REPORTÁŽ: Táckárna v Peruci si na nic nehraje. Na obědě za kilo si tady denně pochutnají stovky strávníků

Více než deset let tradice, spolehlivý rozvoz, česká klasika a ekonomická stabilita. Jídelna Stravování Kučera v Peruci je důkazem, že i na malém městě může fungovat přístupná gastronomie. A potvrzují to stovky zákazníků.
Jídelna Stravování Kučera funguje v městysi Peruc od roku 2010 a za tu dobu si získala pevné místo v každodenním životě místních obyvatel i firem. Najdete ji za městysem v budově nedaleko vlakového nádraží. V pracovní dny nabízí do dvou hodin poctivou domácí kuchyni, kterou si lze vychutnat přímo na místě nebo si ji nechat pohodlně doručit až domů či do kanceláře.
FOTOGALERIE: Podívejte se do jídelny
Denní nabídka zahrnuje polévky od 25 korun a hlavní jídla v cenovém rozpětí 82 až 132 korun, přičemž jídelna sází na tradiční české recepty, poctivé porce a jednoduchost. Otevírací doba je od pondělí do pátku od 10:30 do 14:00 s možností individuální domluvy u rozvozu nebo větších objednávek.
Jídelna je vybavená prakticky a nepřehání to s designem ani zbytečnostmi. Priorita je jasná. Dobře se najíst a vrátit se k práci. To oceňují řemesníci i obchodní zástupci z širokého okolí. Porce zde totiž servírují řádné.
Vlastní jídelna tvoří menší část nově postavené přízemní budovy. Dominantou je velká kuchyň, kde každý den uvaří stovky porcí. „Máme i stabilní rozvozy seniorům, do firem a vlastní dodávky,“ říká k provozu v jídelně, která je plná již v jedenáct hodin, paní u pokladny. Platit zde lze hotově i kartou.
Zákazníci, kteří se pravidelně vracejí, si podnik chválí nejen pro chuť a kvalitu, ale i za přístup. „Velké porce, výborně ochucené. Doporučuji každému, kdo chce domácí oběd bez námahy. Velká spokojenost,“ zhodnotil jeden z nich.
V městečku Doksy, hned vedle kolejí, kde staví osobák z České Lípy, stojí nádražní budova. V jejím přízemí se ukrývá svět, který jako by se zasekl v čase. Jmenuje se U Cibichova loku. Návštěvu při čekání na vlak si zaslouží.
Nádražka U Cibichova loku: Hospodský azyl u Mácháče nabízí nejlevnější pivo
Zprávy z firem
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.
Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.
Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.
Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.