Retro jídelna kousek od Staromáku: Na dršťkovku za 65 korun tam chodí studenti i investoři
„Táckárna“ je vlastně takový fast food po česku. Místo burgeru a hranolek si u pultu objednáte knedlík se zelím a vepřové nebo holaňdák. Klasické menu nabízí i v retro řeznictví v Kaprově ulici. Oběd pro dva s pivem stojí cca 350 korun.
Kolem poledne je tam plno. Na oběd na stojáka tam zaskočí studenti z nedalekých vysokých škol, pracovníci ochranky ale třeba i investoři. „Co si dáte miláčku? A tady nebo s sebou,“ ptá se obsluha. Dveře se v jídelně a řeznictví netrhnou a prostor se neustále plní. Stejně jako stolky u výloh. Ale vše tam má svůj řád.
„Jarčo tady bude halušky a vepřové na kmínu. Dej jim k tomu pivu kelímky,“ řídí jedna žena druhou. Šlape jim to. Netrvá to ani pět minut od příchodu a už obědváme u jednoho z volných stolků s výhledem do ulice.
Porce jsou obrovské, a jídlo se evidentně připravuje na místě a je čerstvé. Výpečky s knedlíkem a zelím za 169 korun, hovězí na pepři za 120 korun. Vyhlášené jsou třeba místní holanďáky nebo dršťkovka. Polévky jsou na menu dvě za 65 korun.
Nejde ale jen o bistro, je to i řeznictví. Nabízí tu třeba kvalitní vepřové z Přeštíka. „Prodáváme přeštické chmelové prase z našeho vlastního chovu, jsme držiteli ochranné známky,“ píše se na webu.
Vyhlášená jídelna je i v Mastné. Reportáž z ní najdete zde:
Vyrábí si i jitrnice nebo jelita, i ta patří s ovarem k oblíbeným jídlům místních strávníků. A na pultu nechybí ani čerstvé chlebíčky a pomazánky.
„Chodíme sem často. Jídlo je skvělé,“ říkají dva mladíci u vedlejšího pultu. Pracují v nedalekém coworkingovém prostoru Opero, jejich úkolem jsou investice do startupů.
Spousta lidí v Dlouhé ulici míří na vyhlášený „smažák“ do Lokálu, my vyrazili na „tácek“. Kolik v Apetitu stojí obědové menu?
Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice
Enjoy
Polévka, hlavní jídlo a pití za necelé dvě stovky u Karlova mostu? Není to nereálné, i v turisty nabitém místě se můžete chutně a výhodně najíst.
Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky
Enjoy
ZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Myslet na budoucnost. To je hlavní téma zimního vydání magazínu Newstream CLUB. Hvězdou magazínu je Rony Plesl, který v rozhovoru poodkrývá velké plány pro další roky, které chce strávit v novém ateliéru za Prahou. Dále si můžete přečíst rozhovor s miliardářem a investorem Michalem Zahradníčkem, který před rokem otevřel fond Life BioCEEd a hledá skryté poklady ve vědeckých laboratořích.
Se svými vizemi budoucnosti se podělí i další výrazné figury českého veřejného dění včetně technologického evangelisty Petra Máry nebo ekonoma a filozofaTomáše Sedláčka.
O zachování hodnot, tradic a budování odkazu hovoří Štěpán Laichter, který opravuje rodový dům na pražských Vinohradech od architekta Kotěry.
Čeští a slovenští dolaroví milionáři prožívají dobré časy. A to nikoli jen kvůli úspěchům v podnikání, ale také díky situaci na trzích, ukazuje nejnovější vydání Wealth Reportu, který ve spolupráci s agenturou Perfect Crowd připravila J&T Banka. Výnosy z akcií se vůbec poprvé staly hlavním zdrojem příjmů, když překonaly i výnosy z podnikání. A co je neméně podstatné: většina respondentů očekává, že dobře bude i nadále, třeba kvůli investicím do private equity. Kam dále tuzemští milionáři investují? I to zjistíte v novém vydání magazínu Newstream CLUB.
Desáté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo magazínu se můžete těšit opět na jaře.