Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Retro jídelna kousek od Staromáku: Na dršťkovku za 65 korun tam chodí studenti i investoři

Další z našich návštěv v "táckárně".
Petra Nehasilová/Newstream
Petra Nehasilová

„Táckárna“ je vlastně takový fast food po česku. Místo burgeru a hranolek si u pultu objednáte knedlík se zelím a vepřové nebo holaňdák. Klasické menu nabízí i v retro řeznictví v Kaprově ulici. Oběd pro dva s pivem stojí cca 350 korun.

Kolem poledne je tam plno. Na oběd na stojáka tam zaskočí studenti z nedalekých vysokých škol, pracovníci ochranky ale třeba i investoři. „Co si dáte miláčku? A tady nebo s sebou,“ ptá se obsluha. Dveře se v jídelně a řeznictví netrhnou a prostor se neustále plní. Stejně jako stolky u výloh. Ale vše tam má svůj řád.

„Jarčo tady bude halušky a vepřové na kmínu. Dej jim k tomu pivu kelímky,“ řídí jedna žena druhou. Šlape jim to. Netrvá to ani pět minut od příchodu a už obědváme u jednoho z volných stolků s výhledem do ulice.

Porce jsou obrovské, a jídlo se evidentně připravuje na místě a je čerstvé. Výpečky s knedlíkem a zelím za 169 korun, hovězí na pepři za 120 korun. Vyhlášené jsou třeba místní holanďáky nebo dršťkovka. Polévky jsou na menu dvě za 65 korun.

Nejde ale jen o bistro, je to i řeznictví. Nabízí tu třeba kvalitní vepřové z Přeštíka. „Prodáváme přeštické chmelové prase z našeho vlastního chovu, jsme držiteli ochranné známky,“ píše se na webu.

Vyhlášená jídelna je i v Mastné. Reportáž z ní najdete zde:

Vyrábí si i jitrnice nebo jelita, i ta patří s ovarem k oblíbeným jídlům místních strávníků. A na pultu nechybí ani čerstvé chlebíčky a pomazánky.

„Chodíme sem často. Jídlo je skvělé,“ říkají dva mladíci u vedlejšího pultu. Pracují v nedalekém coworkingovém prostoru Opero, jejich úkolem jsou investice do startupů.

Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Spousta lidí v Dlouhé ulici míří na vyhlášený „smažák“ do Lokálu, my vyrazili na „tácek“. Kolik v Apetitu stojí obědové menu?

Přečíst článek

Výhled z jídelny je přesně takový

Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky

Polévka, hlavní jídlo a pití za necelé dvě stovky u Karlova mostu? Není to nereálné, i v turisty nabitém místě se můžete chutně a výhodně najíst.

Přečíst článek

JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.

Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?

Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.

Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.

A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.

Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v červnu.

Související

Jídelna na Výtoni

Jsou jídla na tácu jen levná? Není to tak, jídelny konkurují i kvalitou

Přečíst článek
Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Přečíst článek
Doporučujeme