Z Holešovic se stává gastro centrum Prahy. Lákají na street food i fine dining
Nejenom Karlín. I Holešovice se brzy stanou centrem kvalitní gastronomie. Spoustu nových podniků tam vzniklo, další jsou v plánu.
Hned několik nových podniků se v Holešovicích už otevřelo, další se chystají. Asi nejrušněji bude v příštích měsících v areálu Holešovické tržnice, která letos slaví 130leté výročí.
Asi nejočekávanější událostí bude znovuotevření budovy bývalé jateční burzy. Její prostor zaplní gastronomický koncept Zátiší Group. Restaurace příznačně pojmenovaná Burza otevře letos v prosinci a na menu, jak jinak, přinese hlavně maso. „Burza mě zaujala hned od začátku, hlavně v kombinaci pivo – gril – pekárna, na to se moc těším,“ přibližuje šéfkuchař Burzy Lukáš Mašek. Kariéru nastartoval ve vyhlášené Bellevue a působil také v restauraci V Zátiší Věří.
Do areálu tržnice přibudou i další zajímavé koncepty vyhlášené gastro sítě. Ambiente v halách 27 a 28 otevře řeznictví Naše maso, známé z Dlouhé ulice, s vlastní udírnou, cukrárnu Myšák a novinkou bude koncept slovenské restaurace. Tu navrhl architekt Josef Pleskot.
Kromě zmiňovaných podniků v tuzemském gastru renomovaných jmen Holešovická tržnice přivítá i několik dalších událostí. Už potřetí tu 24. dubna Pastrami Pop Up přinese kus pravé atmosféry newyorského streetfoodu.
Nedaleko od tržnice, v ulici U Průhonu, nedávno další restaurační síť otevřela restauraci Mexická.
Vyhlášené jsou jejich knedlíčky Dim Sum, belgické hranolky, kremrole, ale poradí si i s českou klasikou jako jsou chlebíčky nebo plněné knedlíky. Síť Together zastřešuje restauraci Sia, Bruxx, Vinohradský Parlament nebo Cukrářství Skála. Nový podnik chystají otevřít co nevidět i v Holešovicích. „Ceny už v mnoha podnicích začínají ovlivňovat výši poptávky. Očekávám proto, že v letošním roce neporostou tak rychlým tempem jako dříve,“ říká David Petřík, spolumajitel sítě Together.
Češi změnili svoje zvyky. U alkoholu v restauracích nevysedávají do noci, říká známý restauratér
Enjoy
Kdy poprvé Pavel Sapík vařil na Pražském Hradě? Co se naučil od svého táty, slavného kuchaře Jaroslava? A jsou Češi lepší zákazníci než cizinci? Odemykáme rozhovor s šéfkuchařem Brick´s Pavlem Sapíkem, který vyšel v zimním čísle magazínu Newstream CLUB.
Pavel Sapík: Češi v restauracích utrácejí mnohem víc než cizinci
Enjoy
ZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Myslet na budoucnost. To je hlavní téma zimního vydání magazínu Newstream CLUB. Hvězdou magazínu je Rony Plesl, který v rozhovoru poodkrývá velké plány pro další roky, které chce strávit v novém ateliéru za Prahou. Dále si můžete přečíst rozhovor s miliardářem a investorem Michalem Zahradníčkem, který před rokem otevřel fond Life BioCEEd a hledá skryté poklady ve vědeckých laboratořích.
Se svými vizemi budoucnosti se podělí i další výrazné figury českého veřejného dění včetně technologického evangelisty Petra Máry nebo ekonoma a filozofaTomáše Sedláčka.
O zachování hodnot, tradic a budování odkazu hovoří Štěpán Laichter, který opravuje rodový dům na pražských Vinohradech od architekta Kotěry.
Čeští a slovenští dolaroví milionáři prožívají dobré časy. A to nikoli jen kvůli úspěchům v podnikání, ale také díky situaci na trzích, ukazuje nejnovější vydání Wealth Reportu, který ve spolupráci s agenturou Perfect Crowd připravila J&T Banka. Výnosy z akcií se vůbec poprvé staly hlavním zdrojem příjmů, když překonaly i výnosy z podnikání. A co je neméně podstatné: většina respondentů očekává, že dobře bude i nadále, třeba kvůli investicím do private equity. Kam dále tuzemští milionáři investují? I to zjistíte v novém vydání magazínu Newstream CLUB.
Desáté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo magazínu se můžete těšit opět na jaře.