Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nový rekord na realitním trhu v Dubaji – vila za více než dvě miliardy

Vila na ostrově Palm Džumeira v Dubaji byla v červenci 2022 prodána za rekordních 2,1 miliardy korun.
Alpago Properties, s laskavým svolením
Dušan Kütner
duk

Zámek postavený na dubajském ostrově Palm Džumeira se stal nejdražším prodaným domem v Dubaji. S prodejní cenou 82,4 milionu dolarů (asi 2,1 miliardy korun) ustanovil nový rekord na tamním stále rostoucím trhu s luxusními nemovitostmi, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Vila s názvem Casa Del Sole vynesla při prodeji v červenci 82,4 milionu dolarů (asi 2,1 miliardy korun), uvedl její developer Alpago Properties. Firma odmítla jmenovat kupujícího s odkazem na obavy o soukromí. Zámek byl koupen bez pomoci hypotéky, uvedl Bloomberg. O výjimečnosti transakce svědčí i to, že rozsáhlá vila byla prodána ještě v rozestavěném stavu, podotkla agentura.

Château du Marais

Po Babišovi koupil zámeček ve Francii i Křetínský. Udělá z něj luxusní hotel

Český podnikatel Daniel Křetínský koupil zámek Marais s rozlehlým parkem a vodní plochou v obci Le Val-Saint-Germain ležící 40 kilometrů jihozápadně od Paříže.

Přečíst článek

Sídlo je postaveno v části G umělého ostrova ve tvaru stromu a stojí v oblasti známé jako Billionaires' Row. Casa Del Sole bude dokončena na začátku roku 2023 a má mít osm ložnic a 18 koupelen. K vybavení bude patřit posilovna, kino, bowling, venkovní vířívka a  podzemní parkoviště pro 15 vozidel.

Je to jedna ze šesti vil postavených Alpago na Palm Džumeira. Nejlevnější z nich se podle firmy prodal za 128 milionů dirhamů (asi 880 milionů korun). „Postavili jsme šest vil a téměř všechny jsme je prodali," řekl Bloombergu zakladatel a předseda společnosti Alpago Group Murat Ayyildiz. 

Vše o trhu s nemovitostmi čtěte v Realitním Clubu

Dřívější rekord držela firma indického magnáta Mukeshe Ambaniho, která na ostrově koupila za 80 milionů dolarů vilu s 10 ložnicemi pro jeho nejmladšího syna.

saúdskoarabský princ Valíd Bin Talál

Ekonomiky zemí v Perském zálivu zažívají zlaté časy

Státy vyvážející energetické suroviny letos díky vysokým cenám těchto komodit čekají rekordní ekonomický růst. Ten podporuje i silný nemovitostní trh.

Přečíst článek

Ceny nemovitostí v Dubaji za poslední rok stouply, protože vláda zvládá pandemii a její liberální vízová politika přilákala více expatů včetně movitých lidí z Ruska. Trh také těžil z množství nových vládních politik, jako jsou dlouhodobá „zlatá víza“. Podle Prathyushy Gurrapuové, vedoucí výzkumu a poradenství ve společnosti Core, prodeje domů v hodnotě 100 milionů dirhamů a více letos prudce stouply na 12 transakcí ve srovnání s pěti v roce 2021.

Tento rok byl pro prémiové rezidenční transakce převratný," řekla Gurrapuová. „Pokud se podíváte na transakce s hodnotami nad 10 milionů dirhamů nebo nad 20 milionů dirhamů, téměř všechny velikosti nabídek zaznamenaly nárůst tržeb," uvedla.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Ztvárnění nového nákupního centra plánovaného v novém luxusním hlavním městě Zimbabwe zvaného Cyber ​​City.

Pryč od chudoby, špíny a blackoutů. Zimbabwe staví nové město pro elity, za peníze z Číny

Přečíst článek
Singapur poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě sestavovaný společností  Julius Baer.

Bez peněz do Singapuru nelez. Poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě pro milionáře

Přečíst článek
V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme