Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Šéf mmcité: Kopírují nás všude. Hlavně v Polsku, Rusku, ale také v Itálii

Petra Jansová

Kromě Bílovic u Uherského Hradiště se městský mobiliář tuzemské značky mmcité vyrábí i v Brazílii. Právě posílení produkce je jedním z hlavních důvodů, proč skupina Davida Karáska chce od investorů na pražské burze Start získat 160 milionů korun. Nejenom o tom, na co chce firma peníze použít, jsme si povídali v dalším díle podcastu Realitní Club.

Reklama

„Zatím se poohlížíme po místech poblíž Bílovic. Máme velmi kvalitní tým lidí, který si nechceme rozprášit,“ říká majitel a spoluzakladatel mmcité David Karásek. Nevylučuje nicméně ani další rozšiřování výrobních kapacit v Americe.

Stejně jako další tuzemské firmy bojuje i mmcité s nedostatkem kvalitních zaměstnanců. „Jak se říká je hodně lidí, ale těch kvalitních málo. A s jejich nedostatkem se potýkáme na všech pozicích,“ přibližuje Karásek.

Architektonickou soutěž na návrh českého pavilonu pro světovou výstavu Expo 2025 v japonské Ósace vyhrálo studio Apropos Architects se skleněnou spirálou.

Češi chtějí japonskou Ósaku dobýt tím, co umějí nejlíp. Pavilon na Expu bude ze skla

Česko se bude na Expu v japonské Ósace prezentovat ve skleněném pavilonu. Spirálu navrhlo architektonické studio Apropos Architects.

Přečíst článek

Slovenský developer musel kopie odstranit

A stejně intenzivně jako hledání zaměstnanců vedení firmy zaměstnává plagiátorství. „Kopírují nás prakticky všude, samozřejmě v Polsku, ale i v Itálii, v Česku nebo na Slovensku. V Rusku působí asi pět firem, které vyrábí polovinu našeho programu,“ dodává Karásek.

Aktuálně řeší mmcité kauzu kopírování například v Turíně, kde i přes mnohá varování investor kopii mobiliáře nainstaloval. „Už mnohokrát jsme uspěli a došlo na odstranění velkého množství mobiliáře. To byl i případ nejmenovaného předního slovenského developera,“ dodává Karásek.

Společnost každý rok na trh uvede tři až pět nových produktů, jen tak je schopna se udržet v pětici světových lídrů ve svém oboru.

Poslechněte si nový díl podcastu Realitní Club v úvodu článku. Dostupný je také na všech podcastových platformách.

Sledujte i další epizody podcastu Realitní Club:

Jan Šebesta a redaktoři Newstream.cz při natáčení podcastu Realitní Club

Zrychlí v Česku výstavba? Pro nové úřady nejsou peníze ani lidé. Zbývá se jen modlit

Nový stavební zákon stále čeká na to, až ho schválí poslanecká sněmovna. Platit by měl od příštího roku. Tento závazek vlády trvá. Faktem však je, že se neustále pracuje na dílčích změnách této klíčové normy. „Připravuje se vládní poslanecká iniciativa. Zdá se, že výsledkem bude kompromis mezi původním návrhem a představami současné vlády,“ říká Jan Šebesta, expert na stavební právo ze Svazu průmyslu a dopravy.

Přečíst článek

natáčení podcastu s Petrem Urbánkem

Petr Urbánek: Palmovka nebo Nové Dvory. Praha postaví několik nových, velkých sídlišť

Pražská developerská společnost (PDS) chystá v Praze zastavět několik velkých ploch. Vzniknou tak v podstatě celá nová „sídliště“. Ne však taková, jak se tomu rozumělo před dvaceti či třiceti lety. Nepůjde o shluk na sebe namačkaných paneláků, ale o oblasti, kde vzniknou stovky bytů, ale i obchody, provozovny služeb, klidové zóny. O stavu záměru mluvil v podcastu Realitní Club Petr Urbánek, ředitel PDS.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

V Americe se podniká dobře. V Česku je pořád co zlepšovat, říká výrobce městského mobiliáře

Přečíst článek
Natáčení podcastu s architektem Ondřejem Synkem (re:architekti)

Architekt Synek: Tuzemské architektonické soutěže jsou kvalitní, mají o ně zájem i ateliéry ze zahraničí

Přečíst článek

New York je stokrát větší nemovitostní trh než celé Česko, říká Martin Mucha. Přesto tu tvoří unikátní systém

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme