Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dubaj - informace o tématu

Emisní nula v roce 2050. Klimatický summit přinesl historickou dohodu dvou set zemí

Předseda klimatické konference COP28 Sultán Džábir po dlouhém nočním jednání oznámil ve středu dopoledne dosažení klíčové dohody o odklonu od fosilních paliv, píší zahraniční agentury. Svět se díky historické dohodě mezi téměř dvěma sty zeměmi přiblížil k cíli uhlíkově neutrální planety v roce 2050.

Přečíst článek

Za vily v Dubaji platí kupci absurdní ceny. Je to otázka času, kdy se trh zhroutí

Přečíst článek
Luxusní resort Atlantis The Royal v Dubaji

Seriál: Kde strávit silvestrovskou noc? Za dubajský luxus dáte miliony

Kde strávit silvestrovskou noc? Byznysový portál newstream.cz spouští nový seriál o nejnovějších hotelových resortech z celého světa a nabídne detaily toho, jak v nich lze strávit například příchod Nového roku. A samozřejmě na kolik to vyjde. Startujeme hotelovým resortem Atlantis The Royal, který leží v Dubaji a jeho otevření patřilo k nejočekávanějším údálostem dekády.

Přečíst článek

Bydlet jako král. Podívejte se, jak vypadá luxusní apartmá v Dubaji za 100 tisíc na noc

Jak vypadá hotelové apartmá, které na jednu noc stojí více než dva průměrné měsíční platy v Česku? Podívejte se v galerii.

Přečíst článek
Nejvyšší vyhlídkové, či ruské, kolo na světě pojmenované Ain Dubai

Záhada v Dubaji. Nejvyšší vyhlídkové kolo světa je zavřeno na neurčito

Mělo to být další z dubajských „nej“. Nejvyšší vyhlídkové, či ruské, kolo na světě pojmenované Ain Dubai. Téměř dvakrát vyšší než slavné London Eye. Ale něco se pokazilo. Nejdříve otevření zmařila pandemie následně přišlo uzavření kvůli „údržbě“. Ta už trvá rok a půl a možná nikdy neskončí.

Přečíst článek
Ras Al Khaimah

Dubaji roste konkurence. V nejsevernějším emirátu se rodí Las Vegas Perského zálivu

Dosud stál nejsevernější emirát Rás al-Chajma spíš ve stínu Dubaje. To se má ale co nevidět změnit. Emirátská „popelka“ již přitahuje pozornost těch nejbohatších.

Přečíst článek
Singapur poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě sestavovaný společností  Julius Baer.

Bez peněz do Singapuru nelez. Poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě pro milionáře

Singapur se poprvé vyšplhal na vrchol žebříčku nejdražšího města na světě pro život dolarových milionářů. Žebříček na základě průzkumu sestavila společnost Julius Baer Group a mimo jiné z něj vyplývá, že asijská a americká města jsou stále dražší, zatímco evropské metropole se v pořadí posunují níže a níže, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Stále rostoucí trh s nemovitostmi v Dubaji dosáhl nového rekordu. Na prodej je nejdražší dům, či spíše zámek ve stylu Versailles, za 204 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Mramorový palác, který mimo jiné zdobí 700 tisíc plátků zlata, kupole na stropech, garáž pro 15 aut či akvárium s mořským korálem o objemu 80 tisíc litrů, si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.

Přečíst článek

REPORTÁŽ: V Dubaji otevřel další podnik michelinského šéfkuchaře. Místo ohromí, jídlo už tolik ne

Dubaj by se dala označit za hlavní město slavných šéfkuchařů. Málokterá ze světových kuchařských celebrit by emirátském velkoměstě nechtěla mít svůj vlastní podnik. Nedávno se do města vrátil Angličan Jason Atherton, který otevřel City Social v nejvyšším patře hotelu Grosvenor House. Luxusní podnik v dubajské marině rozhodně stojí za pozornost. Z vytříbeného menu si odnáším vlažné nadšení, prostředí mě ale ohromilo. Velkolepé interiéry a výhledy do všech stran Dubaje dělá z podniku místo, kam se budu rád vracet, píše reportér Newstreamu Zdeněk Pečený.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Češi zjistili, že za stejné peníze jako v Krkonoších koupí nemovitost v jižní Evropě, říká šéf realitky

Zájem Čechů o luxusní nemovitosti v zahraničí se v poslední době zvyšuje. Lidé nemají zájem pouze o typicky české dovolenkové destinace jakými jsou Chorvatsko či Španělsko, ale čím dál více investují také do nemovitostí v Thajsku či Dubaji. Uvedl to výkonný ředitel realitní kanceláře Luxent Jiří Kučera.

Přečíst článek
Bořivoj Trejbal, šéf Emirates v ČR

Éra levných letenek s covidem skončila. Aerolinky se musejí zahojit, říká český šéf Emirates

Za kolik se létá z Prahy? Podstatně za víc než z okolních zemí, přiznává v rozhovoru pro Newstream Bořivoj Trejbal, area manažer aerolinky Emirates pro Česko. Jde o nový, po covidu nastolený normál? Aerolinky se musejí po pandemii finančně zahojit. „Poptávka je obrovská, takže podle toho i nastavujeme ceny,“ říká Trejbal. A Češi na ně, zdá se, ochotně přistupují.

Přečíst článek
Dubaj obnovila program létajících taxíků od společnosti Joby Aviation.

VIDEO: Dubaj jako z kultovního sci-fi Blade Runner. Chystá elektrické létající taxíky

Dubaj láká návštěvníky především svou progresivní architekturou. Nyní se ale bohatý městský stát ve Spojených arabských emirátech rozhodl oprášit další futuristický plán a obnovil plán na komerční spuštění létajících taxi, a to již v roce 2026, uvedla agentura Bloomberg. Podívejte se i na video, jak takzvané létající taxi fungují.

Přečíst článek
Reklama

News box

Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Projekt Daňová Kobra zaměřený na boj s daňovými úniky zabránil za deset let existence ztrátám na daních za 1️⃣6️⃣ miliard korun. V loňském roce to byla jedna miliarda korun, řekl generální ředitel Celní správy Marek Šimandl. Na Daňové Kobře se podílejí Finanční správa, Celní správa a policie, základem projektu je výměna informací a sdílení kapacit, což pomáhá odhalovat případy daňových úniků.
Zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je po operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy už dva týdny v nemocnici, se nadále 👍 zlepšuje. Rehabilituje s pomocí chodítka, zdravotníci mu každý druhý den převazují rány. Na odhad termínu propuštění je stále brzy, uvedla dnes pražská Fakultní nemocnice v Motole v zaslaném prohlášení.
Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Reklama
Reklama
Doporučujeme