Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Poprvé přes miliardu. Výrobce městského mobiliáře mmcité měl loni rekordní tržby

Výrobce městského mobiliáře mmcité získal za svůj multifunkční altán pojmenovaný Cuby prestižní ocenění.
ČTK
 ČTK

Skupina mmcité, výrobce městského mobiliáře z Bílovic na Uherskohradišťsku, loni zaznamenala rekordní konsolidované tržby. Přesáhly 1,16 miliardy korun, meziročně byly vyšší o 40,75 procenta. Jednu miliardu korun přesáhly tržby společnosti poprvé. Čistý zisk skupiny vzrostl o 10,66 procenta téměř na 32,2 milionu korun, uvedla skupina v tiskové zprávě. Na loňské hospodaření mmcité upozornil web E15.

Reklama

Provozní zisk EBITDA skupině meziročně vzrostl o 22,5 procenta téměř na 61,2 milionu korun. EBITDA je hospodářský výsledek před započtením úroků, daní a odpisů. V první polovině letošního roku hodlá holdingová společnost vstoupit na trh Start pražské burzy. U České národní banky již podala oficiální žádost o schválení veřejné nabídky svých akcií.

Šéf mmcité: Kopírují nás všude. Hlavně v Polsku, Rusku, ale také v Itálii

Kromě Bílovic u Uherského Hradiště se městský mobiliář tuzemské značky mmcité vyrábí i v Brazílii. Právě posílení produkce je jedním z hlavních důvodů, proč skupina Davida Karáska chce od investorů na pražské burze Start získat 160 milionů korun. Nejenom o tom, na co chce firma peníze použít, jsme si povídali v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek

Pro letošek skupina mmcité očekává růst tržeb o 4,21 procenta na 1,21 miliardy korun při provozním zisku EBITDA 70 milionů korun. Ve střednědobém horizontu by chtěla společnost atakovat tržby 1,5 miliardy korun, a to již v roce 2027. Provozní zisk EBITDA by se měl za stejné období znásobit téměř na 180 milionů korun. Detailní plán hospodaření plánuje skupina zveřejnit v květnu v analytické zprávě společnosti Starteepo, která připravuje vstup mmcité na burzovní trh Start.

Lavičky a koše

Skupina vyvíjí a vyrábí městské lavičky, odpadkové koše, stojany na kola nebo přístřešky. Evropský trh se na jejích loňských tržbách podílel zhruba 73 procenty, samotná Česká republika téměř 21 procenty. Slovenský trh představoval přibližně 11 procent tržeb, polský necelých 11 procent, maďarský necelých sedm procent.

V Americe se podniká dobře. V Česku je pořád co zlepšovat, říká výrobce městského mobiliáře

Design české firmy mmcité dobývá svět. Městský mobiliář z Bílovic u Uherského Hradiště lze najít téměř ve 40 zemích světa, kromě zemí Evropské unie také v Jižní i Severní Americe, v Rusku nebo Dubaji. Kvůli posílení výroby si nyní jde firma Davida Karáska pro 160 milionů na pražskou burzu.

Přečíst článek

Skupina působí také v dalších evropských zemích, v Asii i v Americe. Trh v USA se na loňských tržbách skupiny podílel téměř ze 14 procent, v Brazílii více než deseti procenty. „Naše tržby v USA rostou velmi výrazným tempem a jsou pro nás významné,” uvedl v tiskové zprávě majoritní vlastník a zakladatel skupiny David Karásek. „Přesto je podíl mmcité na trhu v USA díky jeho velikosti cca jedno procento. Potenciál dalšího růstu v USA je tak obrovský,” doplnil Karásek.

Výrobce městského mobiliáře mmcité získal za svůj multifunkční altán pojmenovaný Cuby prestižní ocenění.

Český výrobce městského mobiliáře mmcité chce na burzu. Jde si pro 160 a víc milionů

Skupina mmcité, český výrobce městského mobiliáře z Bílovic na Uherskohradišťsku, plánuje v první polovině letošního roku vstoupit na trh START pražské burzy. Oslovit hodlá akciové investory za účelem svého dalšího rozvoje. Holding mmcité chce na pražské burze nabídnout až třetinu nových akcií. Cílem je získat od investorů minimálně 160 milionů korun na akvizici a rozšíření výrobních kapacit. 

Přečíst článek

V úterý 4. dubna byla České národní bance doručena žádost o schválení veřejné nabídky akcií mmcité, kterou skupina očekává ještě v první polovině tohoto roku. Nabídnout chce až třetinu nových akcií v minimálním objemu 160 milionů korun. Vybrané prostředky plánuje mmcité použít na rozšíření výrobních kapacit a akvizice. Burzovní trh Start je určen pro rozvíjející se malé a střední české firmy, pro které je cestou, jak se dostat ke kapitálu. Těmto podnikům nabízí možnost získat kapitál přímo od investorů za zjednodušených podmínek.

Výrobce městského mobiliáře mmcité získal za svůj multifunkční altán pojmenovaný Cuby prestižní ocenění.

Prestižní cenu Good Design za rok 2022 získal altán a květináč českých autorů

Výrobce městského mobiliáře mmcité z Bílovic na Uherskohradišťsku získal za svůj multifunkční altán pojmenovaný Cuby a variabilní květináč nazvaný Polys prestižní cenu Good Design za rok 2022. Autory oceněných výrobků jsou David Karásek, Viktor Šašinka a Michael Tomalik. Porota soutěže každoročně oceněné vybírá z tisíců přihlášených produktů z desítek zemí.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme