Retro jídelna kousek od Staromáku: Na dršťkovku za 65 korun tam chodí studenti i investoři

„Táckárna“ je vlastně takový fast food po česku. Místo burgeru a hranolek si u pultu objednáte knedlík se zelím a vepřové nebo holaňdák. Klasické menu nabízí i v retro řeznictví v Kaprově ulici. Oběd pro dva s pivem stojí cca 350 korun.
Kolem poledne je tam plno. Na oběd na stojáka tam zaskočí studenti z nedalekých vysokých škol, pracovníci ochranky ale třeba i investoři. „Co si dáte miláčku? A tady nebo s sebou,“ ptá se obsluha. Dveře se v jídelně a řeznictví netrhnou a prostor se neustále plní. Stejně jako stolky u výloh. Ale vše tam má svůj řád.
„Jarčo tady bude halušky a vepřové na kmínu. Dej jim k tomu pivu kelímky,“ řídí jedna žena druhou. Šlape jim to. Netrvá to ani pět minut od příchodu a už obědváme u jednoho z volných stolků s výhledem do ulice.
Porce jsou obrovské, a jídlo se evidentně připravuje na místě a je čerstvé. Výpečky s knedlíkem a zelím za 169 korun, hovězí na pepři za 120 korun. Vyhlášené jsou třeba místní holanďáky nebo dršťkovka. Polévky jsou na menu dvě za 65 korun.
Nejde ale jen o bistro, je to i řeznictví. Nabízí tu třeba kvalitní vepřové z Přeštíka. „Prodáváme přeštické chmelové prase z našeho vlastního chovu, jsme držiteli ochranné známky,“ píše se na webu.
Vyhlášená jídelna je i v Mastné. Reportáž z ní najdete zde:
Vyrábí si i jitrnice nebo jelita, i ta patří s ovarem k oblíbeným jídlům místních strávníků. A na pultu nechybí ani čerstvé chlebíčky a pomazánky.
„Chodíme sem často. Jídlo je skvělé,“ říkají dva mladíci u vedlejšího pultu. Pracují v nedalekém coworkingovém prostoru Opero, jejich úkolem jsou investice do startupů.
Spousta lidí v Dlouhé ulici míří na vyhlášený „smažák“ do Lokálu, my vyrazili na „tácek“. Kolik v Apetitu stojí obědové menu?
Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice
Enjoy
Polévka, hlavní jídlo a pití za necelé dvě stovky u Karlova mostu? Není to nereálné, i v turisty nabitém místě se můžete chutně a výhodně najíst.
Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky
Enjoy
JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.
Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?
Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.
Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.
A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.
Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v červnu.