Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Moderní dům na skále nad kaňonem je na prodej. Cena? 1,5 miliardy

Dům v oblasti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 68 milionů dolarů, tedy asi 1,5 miliardy korun.
Zillow Real Estate, se svolením
Dušan Kütner
duk

Ačkoli i v Kalifornii se jako mnohde jinde realitní trh ochladil, o luxusní domy zájem neuvadá. Důkazem je další velmi lukrativní nabídka na prodej. Moderní supervila stojí na skále nad kaňonem v luxusní oblasti Los Angeles Bel-Air. Podívejte se, jak vypadá dům za 68 milionů dolarů (asi 1,5 miliardy korun).

Reklama

Avantgardní až futuristické sídlo se rozkládá na ploše zhruba 1860 metrů čtverečních na okraji kaňonu v oblasti Bel-Air v Los Angeles. Na trh přichází s cenou 68 milionů dolarů, uvedl deník The Wall Street Journal.

Podívejte se na dům ve fotogalerii:

Dům postavila společnost Balakhani Estates patřící tamnímu věhlasnému chiropraktikovi Shahramovi Balakhanimu a jeho rodině původem z Íránu. Pozemky firma koupila za 2,5 milionu dolarů v roce 2015. Majitele firmy přitáhl výhled z ostrohu na oceán a ostrov Catalina za jasného dne.

Herec Michal B. Jordan prodává dům v Los Angeles již po půl roce za 13 milionů dolarů.

Asi se mu tam nelíbilo. Herec Jordan po půl roce prodává dům za čtvrt miliardy

Herecká hvězda filmů Creed a Black Panther Michael B. Jordan se v novém domě v Los Angeles za více než čtvrt miliardy korun evidentně nezabydlel. Už po půl roce jej opět prodává, napsal deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek

Stavba domu byla náročná. Dům stojí na více než 100 kesonech zapuštěných 18 metrů do země, řekl deníku WSJ Balakhani. Umístění nemovitosti na okraji strmého kaňonu vyžadovalo odstranění zeminy o objemu 1200 nákladních aut a zároveň zpevnění ulice nad ním. Stavba byla zahájena na konci roku 2016 a dokončena teprve nedávno.

Chtěli jsme ohromit kolemjdoucí

Balakhani dodal, že chtěl postavit dům, který by ohromil. „Chtěli jsme, aby si kolemjdoucí řekli: ‚Co to je? Je to dům? Nebo jdeme kolem muzea?“ podotkl s tím, že jeho sedmiletá dcera popisuje nemovitost jako vesmírnou loď.

Antilia Tower, Mumbai, Indie

Fotogalerie: Nejdražší domy na světě? Královská sídla i mrakodrap se třemi heliporty

Hned tři z desíti nejdražších domů světa roku 2022 najdete podle realitních expertů v Londýně. Další pak v New Yorku, Bombaji nebo na Azurovém pobřeží. Všechny je spojuje opulentnost. Podívejte se.

Přečíst článek

Dům má devět ložnic, rozkládá se na třech podlažích. Horní dvě patra spojuje umělecké točité schodiště z oceli a hliníku. Velké, otevřené obytné prostory v hlavním podlaží jsou odděleny oboustranným krbem. Na terase je bazén a vířivka. V suterénu je herna, vinárna, lázně, posilovna a kino a navazuje na další podlaží s výhledem na kaňon. Dřevěné lamely inspirované Japonskem jsou opakujícím se designovým motivem v celém domě.

Ačkoli se trh s ultra luxusním bydlením v posledních měsících poněkud ochladil, oblast Los Angeles zaznamenala v roce 2022 velké prodeje. Mezi nimi bylo i speciální sídlo v Bel-Air známé jako „The One“ za 126 milionů dolarů a panství Holmby Hills zakladatele společnosti Snap Evana Spiegela za zhruba 120 milionů dolarů.

Vstup do domu stráží okřídlení lvi.

Andělský hrad na prodej. Luxus s historií za 340 milionů korun

Třicet let starý dům jen dva měsíce čekal na vážného zájemce. Na nemovitostním trhu v Kalifornii se začínají rozevírat nůžky: zatímco luxusní segment roste, protože domů je nedostatek, průměrné nemovitosti již zlevňují.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jeden z nejúspěšnějších hudebníků a zpěváků pop-music Elton John odehrál v červenci poslední koncert ve své více než padesátileté kariéře. A s tím, jak se v 76 letech rozloučil s živým hraním, se nyní loučí i se svým luxusním bytem v Atlantě v USA, která mu léta sloužila jako základna pro americká turné. Byt je na prodej za pět milionů dolarů.

Elton John pověsil koncertování na hřebík. A prodává svou luxusní základnu pro americká turné

Přečíst článek
Lionel Messi po příchodu do Interu Miami koupil v exkluzivní čtvrti nedalekého Fort Lauderdale luxusní dům za 10,8 milionu dolarů.

FOTOGALERIE: Messi koupil dům v exkluzivní čtvrti u Miami. A rozhýbal vyšponované ceny ještě výše

Přečíst článek
Na trh ve vyhlášeném lyžařském středisku Aspen v Coloradu jde první dům za více než sto milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Aspen míří do realitní superligy. Král autobazarů prodává vilu za devítimístnou sumu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme