Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Messi koupil dům v exkluzivní čtvrti u Miami. A rozhýbal vyšponované ceny ještě výše

Lionel Messi po příchodu do Interu Miami koupil v exkluzivní čtvrti nedalekého Fort Lauderdale luxusní dům za 10,8 milionu dolarů.
Compass Real Estate
Dušan Kütner
duk

Jeden z nejlepších fotbalistů historie Lionel Messi dál zapouští kořeny na Floridě, kam v létě přestoupil do Interu Miami. V exkluzivní čtvrti města Fort Lauderdale koupil luxusní vilu za 10,8 milionu dolarů (více než 246 milionů korun). A podle expertů odstartoval boom již tak extrémně vysokých cen, napsal deník The Wall Street Journal.

Reklama

Fotbalová superstar Lionel Messi zviditelňuje tento sport nejen v Miami, ale také v celých Spojených státech. A jeho koupě nemovitosti za 10,75 milionu dolarů (asi čtvrt miliardy korun) nyní přitahuje zvědavé oči z celého světa k uzavřené komunitě miliardářů v lokalitě zvané Bay Colony, kterou nyní nazývá svým domovem, ve Fort Lauderdale, napsal deník The Wall Street Journal.

Podívejte se, jak vypadá nový domov fotbalové superstar Lionela Messiho ve Fort Lauderdale:

Když 36letý forvard –  coby ještě čerstvý mistr světa z fotbalového šampionátu v Kataru –podepsal na začátku léta smlouvu s Inter Miami CF zasáhla Miami „Messi mania", s oddanými fanoušky a nově se tvořícími frontami na vstupenky a zboží v čele s klubovým růžovými dresy s Messiho jménem. A i když se trh s nemovitostmi chová obvykle racionálně, není imunní vůči humbuku kolem Messiho, uvedli odborníci z oboru. 

Realitní kancelář prodává za 200 milionů korun romantický zámek Žinkovy, kulturní památku na jihu Plzeňska. Jde o jeden z největších zámků v osobním vlastnictví v ČR.

FOTOGALERIE: Luxus v Česku. Na prodej je jeden z největších soukromých zámků Žinkovy

Realitní kancelář prodává za 200 milionů korun romantický zámek Žinkovy, kulturní památku na jihu Plzeňska. Jde o jeden z největších zámků v osobním vlastnictví v ČR, obytná plocha činí 12 tisíc čtverečních metrů. Rekreačně zaměřený městys by uvítal, kdyby se areál s rozlehlým parkem otevřel veřejnosti, řekl starosta obce s 850 obyvateli Josef Karhan (Žinkovské SNK).

Přečíst článek

„Kupující s masivní mezinárodní pozorností je magnetem. A od té doby, co se objevila zpráva, že Messi hledá dům ve Fort Lauderdale a pak se rozhodl pro dům v Bay Colony se všechny oči upírají na tuto oblast," řekl WSJ Chad Carroll z realitní společnosti Carroll Group. „Nový významný soused, jako je Messi, ještě více zvýrazní čtvrť, která je již nyní jednou z nejexkluzivnějších ve městě," dodal.

Domy v průměru za sto milionů

Bay Colony je ostrovní komunita asi stovky luxusních sídel na pobřeží, která láká milovníky plavby lodí a ty, kteří chtějí maximální bezpečnost. Průměrná cena za dům v Bay Colony je 4,6 milionu dolarů (asi 106 milionů korun). 

Jeden ze dvou obývacích pokojů domu již zesnulého magnáta Davida Rockefellera na Manhattanu. Dům je na prodej za 57,5 milionu dolarů (asi 1,25 miliardy korun).

FOTOGALERIE: Dům Davida Rockefellera na Manhattanu je na prodej. Za miliardu a čtvrt

Přes sedm desítek let v něm kdysi žil investiční titán David Rockefeller s rodinou a kochal se v něm výhledem na Manhattan a poslechem soukromých koncertů geniálního pianisty Arthura Rubinsteina. Nyní je dům v koloniálním stylu v srdci New Yorku o bytové ploše přes 1100 čtverečních metrů opět na prodej. Za 57,5 milionu dolarů (asi 1,25 miliardy korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Domovy v Bay Colony se často neprodávají, takže nabídka je omezená a myslím, že Messiho nákup způsobí raketový růst cen," řekl Carroll. „Je to jedna z mála čtvrtí s 24hodinovou ozbrojenou ostrahou a jen necelý kilometr od jedné z nejprestižnějších soukromých škol na jižní Floridě," dodal.

Ložnice o 160 metrech čtverečních

Dům s osmi ložnicemi a devíti koupelnami byl postaven v roce 1988 a navržený designérkou Lori Morrisovou z Toronta. K dispozici je 4,3 metry vysoký hlavní vstup s vodními prvky, dva doky pro lodě, fitness, lázeňská místnost, kancelář a apartmá s hlavní ložnicí o rozloze 160 čtverečních metrů. 

Dům Casa Encantada v Bel Air v Los Angeles je na trhu v červnu 2023 nabízen na realitním trhu jako nejdražší nemovitost v USA, a to za 250 milionů dolarů.

Nejdražší dům v Americe. „Picasso” mezi rezidencemi v luxusní čtvrti Bel Air se opět zapíše do realitních dějin

Dvakrát se zapsal do historie realitního trhu v USA jako nejdražší prodaný dům na trhu a nyní se tak zřejmě stane potřetí. Řeč je o rezidenci ze třicátých let zvané Casa Encantada v luxusní čtvrti Los Angeles Bel Air, která se nyní ocitla na trhu s cenovkou 250 milionů dolarů (asi 5,43 miliardy korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Pozornost, kterou na sebe strhnul Messi, když koupil panství o téměř kilometru čtverečním se svou ženou, modelkou Antonelou Roccuzzovou, může podle Carrolla rozhodně „vytvořit silnější poptávku v komunitě a vytvořit nový cenový standard pro budoucí prodeje“. 

Také analytik Cyril Bijaoui z Corcoran Group souhlasí s tím, že Messiho příchod do Interu Miami a nyní do Fort Lauderdale bude pravděpodobně i nadále přitahovat pozornost. „Stěhování Messiho na jižní Floridu byla velká zpráva a absolutně to ovlivnilo všechno," uvedl v prohlášení. „Bude to mít absolutně pozitivní vliv na budoucí prodeje v rámci komunity a okolí," míní.  

Dům změnil majitele po roce a půl, loni v únoru byl prodán za devět milionů dolarů. Prodávající tak nyní dosáhl asi 20procentní návratnosti. 

Vše o trhu s nemovitostmi čtěte v Realitním Clubu zde:

V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Stále rostoucí trh s nemovitostmi v Dubaji dosáhl nového rekordu. Na prodej je nejdražší dům, či spíše zámek ve stylu Versailles, za 204 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Mramorový palác, který mimo jiné zdobí 700 tisíc plátků zlata, kupole na stropech, garáž pro 15 aut či akvárium s mořským korálem o objemu 80 tisíc litrů, si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.

Přečíst článek

Messiho fotbalový titul argentinskou ekonomiku nespasil. Inflace překročila sto procent

Messiho fotbalový titul argentinskou ekonomiku nespasil. Hyperinflace překročila sto procent

Nedávné vítězství Argentiny v čele s fenomenálním Lionelem Messim na fotbalovém mistrovství světa v Kataru vzbudilo v zemi potácející se dlouhodobě v ekonomické krizi naději, že „nakopne“ tamní ekonomiku. Nestalo se. Inflace v únoru překročila hranici hyperinflace, tedy sta procent, což se stalo v jihoamerické zemi poprvé od začátku devadesátých let.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na trh ve vyhlášeném lyžařském středisku Aspen v Coloradu jde první dům za více než sto milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Aspen míří do realitní superligy. Král autobazarů prodává vilu za devítimístnou sumu

Přečíst článek
Prodej Manchesteru United míří k rekordu. Částka překonává Chelsea i kluby americké NFL.

Prodej Manchesteru United míří k rekordu. Částka překonává Chelsea i kluby americké NFL

Přečíst článek
Britové varují své fanoušky před Eurem v Německu

Britové varují své fanoušky před Eurem v Německu. Mají tam silnější pivo, zdůrazňuje ministerstvo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme