Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Dům Davida Rockefellera na Manhattanu je na prodej. Za miliardu a čtvrt

Jeden ze dvou obývacích pokojů domu již zesnulého magnáta Davida Rockefellera na Manhattanu. Dům je na prodej za 57,5 milionu dolarů (asi 1,25 miliardy korun).
Realitní společnost Modlin Group
Dušan Kütner
duk

Přes sedm desítek let v něm kdysi žil investiční titán David Rockefeller s rodinou a kochal se v něm výhledem na Manhattan a poslechem soukromých koncertů geniálního pianisty Arthura Rubinsteina. Nyní je dům v koloniálním stylu v srdci New Yorku o bytové ploše přes 1100 čtverečních metrů opět na prodej. Za 57,5 milionu dolarů (asi 1,25 miliardy korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Reklama

Dům přichází na trh po rozsáhlé čtyřleté rekonstrukci. Prodejci jsou Doug Band, dlouholetý poradce bývalého prezidenta  Billa Clintona, a jeho manželka Lily. Bandovi koupili městský dům za 20 milionů dolarů (podle aktuálního kurzu 435 milionů korun) v roce 2018, ukazují katastrální záznamy.

Jak vypadá dům za miliardu a čtvrt? Podívejte se ve fotogalerii:

Poté požádali architekta Stevena Harrise a interiérového designéra Milese Redda, aby pracovali na renovaci a restaurování domu, jehož stavba se datuje kolem roku 1924, uvedl The Wall Street Journal na základě informací, které deníku poskytl Bandův agent Adam Modlin z realitní kanceláře Modlin Group.

Vlastní pláž, heliport a lodní dok v New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Vlastní pláž, heliport a lodní dok u New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Rocková ikona a držitel prestižní ceny Grammy Billy Joel se rozhodl prodat své rozsáhlé luxusní panství na ostrově Centre Island u New Yorku. Cena za areál s vlastní pláží, lodním dokem či heliportem tomu odpovídá – zájemce musí složit 49 milionů dolarů (asi 1,06 miliardy korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Nemovitost se nachází na Východní 65. ulici a sloužila jako domov Rockefellerovi (1915-2017), někdejšímu generálnímu řediteli Chase Manhattan Bank, a jeho manželce Peggy Rockefellerové téměř sedm desetiletí. Dům s osmi ložnicemi má rozlohu zhruba 1161 čtverečních metrů s dalšími 325 čtverečními metry venkovního prostoru, včetně zahrad a rozsáhlé střešní terasy.

Dům má vlastní anglickou zahradu, výtah i tělocvičnu

Velký obývací pokoj s originálními žlutými tapetami z Rockefellerovy éry má francouzské dveře vedoucí na terasu s výhledem na upravenou anglickou zahradu v zadní části domu. Druhý obývací pokoj se táhne po celé šířce domu a má původní obložení ze dřeva. Dále je zde formální jídelna a tři kuchyně, jedna hlavní rodinná kuchyně a dvě servisní kuchyně obsluhované číšníkem. Pět pater domu je propojeno výtahem a točitým schodištěm. Mezi další vybavení patří sauna, posilovna, sportovní trenažer a pět metrů vysoká tělocvična s filmovým plátnem o šířce přes 5,5 metru. 

Dům Casa Encantada v Bel Air v Los Angeles je na trhu v červnu 2023 nabízen na realitním trhu jako nejdražší nemovitost v USA, a to za 250 milionů dolarů.

Nejdražší dům v Americe. „Picasso” mezi rezidencemi v luxusní čtvrti Bel Air se opět zapíše do realitních dějin

Dvakrát se zapsal do historie realitního trhu v USA jako nejdražší prodaný dům na trhu a nyní se tak zřejmě stane potřetí. Řeč je o rezidenci ze třicátých let zvané Casa Encantada v luxusní čtvrti Los Angeles Bel Air, která se nyní ocitla na trhu s cenovkou 250 milionů dolarů (asi 5,43 miliardy korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Eileen Rockefellerová, jedno z Rockefellerových dětí, před pěti lety – když dům koupili Bandovi – popsala The Wall Street Journal, jak její rodina v domě trávila čas. Mimo jiné zavzpomínala na to, jak jako malá poslouchala ze schodiště ve třetím patře, když slavný pianista Arthur Rubinstein hrál jejím rodičům a jejich přátelům Chopina v obývacím pokoji.

Band léta spolupracoval s prezidentem Clintonem

Doug Band je zakladatelem poradenské firmy Teneo Holdings. Dříve pracoval v Bílém domě, sloužil jako poradce prezidenta Clintona (1993-2001) a později mu pomáhal v čele nadace Clinton Global Initiative. Bandův mluvčí na žádost o komentář WSJ nereagoval. Adam Modlin pouze uvedl, že Bandovi dávají nemovitost na trh, protože se stěhují z New Yorku.

Trh ultra luxusních městských domů na Manhattanu je podle WSJ přiměřeně aktivní a v posledních několika letech byla uzavřena řada velkých prodejů. Například filantropka Julia Kochová, vdova po miliardářském průmyslníkovi Davidu Kochovi a podle časopisu Forbes třetí nejbohatší žena na světě s majetkem 58 miliard dolarů, nedávno prodala dům na Manhattanu za 41 milionů dolarů.

Více o trhu s nemovitostmi čtěte v Realitním Clubu zde:

V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Stále rostoucí trh s nemovitostmi v Dubaji dosáhl nového rekordu. Na prodej je nejdražší dům, či spíše zámek ve stylu Versailles, za 204 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Mramorový palác, který mimo jiné zdobí 700 tisíc plátků zlata, kupole na stropech, garáž pro 15 aut či akvárium s mořským korálem o objemu 80 tisíc litrů, si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme