Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Týden ve světě – přípravy a oslavy Velikonoc, Macron v Číně, papež zpět v úřadu

Členové katolického bratrstva 'Cristo de la Buena Muerte' se účastní procesí ve španělské Zamoře, počátkem úterý 4. dubna 2023.
ČTK / AP

Uplynulý týden se nesl zejména v duchu příprav na největší křesťanský svátek. Velikonoce mají v různých zemích až neobvyklou podobu. Jak viděli hlavní události posledních sedmi dnů, jako například návštěvu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v Číně či návrat papeže Františka z nemocnice do úřadu světoví i čeští fotografové? Podívejte se ve fotogalerii na jejich nejlepší snímky.

Reklama

Jak viděli uplynulý týden profesionální fotografové z celého světa? Podívejte se:

Trosky kdysi největšího dopravního letadla na světě Antonov An-225 Mrija na ukrajinském letišti Hostomel. Zničila ho ruská armáda hned po začátku invaze na Ukrajinu.

FOTOGALERIE: Ukrajina opravuje zničený obří letoun Mrija. Nutnost, symbol, nebo pošetilost? ptají se kritici

Dělníci na letišti Hostomel nedaleko Kyjeva kousek po kousku rozebírají trosky dřívější národní chlouby, největšího dopravního letadla na světě se šesti motory Antonov AN-225 Mrija. V ruce mají plány na opravu letounu zničeného Rusy hned po začátku invaze na Ukrajině loni v únoru. Nákladná a gargantuovská rekonstrukce letadla ale Ukrajince dělí. Pro mnohé je to naděje, že když se podaří opravit jejich „Sen", jak zní v překladu název Mrija, podaří se obnovit i celou zemi. Kritici ale namítají, že peníze jsou potřeba jinde, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek

Hlavní inženýr společnosti Axiom Space Jim Stein předvádí prototyp skafandru ve středu 15. března 2023 v Houstonu. NASA si vybrala Axiom Space, aby navrhla skafandry, které budou její astronauti nosit po vstupu na měsíční povrch, což by se mělo stát koncem tohoto desetiletí.

FOTOGALERIE: Astronauti na Měsíci dostanou nové skafandry. Můžou v nich i dělat dřepy

Objemné bílé skafandry, které před půl stoletím nosil Neil Armstrong a jeho kolegové z programu Apollo, již brzy budou minulostí, napsala dnes agentura Reuters. Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) ve spolupráci se společností Axiom Space představil nové vesmírné obleky upravené pro přistání na Měsíci, kam by se Američané měli v nadcházejících letech vrátit. Podívejte se níže ve fotogalerii z jejich představení v Houstonu.

Přečíst článek

Reklama

Pavel na Hrad. Inaugurace nově zvoleného prezidenta Petra Pavla, 9. března 2023, Pražský hrad. Prezident Petr Pavel a první dáma Eva Pavlová zdraví přihlížející z balkonu na třetím hradním nádvoří.

FOTOGALERIE: Týden ve světě: Pavlova inaugurace, netradiční MDŽ i sníh nad Hollywoodem

Inaugurace nového českého prezidenta Petra Pavla, svátek barev v Indii, sportovní výkony i netradiční oslava Mezinárodního dne žen. Dění ve světě v uplynulém týdnu dokumentovaly tisíce profesionálních fotografů. Podívejte se na nejlepší fotografie zachycující vážné i nevážné, poetické či adrenalinové fotografie agentur AP a ČTK.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Tradiční velikonoční nádivka je s uzeným masem a spoustou mladých zelených bylin, ideálně vlastnoručně nasbíraných v přírodě

Proč pečeme velikonoční nádivku podle receptů našich babiček a jak nám pomáhají tradice

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme