Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lionel Messi - informace o tématu

dresy Lionela Messiho

Messiho dresy jdou do aukce. Mohly by se prodat až za 10 milionů dolarů

Aukční síň Sotheby’s připravuje dražbu setu šesti dresů, které na loňském mistrovství světa ve fotbale v Qataru patřily fotbalové legendě Lionelu Messimu. V sadě je i jeden, který hvězda oblékla do finálového zápasu. Odborníci předpokládají, že by se tato memorabilie mohla stát nejcennějším kusem nejen blížící se aukce, ale také vůbec nejcennějším sportovním dresem (dresy) v historii aukcí s předpokládanou cenou převyšující 10 milionů dolarů.

Přečíst článek
Lionel Messi po příchodu do Interu Miami koupil v exkluzivní čtvrti nedalekého Fort Lauderdale luxusní dům za 10,8 milionu dolarů.

FOTOGALERIE: Messi koupil dům v exkluzivní čtvrti u Miami. A rozhýbal vyšponované ceny ještě výše

Přečíst článek
Messiho fotbalový titul argentinskou ekonomiku nespasil. Inflace překročila sto procent

Messiho fotbalový titul argentinskou ekonomiku nespasil. Hyperinflace překročila sto procent

Nedávné vítězství Argentiny v čele s fenomenálním Lionelem Messim na fotbalovém mistrovství světa v Kataru vzbudilo v zemi potácející se dlouhodobě v ekonomické krizi naději, že „nakopne“ tamní ekonomiku. Nestalo se. Inflace v únoru překročila hranici hyperinflace, tedy sta procent, což se stalo v jihoamerické zemi poprvé od začátku devadesátých let.

Přečíst článek
Conor McGregor

Sedm nejbohatších sportovců na světě. Kdo vydělává nejvíc?

Pandemie covid-19 s příjmy profesionálních sportovců pořádně zamávala. Rušily se turnaje a snižovaly odměny. Přesto nestrádají, a to hlavně díky štědrým smlouvám se sponzory. Sedm nejlépe placených sportovců světa si v loňském roce dohromady vydělalo 819 milionů dolarů před zdaněním. Kdo se v žebříčku nejbohatších sportovců umístil a v jakém sportu jsou nejvyšší výdělky, když odhlédneme od příjmů ze sponzoringu?

Přečíst článek
Lionel Messi, FC Barcelona

ANALÝZA: Messiho zmáčkl byznys větší, než je on sám

Konec Lionela Messiho v Barceloně odráží síť souvislostí, která je příkladem toho, že i megastar jeho formátu může „skřípnout“ soukolí velkého byznysu. Většího, než je sebevětší fotbalista zeměkoule.

Přečíst článek
Lionel Messi, FC Barcelona

Lukáš Kovanda: Proč Messi musí skončit v Barceloně

FC Barcelona představuje nejbohatší klub nejen fotbalový, ale obecně sportovní. V roce 2018 se jako první sportovní klub dějin přehoupla svými tržbami přes miliardu dolarů. Jak je tedy možné, že nemá na to, aby si udržela svoji největší hvězdu, Lionela Messiho? Důvod je, jak jinak, převážně ekonomický.

Přečíst článek
Reklama

News box

Českobudějovický 👨‍⚖️ krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Kovosvit MAS Machine Tools navíc nezaplatila dvěma stovkám zaměstnanců mzdy za březen. Vyplývá to z informací z insolvenčního rejstříku a odborářů.
Počet uživatelů Portálu občana, který slouží pro kontakt lidí se státní správou, by se mohl 📈 zvýšit ze současných 1,2 milionu na 1,6 až 1,7 milionu na konci letošního roku. K nárůstu by měla přispět jeho mobilní verze, kterou dnes Digitální a informační agentura (DIA) oficiálně spustila. 
Německé podniky hodlají v letošním roce 📉 snižovat investice. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnil mnichovský ekonomický institut Ifo. Index investičních očekávání v březnu podle průzkumu klesl na minus 0,1 bodu z listopadových 1,2 bodu. 
Indonéské ministerstvo dopravy dnes po několika silných erupcích 🌋 sopky Ruang uzavřelo mezinárodní letiště Manado, které je od vulkánu vzdálené asi 100 kilometrů. Stovky lidí také uposlechly příkaz úřadů a opouštějí ohroženou oblast na severní straně ostrova Sulawesi. Příkaz k evakuaci ve středu dostalo na 11 tisíc lidí.
Drůbežářský podnik Schrom Farms z holdingu Agrofert podal žalobu na 🏛️ ministerstvo zemědělství. Snaží se tak bránit tomu, že musel vrátit dotaci 1,6 milionu korun, kterou Česko nedostane proplacenou z fondů Evropské unie kvůli střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO).  Číst více
Chorvatské parlamentní volby 🥇 vyhrála středopravá vládní strana Chorvatské demokratické společenství (HDZ) premiéra Andreje Plenkoviče, která získala 60 křesel ve 151členném parlamentu. Opoziční koalice neformálně vedená prezidentem Zoranem Milanovičem a jeho Sociálnědemokratickou stranou (SDP) bude mít 42 křesel. 
Americká ministryně financí Janet Yellenová dnes zdůraznila závazek administrativy prezidenta Joea Bidena poskytnout Ukrajině potřebnou pomoc a zároveň označila republikánské průtahy při jejím schvalování za  neomluvitelné. Yellenová se tak vyjádřila po setkání s ukrajinským premiérem Denisem Šmyhalem při konferenci o Ukrajině.
Reklama
Reklama
Doporučujeme