Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další realitní rekord v Dubaji. Indický magnát koupil letovisko za čtyři miliardy

Slavný uměle vytvořený obytný ostrov Palm Džumeira v Dubaji.
giggel / Creative Commons / CC BY 3.0
Dušan Kütner
duk

Jen pár týdnů vydržel rekord stále přitažlivého realitního trhu v Dubaji. Druhý nejbohatší Ind a desátý na světě Mukesh Ambani koupil za 163 milionů dolarů (asi 4,1 miliardy korun) obří vilu na tamním umělém ostrově Palm Džumeira. Předchozí rekord z letošního léta překonal téměř dvojnásobně, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Mukesh, jehož majetek podle žebříčku miliardářů Bloombergu činí 84,2 miliardy dolarů, zároveň překonal svůj rekord ze začátku roku, kdy jeho firma na ostrově koupila za 80 milionů dolarů vilu s deseti ložnicemi pro jeho nejmladšího syna, uvedl Bloomberg. I to byl v té době dubajský rekord, který vydržel jen do léta. Tehdy prodej vily na stejném ostrově s názvem Casa Del Sole vynesl 82,4 milionu dolarů (asi 2,1 miliardy korun).

Château du Marais

Po Babišovi koupil zámeček ve Francii i Křetínský. Udělá z něj luxusní hotel

Český podnikatel Daniel Křetínský koupil zámek Marais s rozlehlým parkem a vodní plochou v obci Le Val-Saint-Germain ležící 40 kilometrů jihozápadně od Paříže.

Přečíst článek

Ambani minulý týden koupil nové sídlo od rodiny kuvajtského magnáta Mohammeda Alshayi, uvedli zdroje Bloombergu. Konglomerát Alshaya vlastní místní franšízy pro maloobchodní značky včetně Starbucks, H&M a Victoria's Secret. Ambani je pak mimo jiné předsedou Reliance Industries, největší indické společnosti podle tržní hodnoty.

Ambani nakupuje i v Británii či USA

Miliardář v poslední době skupuje nemovitosti v zámoří a stále více hledá druhé domovy na západ. Reliance minulý rok mimo jiné utratila 79 milionů dolarů za koupi ikonického britského areálu Stoke Park v hrabství Buckinghamshire, kde se mimo jiné natáčely dvě z filmových bondovek, a Ambani také hledá nemovitost v New Yorku, uvedla agentura.

Vše o realitách čtěte v Realitním Clubu zde

Frekvence rekordních obchodů ukazuje na úspěch Dubaje při lákání nejbohatších světových obchodních manažerů. Trh s nemovitostmi městského státu, který přispívá zhruba třetinou do ekonomiky Spojených arabských emirátů, se vzpamatovává ze sedmiletého propadu díky pohotovému řešení pandemie covid-19 ze strany vlády a iniciativám, jejichž cílem je poskytnout emigrantům větší podíl na ekonomice.

Popová hvězda Janet Jackson prodala po čtvrtstoletí svůj byt s výhledem na newyorský Central Park na 8,8 milionu dolarů.

Janet Jackson prodala za miliony svůj byt s výhledem na Central Park

Popová hvězda Janet Jackson, sestra zesnulého „krále popu” Michaela Jacksona, se po dlouhých 25 letech rozloučila se svým dvousetmetrovým newyorským bytem s nádherným výhledem na Central Park. Cena. Téměř devět milionů dolarů, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Cizinci tvoří více než 80 procent obyvatel Spojených arabských emirátů. A právě Indové se trvale umisťují mezi top kupci dubajských nemovitostí. Ke konci minulého měsíce kvůli zájmu movitých klientů vzrostly ceny hlavních nemovitostí v emirátu za poslední rok o více než 70 procent, uvedla již dříve nadnárodní realitní a poradenská společnost Knight Frank. 

Rekordy padají i ve světě

I jinde ale padají rekordy. Ve Spojených státech získala společnost Blue Pool Capital hongkongsko-kanadského miliardáře Joea Tsaie newyorský penthouse, který dříve vlastnil jiný miliardář Dan Och, za 188 milionů dolarů. Nejdražším bytem v Asii – alespoň podle ceny přepočítané na metr čtvereční – se loni v listopadu stal byt v Hongkongu prodaný za 82 milionů dolarů.

A rekord je možná na spadnutí i v Británii. Nejdražší londýnský dům – sídlo v Knightsbridge s výhledem na Hyde Park, které změnilo majitele v dubnu 2020 za 210 milionů liber (asi 5,93 miliardy korun) – je totiž znovu na prodej, upozornil Bloomberg.

Herec Hugh Jackman zaplatil 21,125 milionu dolarů za penthouse ve věži kondominia v New Yorku, kterou navrhl Jean Nouvel

Penthouse pro Wolverina. Jackman za byt s výhledem na řeku Hudson dal půl miliardy

Herec Hugh Jackman proslulý rolí Wolverina v sérii X-Men si pořídil nové, velice luxusní bydlení. Za více než 21 milionů dolarů koupil penthouse v newyorské čtvrti Chelsea v domě, který navrhl proslulý architekt Jean Nouvel, mimo jiné autor návrhu budovy Zlatý Anděl na pražském Smíchově, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Za vily v Dubaji platí kupci absurdní ceny. Je to otázka času, kdy se trh zhroutí

Přečíst článek
V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme