Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

VIP Eva Talks: Restaurační byznys je hlavně o lidech. Hned se pozná jak se starají, říká Zdeněk Pohlreich

Michal Nosek
nos

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. V repríze vám přinášíme rozhovor s jedním z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeňkem Pohlreichem.

„Restaurací je v Česku je stále strašně moc, tak je jasné, že ubývají a budou dále ubývat,“ tak černě vidí budoucnost gastronomie Zdeněk Pohlreich. Byť je nyní dle něj práce v pohostinství mnohem lépe placená než před covidovou pandemií, pracovníkům se do restaurací znovu nechce. To že se prakticky nedají sehnat zodpovědní lidé, kteří by měli o práci v gastru zájem, vidí známý kuchař a moderátor gastronomických pořadů jako jeden ze zásadních problémů.

Lidi nejsou

„V průběhu pandemie si řada lidí, kteří procovali v gastronomii uvědomila, že se mohou na pracovním trhu uplatnit i jinde. Změnila proto profesi a o návratu do restaurací vůbec neuvažují," komentuje situaci s tím, že když se hlásí noví, tak neunesou stálý stres, který práce přináší. „Doba i věk zájemců se změnily a už nejde na nové zaměstnance pouštět hrůza a být tak přísný jako před lety," říká Pohlreich.

Jako první desetibojař v historii zdolal Roman Šebrle v roce 2001 na prestižním mítinku v rakouském Götzisu hranici 9000 bodů, když zvítězil výkon 9026 bodů.
video

VIP Eva Talks: Olympiádu jsem jel vyhrát, říká Roman Šebrle

V pořadu VIP Eva Talks si moderátorka Eva Čerešňáková zve do studia Newstream.tv zajímavé hosty z rozličných profesních oblastí. Tentokrát pozvání přijal olympijský vítěz v desetiboji a televizní moderátor Roman Šebrle, který téměř před čtvrt stoletím jako první člověk na světě v desetiboji překonal hranici 9000 bodů.

Přečíst článek

Restaurační byznys má celou řadu proměnných, zaměstnanec musí zvládat pracovní zátěž, komunikovat a vydržet. Dle Pohlreicha jde o krutý byznys jak pro majitele restaurací, tak zaměstnance. Konkurence, zejména ve velkých městech, je obrovská. Majitel je navíc neustále vystaven možnosti veřejného odsouzení od klientů, a zároveň musí být tvrdý k dodavatelům a neúprosný k zaměstnancům, což je strašidelná kombice

Jak se pozná kvalitní restaurace?

Co má nejraděj na talíři?

Kde tkví největší problémy gastronomie?

Co doopravdy znamenal pro hostinské covid?

Více se dozvíte v aktuálním díle pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV. Video se spouští v úvodu tohoto článku. Ve formě podcastu ho najdete na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

Alena Zárybnická
video

VIP Eva Talks: Laik data o počasí těžko vyhodnotí, říká Alena Zárybnická

Moderátorka Eva Čerešňáková si do svého pořadu VIP Eva Talks zve zajímavé hosty z mnoha oblastí. A protože je letošní květen nevypočitatelný ze strany počasí, Newstream.tv přináší reprízu rozhovoru s Alenou Zárybnickou, která se předpovědím počasí v České televizi věnuje již desítky let.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Doporučujeme