Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejvlivnější lidé showbyznysu podle Variety: šéf Disney i Anistonová

Herec Simu Liu patří podle časopisu Variety k deseti nejvlivnějším lidem v showbyznysu v roce 2021, díky roli v poslední marvelovce Shang-Chi a Legenda o deseti prstenech
Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America / Creative Commons / CC BY-SA 2.0
Dušan Kütner
duk

Výkonný ředitel studia Walt Disney Bob Chapek vévodí letošnímu žebříčku pěti set nejmocnějších a nejvlivnějších lidí světového showbyznysu, který popáté sestavil prestižní americký filmový časopis Variety. Do první desítky patří nejvyšší manažeři filmových studií, jako například předsedkyně představenstva skupiny ViacomCBS Shari Redstoneová, ale i nestárnoucí herečka Jennifer Anistonová či teprve dvaatřicetiletý herec a hlavní hrdina nejnovější marvelovské velkopodívané Shang-Chi a legenda o deseti prstenech Simu Liu (na snímku).

Reklama

Do Top 10 patří podle výběru redakce Variety výkonná ředitelka společnosti Shondaland Shonda Rhimesová, která spolupracuje s Netflixem na úspěšných seriálech, jakým byl Bridgertonovi, kanadský zpěvák R&B The Weeknd a Lana Wachowski (dříve před změnou pohlaví známá jako Laurence Wachowski), polovina režisérského sourozeneckého dua, které v minulosti stálo za kultovním snímkem Matrix a za jeho dvěma pokračováními a nyní rovněž spolupracuje s Netflixem.

Walt Disney

Akcie Walta Disneyho letos padají. Šance zbohatnout?

Zatímco největší akciové indexy si letos připsaly skoro 30 procent, papíry The Walt Disney Company od ledna spadly o více než deset procent. Má cenu prodat, držet, nebo nakupovat?

Přečíst článek

Desítku doplňují herec nominovaný letos na Oscara a držitel ceny Emmy za roli v seriálu HBO Jedna noc (The Night Of), producent a raper Riz Ahmed, novozélandský režisér, scenárista, producent a herec, držitel Oscara za adaptovaný scénář ke komediálnímu dramatu Králiček Jojo Taika Waititi a producentka a spoluzakladatelka a protagonistka věhlasného pořadu Good Morning America stanice ABC Robin Robertsová.

„Na rok 2021 se bude vzpomínat jako na rok hlubokých změn a překážek v mediálním byznysu, a proto je o to důležitější, aby byli oceněni ti, kteří v tomto odvětví dokázali vyčnívat z davu,“ uvedl server. „Co je však spojuje, je dokonalost. Pokud existují nějaká společná linka, která propojuje letošních 500 oceněných, pak je to to, že mají dovednosti, které pomáhají velkým i malým společnostem proplouvat neprobádanými vodami – ať už je to umělec na sólové misi, nebo šéf dohlížející na masivní konglomerát,“ dodalo Variety.

Hra o oliheň (v originále Squid Game)
video

Hra na oliheň vydělá Netflixu 891 milionů dolarů. To je čtyřicetkrát víc, než stála

Drsný jihokorejský seriál Hra na oliheň (v originále Squid Game), který se stal podzimním hitem Netflixu včetně Česka, se nejpopulárnější streamovací službě vyplatí. Podle interních dokumentů firmy, na které se odvolává server Bloomberg, by měl seriál o hře na přežití vygenerovat hodnotu 891 milionů dolarů (asi 19,5 miliardy korun). Výroba seriálu stála 21,4 milionu dolarů, tedy asi čtyřicetkrát méně. Netflix uniklé neoficiální informace nekomentoval.

Přečíst článek

V žebříčku jsou zastoupeny velké mediální společnosti stejně jako technologičtí giganti, kteří se stali jejich největšími rivaly. Nechybějí lidé, kteří produkty tvoří: režiséři, producenti, scénáristé a herci. Původně časopis vycházející od roku 1905 navíc sám sebe ocenil za to, že se stále zvyšuje zastoupení žen a lidí jiné barvy pleti v žebříčku – žen přibylo o jedenáct procent více oproti roku 2020, afroamerických a hispánských zástupců pak v obou případech o šest procent.

Podle státní příslušnosti přirozeně nejvíce zástupců v žebříčku mají Spojené státy (328), následuje Velká Británie (45), Francie (15), Čína (11) a Kanada s Indií (9). Podle typu byznysu se nejvíce členů mediální elity věnuje televizi (242), filmu (219), živému vystupování (63), technice (57) a hudbě (55). Pětadvacet zařazených má pak jako svůj hlavní obor herectví.

Netflix, ilustrační foto

Netflix opět investuje do výroby, koupil trikové studio Scanline

Netflix koupil malé studio vizuálních efektů Scanline VFX, které se mimo jiné podílelo na nyní již čtyřech řadách divácky úspěšného seriálu Stranger Things. Streamovací služba mohutně v posledních letech investuje do vlastní a často pozoruhodné produkce s cílem posílit svou pozici na výsostně konkurenčním filmovém trhu. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Snímek Barbie se zapsal do historie. Režisérka je první ženou, jejíž film vydělal miliardu

Snímek Barbie se zapsal do historie. Režisérka je první ženou, jejíž film vydělal miliardu

Přečíst článek
Scéna z nového seriálu Amazon Studios Pán prstenů: Prsteny moci.

Středozem před tisíci lety. Amazon vypustil první ukázku nejdražšího seriálu Pán prstenů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme