Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

REPORTÁŽ: Táckárna v Peruci si na nic nehraje. Na obědě za kilo si tady denně pochutnají stovky strávníků

REPORTÁŽ: Táckárna v Peruci si na nic nehraje. Na obědě za kilo si tady denně pochutnají stovky strávníků
Michal Nosek / Newstream
Michal Nosek

Více než deset let tradice, spolehlivý rozvoz, česká klasika a ekonomická stabilita. Jídelna Stravování Kučera v Peruci je důkazem, že i na malém městě může fungovat přístupná gastronomie. A potvrzují to stovky zákazníků.

Jídelna Stravování Kučera funguje v městysi Peruc od roku 2010 a za tu dobu si získala pevné místo v každodenním životě místních obyvatel i firem. Najdete ji za městysem v budově nedaleko vlakového nádraží. V pracovní dny nabízí do dvou hodin poctivou domácí kuchyni, kterou si lze vychutnat přímo na místě nebo si ji nechat pohodlně doručit až domů či do kanceláře.

FOTOGALERIE: Podívejte se do jídelny

Denní nabídka zahrnuje polévky od 25 korun a hlavní jídla v cenovém rozpětí 82 až 132 korun, přičemž jídelna sází na tradiční české recepty, poctivé porce a jednoduchost. Otevírací doba je od pondělí do pátku od 10:30 do 14:00 s možností individuální domluvy u rozvozu nebo větších objednávek.

Jídelna je vybavená prakticky a nepřehání to s designem ani zbytečnostmi. Priorita je jasná. Dobře se najíst a vrátit se k práci. To oceňují řemesníci i obchodní zástupci z širokého okolí. Porce zde totiž servírují řádné.

Vlastní jídelna tvoří menší část nově postavené přízemní budovy. Dominantou je velká kuchyň, kde každý den uvaří stovky porcí. „Máme i stabilní rozvozy seniorům, do firem a vlastní dodávky,“ říká k provozu v jídelně, která je plná již v jedenáct hodin, paní u pokladny. Platit zde lze hotově i kartou.

Zákazníci, kteří se pravidelně vracejí, si podnik chválí nejen pro chuť a kvalitu, ale i za přístup. „Velké porce, výborně ochucené. Doporučuji každému, kdo chce domácí oběd bez námahy. Velká spokojenost,“ zhodnotil jeden z nich.

Restaurace U cibichova loku v Doksech

Nádražka U Cibichova loku: Hospodský azyl u Mácháče nabízí nejlevnější pivo

V městečku Doksy, hned vedle kolejí, kde staví osobák z České Lípy, stojí nádražní budova. V jejím přízemí se ukrývá svět, který jako by se zasekl v čase. Jmenuje se U Cibichova loku. Návštěvu při čekání na vlak si zaslouží. 

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Jídelna na Výtoni

Jsou jídla na tácu jen levná? Není to tak, jídelny konkurují i kvalitou

Přečíst článek
Další z našich návštěv v "táckárně".

Retro jídelna kousek od Staromáku: Na dršťkovku za 65 korun tam chodí studenti i investoři

Přečíst článek
Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
Doporučujeme