Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Po Babišovi koupil zámeček ve Francii i Křetínský. Udělá z něj luxusní hotel

Château du Marais
Céréales Killer / Creative Commons / CC BY-SA 3.0

Český podnikatel Daniel Křetínský koupil zámek Marais s rozlehlým parkem a vodní plochou v obci Le Val-Saint-Germain ležící 40 kilometrů jihozápadně od Paříže.

Reklama

Podle zjištění deníku Le Monde zde má vzniknout luxusní hotel s nabídkou jezdeckých aktivit. Křetínského zástupce ve Francii se podle deníku k transakci nechtěl vyjádřit. Cena a další detaily obchodu tak zůstávají veřejnosti skryty.

Panství bylo na prodej několik let, podle neoficiálních informací deníku Le Monde ho český miliardář na začátku léta koupil za přibližně 30 milionů eur (734 milionů korun).

Třípatrové sídlo ukrývá stovku místností včetně slavnostního sálu se 24 sloupy v řeckém stylu. Zámek z 18. století posledních více než 100 let patřilo rodinám Frotier de Bagneux a de Pourtalès. Turistické prohlídky ani pronájmy na natáčení filmů nebo soukromé oslavy už ale nestačily na pokrytí nákladů na údržbu.

Zámek Luka nad Jihlavou

Zájem o koupi zámků v Česku roste. I když stojí desítky až stovky milionů

Rostoucí inflace v posledních měsících přeje i prodeji zámků a historických objektů v Česku jako možnost dobré investice proti znehodnocování úspor, a to i když cena často památkově chráněných objektů činí až desítky milionů korun před nákladnou rekonstrukcí. A v Česku jich je stále ke koupi i opravě hned několik desítek, vyplývá z nabídek tuzemských realitních kanceláří.

Přečíst článek

Starosta obce Serge Deloges doufá, že nový majitel do opravy zámku investuje, vrátí mu jeho původní lesk, a sídlo tak bude mít přínos i pro Le Val-Saint-Germain a jeho obyvatele. „Budou potřeba zaměstnanci a personál hotelu, restaurace, zahradníci; na zámku by mohlo být 400 pracovních míst,” uvedl starosta.

Ve Francii již dříve pořídil zámek bývalý premiér Andrej Babiš. Francouzské úřady nyní expremiéra vyšetřují kvůli možnému praní špinavých peněz. Podle deníku Le Monde předběžné vyšetřování začalo již v únoru letošního roku, na veřejnost se ale informace dostala až v polovině srpna. Babiš tvrdí, že mu již zámeček Bigaud v městečku Mougins na jihu země na Azurovém pobřeží, nepatří.

Zámek Protivín

Zámek Protivín zachrání královské peníze z Asie

Zchátralý zámek Protivín, který svého času patřil i Karlu IV., zachraňují peníze z Asie.

Přečíst článek

Poštovní schránka britské Royal Mail (ilustrační foto)

Británie si posvítí na plán miliardáře Křetínského ovládnout více než čtvrtinu Royal Mail

Británie využije nové pravomoci a prověří, zda je plán českého miliardáře Daniela Křetínského zvýšit podíl ve společnosti Royal Mail na více než 25 procent v národním zájmu. S odvoláním na oznámení poštovní společnosti o tom informovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Redakce Newstream.

Redakce Newstream.cz spouští Realitní Club

Trh realit se rychle otáčí, přináší to nové výzvy a témata. Newstream.cz spouští Realitní Club, který zahrnuje podcast, magazín, eventy a speciál na webu včetně oborově zaměřeného newsletteru.  

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Pražské Arkády Pankrác kupuje od Izraelců český fond Trigea. Cena? 6,4 miliardy korun

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme