Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.
Luxhabitat Sotheby´s International Realty
Dušan Kütner
duk

Stále rostoucí trh s nemovitostmi v Dubaji dosáhl nového rekordu. Na prodej je nejdražší dům, či spíše zámek ve stylu Versailles, za 204 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Mramorový palác, který mimo jiné zdobí 700 tisíc plátků zlata, kupole na stropech, garáž pro 15 aut či akvárium s mořským korálem o objemu 80 tisíc litrů, si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.

Reklama

Zámek evokující Versailles je na prodej v Dubaji za 750 milionů dirhamů, což z něj dělá nejdražší dům na realitním trhu ve městě, kde je o luxusní nemovitosti stále obrovská poptávka.

Podívejte se na dům za prodejní cenu 4,4 miliardy korun:

Rezidence, ve které může podle realitní kanceláře Luxhabitat Sotheby´s International Realty majitel s klidem přijímat vrcholné politiky či nejbohatší šejky, bude mít ale i na lukrativním dubajském trhu přece jen nouzi o kupce. Dovolit si jej může podle odhadu Sotheby´s asi jen pět až deset lidí, o kterých realitní kancelář ví, prohlédnout si vilu přišli zatím tři lidé – včetně jednoho Rusa, uvedla agentura Bloomberg.

Jiří Kučera - Luxent

Jiří Kučera: V Česku kupují luxusní bydlení téměř výhradně Češi. V Dubaji Rusové likvidují trh

Český trh s luxusním bydlením je klidný investiční přístav, kterému dominují Češi, říká Jiří Kučera, šéf realitní kanceláře Luxent. Ta se specializuje na luxusní nemovitosti. Většina běžných lidí, kteří přemýšlejí o nákupu bydlení, se zhrozí při první návštěvě banky, kam si jdou pro hypotéku. Měsíční splátka u bytu sedmdesát metrů na okraji Prahy nyní dělá kolem padesáti tisíc korun. Hypoteční trh je kvůli tomu mrtvý.

Přečíst článek

Dům v žádané čtvrti Emirates Hills má téměř 5600 metrů čtverečních obývacího prostoru, i když pouze pět ložnic. Ta největší má ovšem 371 metrů čtverečních, je to více, než činí většina celkové obytné plochy průměrných rodinných domů. Mezi další vybavení patří garáž pro 15 aut, 19 koupelen, vnitřní a venkovní bazény, dvě kopule zdobící strop, akvárium s korálovým útesem o objemu 80 tisíc litrů.

Stavba domu trvala dvanáct let

Nachází se na pozemku o rozloze 6500 metrů čtverečních v uzavřené čtvrti s výhledem na golfové hřiště. K dispozici je 12 místností pro zaměstnance s kapacitou až 25 osob a dva bankovní trezory. Majitel dům postavil od základů a po rozvodu v něm bydlí sám, podotkl Bloomberg. 

REPORTÁŽ: V Dubaji otevřel další podnik michelinského šéfkuchaře. Místo ohromí, jídlo už tolik ne

Dubaj by se dala označit za hlavní město slavných šéfkuchařů. Málokterá ze světových kuchařských celebrit by emirátském velkoměstě nechtěla mít svůj vlastní podnik. Nedávno se do města vrátil Angličan Jason Atherton, který otevřel City Social v nejvyšším patře hotelu Grosvenor House. Luxusní podnik v dubajské marině rozhodně stojí za pozornost. Z vytříbeného menu si odnáším vlažné nadšení, prostředí mě ale ohromilo. Velkolepé interiéry a výhledy do všech stran Dubaje dělá z podniku místo, kam se budu rád vracet, píše reportér Newstreamu Zdeněk Pečený.

Přečíst článek

Nemovitost, které prodejní agenti přezdívají „Mramorový palác“, byla postavena odhadem za 80 milionů až 100 milionů dirhamů (asi 475 až 595 milionů korun) v mramoru dovezeného mimo jiné z Itálie. Stavba trvala téměř 12 let a byla dokončena v roce 2018, uvedla společnost Luxhabitat Sotheby's International Realty, která nemovitost prodává.

700 tisíc plátků zlata

Součástí výzdoby se stalo i 700 tisíc plátků zlata, které sedm desítek kvalifikovaných řemeslníků do interiéru zapracovávalo více než devět měsíců. Dům je v současné době vyzdoben asi 400 kusy z osobní umělecké sbírky majitele, především soch a obrazů z 19. a 20. století a majitel je připraven jednat o jejich zahrnutí do prodeje vily.

Nejdražším městem pro expaty se stal New York. Skokanem roku je Istanbul

Nejdražším městem pro expaty se stal New York. Skokanem roku je Istanbul

Rapidní růst nájemného a inflace jsou důvodem, proč se letos New York ocitl v čele žebříčku životních nákladů ECA International pro rok 2023. Tradiční vítěz Hongkong je letos druhý. Skokanem roku je Istanbul, jenž doplatil na svéráznou hospodářskou politiku prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Není to vkus nebo styl každého,“ uvedl makléř společnosti Luxhabitat Sotheby's Kunal Singh. „Kupující si musí dobře uvědomit, že to buď budou milovat, nebo nenávidět,“ dodal s tím, že za poslední tři týdny si vilu prohlédli dva lidé. Jeden Rus, který by musel vymyslet, jak přesunout takové množství peněz. Druhým je indický klient, který již vlastní tři nemovitosti v Emirates Hills; jeho žena je na vážkách a naklání se k něčemu modernějšímu,“ podotkl Singh.

Důstojné místo pro prezidenty i šejky

„Je to něco, co byste si koupili, abyste se předvedli – abyste přivedli nějaké elitní lidi, vůdce, politiky,“ podotkl marketingový ředitel Luxhabitat Sotheby's Michael Kerry. „Člověk, který to chce koupit, musí rozhodně působit v politice či někde v nejvyšším vedení. Do Emirates Hills můžete pozvat třeba Obamovy (bývalý první americký pár, pozn. red.) nebo šejky," dodal. 

Dubajský trh s nemovitostmi je na vzestupu od konce roku 2020. Dubaj zvládla pandemii covidu rychle, což umožnilo město rychle znovu otevřít a přilákalo mimo jiné byznysmeny a bankéře, kteří přestoupili z „nebezpečných“ míst jako Singapur nebo Hongkong. A boom pomohl udržet i příliv Rusů po začátku ruské invaze na Ukrajinu loni v únoru, podotkl Bloomberg.

Ztvárnění nového nákupního centra plánovaného v novém luxusním hlavním městě Zimbabwe zvaného Cyber ​​City.

Pryč od chudoby, špíny a blackoutů. Zimbabwe staví nové město pro elity, za peníze z Číny

Zimbabwe má s přehledem nejvyšší inflaci na světě přesahující 200 procent, její hlavní úrokové sazby jsou na tom podobně. Přesto se tamní vláda rozhodla vybudovat nové hlavní město v Mount Hampdenu, a to ne ledasjaké. Bude určeno zejména pro bohaté, investice činí asi 60 miliard dolarů a kvůli plánovaným technologiím se mu přezdívá „Cyber City“. Podle kritiků vlády je to poslední marný pokus oživit rozdrcenou ekonomiku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Za vily v Dubaji platí kupci absurdní ceny. Je to otázka času, kdy se trh zhroutí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme