věřitelům společnosti,“ dodala. Pokud většina návrh schválí, může být ozdravení firmy zahájeno, pokud nikoliv, bude dál pokračovat exekuční proces.

Čermák od loňského října vlastní polovinu Soukupovy společnosti Empresa Media, pod níž vedle TV Barrandov spadají také časopisy Týden, Sedmička nebo Instinkt. Čermákova firma Servis-24 se specializuje na pomoc firmám zatíženým dluhy.

V Rusku přibývá leteckých incidentů

V Rusku do letadla raději ne. Letecké incidenty tam začínají být na denním pořádku

V Rusku jsou v poslední době na denním pořádku nehody dopravních letadel, všímají si média. Nedávné incidenty sice neskončily smrtí pasažérů, svědčí ale o vzrůstajícím nebezpečí cestování letadlem v Rusku, napsal americký list The Washington Post (WP). Do Ruska, které kvůli invazi na Ukrajinu už téměř dva roky čelí západním sankcím, se s obtížemi dostávají náhradní díly.

Přečíst článek

Sídlo banky Goldman Sachs v New Yorku

Banka Goldman Sachs ve čtvrtém čtvrtletí zvýšila zisk meziročně o 51 procent

Americká banka Goldman Sachs ve čtvrtém čtvrtletí zvýšila zisk meziročně o 51 procent na 2,01 miliardy dolarů (45,6 miliardy korun). Překonala tak očekávání, a to díky obchodování s akciemi, které těžilo z oživení na trzích a vykázalo třikrát lepší výsledek, než odhadovali analytici.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Majitel skupiny Liberty Sanjeev Gupta

Lukáš Kovanda: Po dnešku existuje šance, že se výroba v hutích Liberty zase rozjede

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme