Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
 nst

nst

Zpravodajská směna redakce newstream.cz.

články autora

Harrods

Sklo z českého Moseru zdobí výlohy Harrods, obchodu pro bohaté Brity

Britská smetánka má karlovarský Moser dlouhodobě v oblibě: Početnou nápojovou kolekci Splendid vlastnila bývalá panovnice Alžběta II. a sklenky a karafy ze secesního souboru Paula má současná královna Camilla.

Přečíst článek
Inspire Network

České podnikatelky a manažerky chtějí změnu. Založily proto vlivovou síť

Renata Mrázová, zakladatelka Inspire&Impact Network, a její skupina vlivných žen chtějí řešit palčivá témata - jako zastoupení žen ve vrcholových pozicích, rovné platové podmínky či finanční gramotnost žen.

Přečíst článek

Investiční snídaně: Jak zhodnocovat peníze v čase klesajících sazeb. A na co si dát pozor u dluhopisů

Investiční snídaně s podtitulem „Dluhopisy a kredit: Jak investovat při klesajících sazbách“, kterou pořádá skupina EMUN, investorům poradí, jak se v aktuálním investičním prostředí nejlépe zorientovat, na co se zaměřit a jak neudělat chybu. Setkání expertů přes investice proběhne ve středu 24. dubna 2024 od 9 hodin. Živý přenos z akce můžete sledovat i na webu newstream.cz nebo na www.investicnivyhledy.cz.

Přečíst článek

Ukrajina bude zemědělské produkty dál vyvážet bez cla, rozhodli europoslanci

O další rok se prodlouží osvobození vývozu ukrajinských produktů od cla. Proti němu dříve protestovali hlavně východoevropští zemědělci. Nové nařízení má ale zemědělce chránit, pokud by došlo k narušení trhů členských států.

Přečíst článek
Export zbraní z ČR se loni téměř zdvojnásobil na 30 miliard korun

Pašování zbraní bude těžší. Europoslanci prosadili nová pravidla

Europoslanci schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich komponentů a munice. Regulace přichází s jednotným digitálním systémem, díky kterému bude možné sledovat, kam evropské zbraně putují.

Přečíst článek

Levné oblečení táhne. Primark má krásné zisky

Akcie britského prodejce módy a spotřebního zboží v reakci na hospodářské výsledky poskočily o deset procent.

Přečíst článek
Vít Zajíček z Showdown Displays Europe

Češi jsou geniální technici, ale tragičtí prodejci, říká byznysmen Zajíček

Ve velkém areálu v Přestanově, kousek od Teplic, sídlí společnost Showdown Displays Europe. Možná ji budou mnozí znát pod původním názvem Jansen Display, ostatně pod ním dosud funguje i český e-shop pro koncové zákazníky. Před několika lety však společnost koupil americký privátní investiční fond a s příchodem Američanů se změnil i název.

Přečíst článek
video

Freshstart: Prostor k podnikání (nejen) v gastronomii. Jak vybrat to pravé místo?

Vybrat si ten pravý prostor k otevření gastro podniku je významný krok v byznysové kariéře. Místo, kde bude restaurace, kavárna nebo bar, přímo ovlivní, kolik lidí podnik navštíví a tím pádem i výši tržeb. Proto tým Freshstartu připravil 3 tipy na hledání místa k podnikání.

Přečíst článek
Roztyly Plaza

Nové Roztyly. Passer otevřel v Praze 11 kancelářskou budovu

Developer Passerinvest Group otevřel zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Budova stojí přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě.

Přečíst článek
Netflix šokuje nárůstem počtu diváků. I díky příběhu narkobaronky Griseldy

Netflix šokuje nárůstem počtu diváků

Zátah proti sdílení hesel i příběh narkobaronky Griseldy zajistily Netflixu hvězdné čtvrtletí. Nárůst počtu předplatitelů streamingové služby byl dvojnásobný oproti očekávání. Výhled ale zklamal.

Přečíst článek
Lenka Hrochová

Obchodní tým Newstreamu posílila Lenka Hrochová

Do obchodního týmu vydavatelství zpravodajského byznysového webu newstream.cz nastoupila zkušená account manažerka Lenka Hrochová. Bude rozvíjet přímou inzerci a další klientské projekty. 

Přečíst článek

Na čem půjde letos vydělat? Na bitcoinu, akciích i nemovitostech

Hodnota bitcoinu může ještě letos přesáhnout hodnotu 100 tisíc dolarů, zaznělo v debatě v rámci projektu Technology Fast 50 společnosti Deloitte. A na čem lze letos ještě vydělat? Vhodná doba je podle investičních špiček i nadále pro investice do nemovitostí a akcií.

Přečíst článek

Tatrovky získaly designového Oscara

Kopřivnická Tatra si připsala další úspěch. Poprvé ve své historii získala ocenění Red Dot v kategorii Product Design, a to hned dvakrát.

Přečíst článek

Dohodáři se dočkají ještě dalších změn. Které to budou? Otázka pro právníky

Trh práce a novely pracovněprávních předpisů. Svaz průmyslu a dopravy odhaduje, že na českém trhu práce chybí v tuto chvíli až 250 tisíc zaměstnanců. O tomto dlouhodobém nedostatku pracovní síly, který brání (nejen) českým firmám v rozvoji a z toho pramenící potřebě jej řešit, se hovoří již několik let. A ačkoliv je problém znám i zákonodárci, přesto doposud nenašel jeho koncepční řešení. Namísto toho realizuje pouze rychlá, nesystematická a záplatová řešení dílčích souvisejících problémů.

Přečíst článek
Obchod Kytary.cz v pražských Modřanech

Kytary.cz zvítězily v březnovém kole soutěže Visa Czech Top Shop

Kytary.cz je obchod pro správné rockery. A nejen je. Kytary, bicí, klávesy, ale i dechy nebo smyčce, to všechno najdete v prodejně v pražských Modřanech, která se pyšní největším skladem hudebních nástrojů ve střední Evropě. Nebyla to pouze šíře nabízeného sortimentu, která prodejnu vynesla do čela březnového kola soutěže maloobchodních prodejen Visa Czech Top Shop (VCTS), jíž je Newstream mediálním partnerem.

Přečíst článek

News box

Americký prezident Joe Biden dnes řekl, že by se rád střetl v 🤝 debatě se svým předchůdcem Donaldem Trumpem, s nímž se v listopadových volbách pravděpodobně utká o další čtyři roky v Bílém domě. Trump reagoval prohlášením, že je připraven „kdekoli, kdykoli“.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme