Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Finep staví v Praze další etapu rezidenční výstavby, tentokrát se 62 byty

Vizualizace Malý Háj
se svolením Finep
Věra Tůmová
tmv

V Praze na Malém háji se rozjela druhá etapa výstavby rezidenčního bydlení pod taktovkou developerské společnosti Finep. Nových 62 bytů v jednom bytovém domě navazuje na výstavbu, která zde postupně vyrůstá už od roku 2009. 

Reklama

Pražská rezidenční lokalita Malý háj, se rozroste o dalších bytový dům se 62 bytovými jednotkami. Šestipatrová budova v pořadí s číslem jedenáct bude ve tvaru L a nabídne zájemcům bytové jednotky do osobního vlastností v dispozicích od těch nejmenších 1+KK až po velké čtyřpokojové byty. Část bytů bude mít velké terasy, ostatní pak minimálně balkón nebo lodžii 2. V rámci bytového domu se budou nabízet k prodeji také parkovací stání a sklepní kóje ve dvou podzemních podlažích.  

video

Co brání masivnější výstavbě v ČR? Odpovídali experti v Realitním Clubu

Česká republika má složitý a nejasný stavební zákon, který dává prostor nekonečným možnostem výkladu a obcházení. Důsledek? V délce stavebního řízení jsme na chvostu světového žebříčku. Proč u nás trvá schválení bytové výstavby deset let? Co by měla zlepšit samospráva, a jaký podíl na tomto děsivém stavu má státní správa? To byla témata pro expertní debatu v rámci prvního setkání Realitního Clubu, které spolu s partnery ve středu 21. září v hotelu Courtyard by Marriot uspořádal server Newstream. Celý záznam z akce můžete sledovat v úvodu článku. 

Přečíst článek

Stávající ulice Kardausova se tak díky výstavbě nové etapy developerského projektu a vedle projektované budovy základní a mateřské školy promění v moderní městský bulvár s obchody a s tramvajovými i zelenými pásy. Součástí projektu bude dále také nové dětské hřiště, multifunkční sportoviště, obchodní prostory i dům s pečovatelskou službou. Na ploše téměř tisícovky metrů čtvereční zde vzniká i nová venkovní fitness zóna s 15 stanovišti, kdy každé z nich umožňuje více variant cvičení. Od loňského roku byla do této lokality také zavedená nová autobusová linka MHD č.173. 

Developerská skupina Finep v lokalitě Malý háj za třináct let vybudovala už více jak 1200 bytových jednotek určených pro osobní či družstevní vlastnictví a přes sto rodinných řadových domů.

Bytové domy projektu Unicity Living na Zeleném trojúhelníku vedle kampusu Západočeské univerzity v Plzni na snímku z 18. března 2021. Byty, které postavila česká realitní a investiční společnost Daramis, koupila švédská společnost Heimstaden, třetí největší poskytovatel nájemního bydlení v Evropě.

Výstavba nájemního bydlení raketově roste. Developeři vidí v nájmu budoucnost

Na pražský trh letos míří stovky nájemních bytů, nejvíc za poslední desítky let. Rodí se staronový trend, nájemní bydlení. Protože ceny nových bytů už jsou pro Čechy příliš drahé.

Přečíst článek

Bytové domy projektu Unicity Living na Zeleném trojúhelníku vedle kampusu Západočeské univerzity v Plzni na snímku z 18. března 2021. Byty, které postavila česká realitní a investiční společnost Daramis, koupila švédská společnost Heimstaden, třetí největší poskytovatel nájemního bydlení v Evropě.

Švédský Heimstaden působící i v Česku investoval do bydlení nejvíc na světě

Švédský poskytovatel nájemního bydlení Heimstaden Bostad se letos stal největším světovým investorem do nemovitostí. Celkem do realit vložil přes 144 miliard švédských korun (351 miliard korun). Společnost je největší poskytovatel nájemního bydlení v Česku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Krkonošská chalupa

Chalupaření v Česku se mění: místo roubenky ve Špindlu, apartmán v Krušných horách nebo na Kapverdách

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme