Pravý „Tokio zážitek“. Do Česka míří kiosky s japonskými pochutinami

Společnost Sushi Circle expanduje do Česka. Od září odstartovala koncept autentických kiosků, které nabízí japonskou kuchyni v čele s oblíbeným sushi a rýžovými či nudlovými pokrmy. Pravý „Tokio zážitek“ zákazníci poznají nejprve v pražských hypermarketech Kaufland.
Restaurace Sushi Circle, která vznikla v roce 1997 ve Frankfurtu jako první restaurace s pohyblivým samoobslužným pásem, se během let rozrostla do konceptu kiosků, odkud si zákazníci mohou odnést čerstvé japonské pokrmy, které personál připravuje přímo na místě do boxů. Jedná se o sushi rolky, rýžové a nudlové speciality, poke bowls či japonské street food. Aktuálně má Sushi Circle více než 300 poboček po celém Německu.
„Český trh je pro nás zajímavý nejen blízkostí, ale také s ohledem na preference zákazníků, které se v posledních letech značně posunuly právě k novým gastronomickým zážitkům a rostoucí oblibě exotické kuchyně. Japonskou kuchyni konzumují 3 ze 4 Čechů, což je pro nás indikátor velkého potenciálu. Chceme jim nabídnout vysokou kvalitu surovin a autentických ingrediencí,“ komentuje vstup na český trh John Örmä, ředitel Sushi Circle.
Do Sushi Circle před dvěma lety vstoupil gigant Zensho Holdings, největší poskytovatel gastronomických služeb v Japonsku, díky čemuž společnost získala další know how, prostředky na expanzi a vývoj inovativních konceptů pro maloobchod.
Společnost v posledních letech zaznamenala výrazný růst a v současnosti působí s více než 300 sushi kiosky v německém maloobchodním segmentu s potravinami. Patří mezi klíčové hráče v oboru s obratem ve vyšších desítkách milionů eur a zaměstnává 750 pracovníků.
Více než deset let tradice, spolehlivý rozvoz, česká klasika a ekonomická stabilita. Jídelna Stravování Kučera v Peruci je důkazem, že i na malém městě může fungovat přístupná gastronomie. A potvrzují to stovky zákazníků.
REPORTÁŽ: Táckárna v Peruci si na nic nehraje. Na obědě za kilo si tady denně pochutnají stovky strávníků
Enjoy
Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. V repríze vám přinášíme rozhovor s jedním z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeňkem Pohlreichem.
VIP Eva Talks: Restaurační byznys je hlavně o lidech. Hned se pozná jak se starají, říká Zdeněk Pohlreich
Enjoy
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.
Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.
Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.
Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.