Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

rekord - informace o tématu

Bitcoin míří k historickému maximu. V korunách už ho pokořil

Korunová cena bitcoinu je dnes nejvyšší v dějinách, činí více než 1,5 milionu. V dolarech dnes překonává úroveň 65 000 a roste k historickému rekordu. Stoupá navzdory varování z Evropské centrální banky, že jde o „měnu zločinu“, jejíž vnitřní hodnota je nulová.

Přečíst článek
Teplota poprvé přesáhla o dva stupně předindustriální průměr

Klima míří do neprobádaných vod. Teplota poprvé přesáhla o dva stupně předindustriální průměr

Přečíst článek
Ceny olivového oleje vystřelily na rekord

Ceny olivového oleje vystřelily na rekord. Krade se ve velkém už v lisovnách

Světové ceny olivového oleje vystoupaly na nové rekordy, protože středomořské země, které jsou jeho hlavními producenty, sužují velká sucha. Tuna oleje vyjde na 8 306 eur, tedy zhruba 203 tisíc korun, což je meziroční nárůst o víc než 130 procent. A čeho je málo, to si lidé snaží opatřit, jak se dá. I za cenu krádeže. Koncem srpna tak zmizelo z jedné ze španělských lisoven na 50 tisíc litrů tohoto „tekutého zlata“.

Přečíst článek
ČSOB

ČSOB Pojišťovna loni vytvořila rekordní zisk přes dvě miliardy

ČSOB Pojišťovna se sídlem v Pardubicích loni vytvořila rekordní čistý zisk 2,153 miliardy korun. Výsledek je o 22 procent vyšší než rok předtím. Společnosti se dařilo zejména v pojištění vozidel, pojištění domků a domácností a průmyslového pojištění, uvedla společnost ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin. Za růstem stály jak nové smlouvy, tak průběžné navyšování pojistných částek u dosavadních smluv v reakci na rostoucí inflaci.

Přečíst článek
easyJet

Prázdninový hlad po cestování přihrál easyJetu rekordní zisky. Stávkám a chaosu navzdory

Britské nízkonákladové aerolinky easyJet měly ve třetím finančním čtvrtletí rekordní zisk před zdaněním 203 milionů liber, v přepočtu 5,6 miliardy korun. Pomohla jim silná letní poptávka po cestování navzdory omezeným výpadkům kvůli stávkám. Firma překonala odhady analytiků poté, co ve stejném období loni vykázala ztrátu 114 milionů liber.

Přečíst článek
Dům Casa Encantada v Bel Air v Los Angeles je na trhu v červnu 2023 nabízen na realitním trhu jako nejdražší nemovitost v USA, a to za 250 milionů dolarů.

Nejdražší dům v Americe. „Picasso” mezi rezidencemi v luxusní čtvrti Bel Air se opět zapíše do realitních dějin

Dvakrát se zapsal do historie realitního trhu v USA jako nejdražší prodaný dům na trhu a nyní se tak zřejmě stane potřetí. Řeč je o rezidenci ze třicátých let zvané Casa Encantada v luxusní čtvrti Los Angeles Bel Air, která se nyní ocitla na trhu s cenovkou 250 milionů dolarů (asi 5,43 miliardy korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Stále rostoucí trh s nemovitostmi v Dubaji dosáhl nového rekordu. Na prodej je nejdražší dům, či spíše zámek ve stylu Versailles, za 204 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Mramorový palác, který mimo jiné zdobí 700 tisíc plátků zlata, kupole na stropech, garáž pro 15 aut či akvárium s mořským korálem o objemu 80 tisíc litrů, si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.

Přečíst článek
V Itálii padl v sázkové hře Superenalotto rekordní jackpot 371 milionů eur, v přepočtu zhruba 8,8 miliardy korun.

V Itálii padl rekordní jackpot, 90 lidí si rozdělí 371 milionů eur

V Itálii padl v sázkové hře Superenalotto rekordní jackpot 371 milionů eur, v přepočtu zhruba 8,8 miliardy korun. Výherci uhádli šest vítězných čísel skrze skupinovou sázku. Vítězných pětieurových tiketů je 90, každý držitel si tak odnese 4,1 milionu eur (97,1 milionu Kč) před zdaněním. Podle loterijní společnosti Sisal jde o jednu z nejvyšších sázkových výher na světě.

Přečíst článek
Elon Musk přišel o tolik majetku a tak rychle, že se stal rekordmanem.

Rekordman Musk. Vykázal největší ztrátu osobního jmění v historii

Šéf společností Tesla a Twitter Elon Musk se dostal do Guinnessovy knihy rekordů způsobem, o který nejspíš nestál. Od listopadu 2021 přišel tento donedávna nejbohatší člověk světa o tolik majetku, že překonal světový rekord v „největší ztrátě osobního jmění v historii”, napsal web The Independent.

Přečíst článek
První slovenský mrakodrap - Eurovea Tower v Bratislavě před dokončením.

Slováci trumfují Čechy, mají mrakodrap. V Ostravě už se taky jeden chystá

Na Slovensku se staví první mrakodrap. Hrubá stavba má být hotová do konce roku. Slováci tak předběhnou Čechy, kteří na budovu převyšující limit 150 výškových metrů teprve čekají.

Přečíst článek
Leica 0-series

Leica se prodala za 14 milionů eur. Stala se nejdražším foťákem světa

Jeden z pouhých 23 přístrojů takzvané nulté série 35milimetrových fotoaparátů Leica se vydražil za rekordních 14,4 milionu eur na prestižní Leitz Photographica Auction. Přístroj patřil vynálezci Oskaru Barnackovi, který vytvořil 35milimetrovou leicu krátce před první světovou válkou.

Přečíst článek
Reklama

News box

Francie a Německo dnes podepsaly memorandum o 🤝 společném vývoji a výrobě tanku budoucnosti, který má nahradit současné válečné stroje obou zemí. Miistři zahraničí Sébastien Lecornu a Boris Pistorius to během schůzky v Paříži označili za významný milník, od něhož však k hotovému tanku zbývá podle nich ještě dlouhá cesta, informovaly tiskové agentury.
Soud na ruském Dálném východě odsoudil podnikatele 👨 Olega Kana, známého jako krabí král, k 17letému vězení za objednání vraždy konkurenta. Informovala o tom list Kommersant, podle kterého byl Kan souzen v nepřítomnosti. Před ruskou spravedlností se skrývá na neznámém místě v cizině, přičemž kolují zvěsti, že zemřel v Británii.
Britská těžební společnost Anglo American  odmítla nabídku na převzetí, kterou jí předložil australský rival BHP Group. Firma uvedla, že částka 31,1 miliardy liber (zhruba 912 miliard korun), kterou BHP nabízí, ji výrazně podhodnocuje. Nebere ani v potaz potenciál, který má podnikání firmy do budoucna, uvedl podnik ve zprávě určeném regulačním orgánům. Spojením by vznikl největší producent mědi na světě.
Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní. Číst více
Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme