Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Luxus v Česku. Na prodej je jeden z největších soukromých zámků Žinkovy

Realitní kancelář prodává za 200 milionů korun romantický zámek Žinkovy, kulturní památku na jihu Plzeňska. Jde o jeden z největších zámků v osobním vlastnictví v ČR.
ČTK

Realitní kancelář prodává za 200 milionů korun romantický zámek Žinkovy, kulturní památku na jihu Plzeňska. Jde o jeden z největších zámků v osobním vlastnictví v ČR, obytná plocha činí 12 tisíc čtverečních metrů. Rekreačně zaměřený městys by uvítal, kdyby se areál s rozlehlým parkem otevřel veřejnosti, řekl starosta obce s 850 obyvateli Josef Karhan (Žinkovské SNK).

Reklama

Památku nabízí na webu nadnárodní realitní síť Christie's, jejímž partnerem v ČR je realitní kancelář Svoboda & Williams. „Zámek se prodává už asi čtyři roky, je to nějak zakleté. Původní prodejní cena se výrazně snížila na současných 200 milionů," uvedl starosta.

Podívejte se na krásu zámku Žinkovy ve fotogalerii:

Podle něj je od roku 2007 vlastníkem firma Crown Estates, jejíž americký vlastník podniká v informačních technologiích. „Zvenku je opravený komplet, jsou hotové terénní úpravy okolo památky a z poloviny je to podle našich informací opravené i zevnitř," řekl.

V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Stále rostoucí trh s nemovitostmi v Dubaji dosáhl nového rekordu. Na prodej je nejdražší dům, či spíše zámek ve stylu Versailles, za 204 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Mramorový palác, který mimo jiné zdobí 700 tisíc plátků zlata, kupole na stropech, garáž pro 15 aut či akvárium s mořským korálem o objemu 80 tisíc litrů, si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.

Přečíst článek

Historie památky sahá do 12. století, kdy tam byla vodní tvrz. Raně barokní zámek vznikl ve druhé polovině 17. století, v roce 1897 byl přestavěn vídeňskými architekty do pseudorenesanční podoby. Vlastnily ho osobnosti například z rodů Lobkowiczů, Harrachů a Škodů.

Od roku 1950 sloužil jako středisko tehdejších odborů ROH, od roku 1963 je kulturní památkou. Areál s užitnou plochou 12 tisíc metrů čtverečních a 19hektarovým udržovaným lesoparkem tvoří podle realitní kanceláře kromě hlavní zámecké budovy zrekonstruovaný administrativní objekt s restaurací a kuchyní, konferenční místnosti, kancelářské prostory, čtyři byty, částečně renovovaná hospodářská budova a 12 bungalovů. Součástí je i vlastní kaple či garáž pro tři vozy a 19 venkovních parkovacích míst.

Pro veřejnost již léta zavřeno

Od roku 1989 zámek vystřídal několik majitelů a chátral. V letech 1993 až 2007 byl úplně zavřený. Vedle areálu jsou i dva velké rybníky. Podle starosty je zámek mezi Čechy i Slováky známý. „Když někam přijedu a řeknu, že jsem ze Žinkov, tak ho tam místní znají," řekl Karhan. Veřejnost do zámku ani parku už léta nemůže, dříve tam byly prohlídky pár dnů v roce.

Prezidentský Elysejský palác v Paříži.

Křetínský v „investiční horečce“ koupil v Paříži dům s výhledem na prezidentský palác

Český miliardář Daniel Křetínský koupil v roce 2020 pařížský dům ruského oligarchy Dmitrije Rybolovleva za 21,5 milionu eur (asi 517 milionu korun). Honosný městský dům má výhled na prezidentský Elysejský palác a bohatou historii. Zároveň patří mezi aktiva v Rybolovlevově ostře sledovaném rozvodu, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Ještě loni fungovala kavárna před vchodem, kam hodně jezdili turisté a cyklisté, ale letos je zavřená. „Zámek je zakonzervovaný, připravený na prodej. Majitel nás nekontaktuje, komunikujeme akorát s paní z realitní kanceláře Svoboda & Williams," řekl starosta.

Lidé teď mohou areál obejít zepředu kolem rybníka, ale nesmí do oploceného parku. Líbilo by se jim, kdyby do zámku a parku mohli. „Pomohlo by to turistickému ruchu, oživilo by to region. Otevření by přineslo i práci pro naše lidi," řekl Karhan. Hospoda na náměstí je od covidu zavřená, nově se otevřelo na hrázi malé Moto Cafe, kde točí zmrzlinu a pivo.

Antilia Tower, Mumbai, Indie

Fotogalerie: Nejdražší domy na světě? Královská sídla i mrakodrap se třemi heliporty

Hned tři z desíti nejdražších domů světa roku 2022 najdete podle realitních expertů v Londýně. Další pak v New Yorku, Bombaji nebo na Azurovém pobřeží. Všechny je spojuje opulentnost. Podívejte se.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Ze zchátraleho barokního Löwitova mlýna v pražské Libni se stala designová knihovna.

Ze zchátralého barokního Löwitova mlýna v pražské Libni se stala designová knihovna

Přečíst článek
Takto by mělo v budoucnu vypadat Hlavní nádraží v Praze.

Tohle není nádraží, to je pergola z Dubaje. Projekt Dánů na nový Hlavák schytává kritiku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme