Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Potvrzeno. Novou šéfkou Twitteru bude Linda Yaccarinová

Novou výkonnou ředitelkou Twitteru bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska.
ČTK/AP

Novou výkonnou ředitelkou americké internetové společnosti Twitter bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska, který loni Twitter koupil za 44 miliard dolarů (nyní zhruba 960 miliard korun). Musk to potvrdil na svém twitterovém účtu. Už během dne do médií uniklo, že miliardář Musk za sebe hledá náhradu a že jedná s vysoce postavenou manažerkou mediální společnosti NBCUniversal Yaccarinoovou.

Reklama

Musk již ve čtvrtek oznámil, že za sebe našel náhradnici, která do funkce nastoupí za zhruba šest týdnů. Neuvedl však její jméno. „Vítám Lindu Yaccarinovou jako novou výkonnou ředitelku Twitteru,” napsal dnes na svém twitterovém účtu. Dodal, že Yaccarinová se bude věnovat především obchodním aktivitám, zatímco on sám se nyní zaměří na navrhování produktů a nové technologie.

Yaccarinová doposud působila jako manažerka v mediální společnosti NBCUniversal, kde měla na starosti reklamu. Firma NBCUniversal oznámila její odchod.

Musk koupil Twitter loni v říjnu. Firma od té doby prošla rozsáhlými změnami. Mimo jiné zavedla placené ověřování uživatelů a platícím uživatelům umožnila psát výrazně delší tweety. Uskutečnila také rozsáhlé snížení počtu zaměstnanců.

Bývalý generální ředitel Twitteru Jack Dorsey (na snímku) otevřeně kritizoval Elona Muska, který společnost převzal loni na podzim.

Všechno špatně. Bývalý generální ředitel Twitteru Dorsey otevřeně kritizoval Muska

Bývalý generální ředitel Twitteru Jack Dorsey otevřeně kritizoval Elona Muska, který společnost převzal loni na podzim. Dorsey se do Muska opřel na nové sociální síti Bluesky, která se prezentuje jako alternativa k Twitteru, píše CNBC.

Přečíst článek

Po převzetí společnosti Twitter omezila řada významných podniků inzerci na její síti. Podniky se obávají, že by se na ní mohlo objevovat více závadných příspěvků, protože Musk přehodnocuje její přístup k regulaci obsahu.

Pro odchod Muska z funkce ředitele Twitteru se vyslovila většina účastníků hlasování loni v prosinci, které Musk sám inicioval. Slíbil tehdy, že se výsledku podřídí.

Twitter zrušil ověřovací modrou ikonu papežovi, kancléři Scholzovi nebo Beyoncé

Twitter zrušil ověřovací modrou ikonu papežovi, kancléři Scholzovi nebo Beyoncé

Americká internetová společnost Twitter ve čtvrtek začala v souladu s předchozími sliby rušit modré ověřovací ikony tisíců uživatelů této sociální sítě. Nově o ni přišel například účet papeže Františka, německého kancléře Olafa Scholze nebo zpěváků Justina Biebera a Beyoncé, napsal dnes server BBC News a stanice BFM TV.

Přečíst článek

Nynější Muskovo oznámení přišlo jen pár dnů před jednou z největších událostí pro NBCU, každoročním setkáním se zadavateli reklamy, které se má konat v pondělí v New Yorku.

Úprk inzerentů

List The Wall Street Journal (WSJ) poznamenal, že po Muskově loňském převzetí Twitteru mnoho inzerentů pozastavilo své výdaje kvůli obavám, že by mohl oslabit moderování obsahu, anebo kvůli nejistotě ohledně směřování společnosti pod jeho vedením.

Stanislav Šulc: Černý čtvrtek Elona Muska. Ozvala se karma?

Stanislav Šulc: Černý čtvrtek Elona Muska. Ozvala se karma?

Během jediného dne se bohatství Elona Muska propadlo o 13 miliard dolarů, tedy ještě o víc, než dokázal prošutrovat ministr financí Zbyněk Stanjura za první kvartál letošního roku. Ve čtvrtek 20. dubna tak Musk zjistil, že když se nedaří, tak se prostě nedaří.

Přečíst článek

Ze stovky nejlepších inzerentů na Twitteru před tím, než společnost koupil Musk, 37 podle společnosti Sensor Tower v prvním čtvrtletí tohoto roku neutratilo za reklamu na Twitteru nic, zatímco dalších 24 firem snížilo své průměrné měsíční výdaje za reklamu na Twitteru o 80 a více procent.

Žena s pověstí „sametového kladiva”

Yaccarinoová, která dohlíží na roční příjmy z reklamy ve výši zhruba 13 miliard dolarů (asi 280 miliard korun), je známá svými úzkými vztahy s obchodníky a reklamními agenturami a těší se pověsti „sametového kladiva” při vyjednávání.

Elon Musk varoval před umělou inteligencí. Ale spustí vlastního chatbota „hledajícího maximální pravdu“

Musk varoval před umělou inteligencí. Teď spustí vlastního chatbota „hledajícího maximální pravdu“

Miliardář Elon Musk spustí konkurenta chatovacího systému umělé inteligence ChatGPT, jeho TruthGPT vyzve rivaly od společností Microsoft a Google. Musk to řekl v pondělí v rozhovoru s americkou televizí Fox News, v němž mimo jiné kritizoval produkt konkurence.

Přečíst článek

Musk svého času žertoval, že z čela Twitteru odstoupí hned, jakmile najde někoho natolik hloupého, aby tuto práci přijal.

Musk, který je rovněž výkonným ředitelem výrobce elektromobilů Tesla, v tweetu uvedl, že v budoucnosti bude působit jako předseda správní rady a technologický ředitel Twitteru.

Elon Musk

Koupě Twitteru byla bolestivá, ale správná. Musk si nechal 1500 zaměstnanců z původních osmi tisíc

Twitter má nyní podle Elona Muska 1500 zaměstnanců. Když firmu loni koupil, měla jich téměř osm tisíc. Musk v obsáhlém rozhovoru pro BBC také uvedl, že ke stejnojmenné sociální síti se vrátila většina inzerentů, a je tak teď na nule pokud jde o příjmy a výdajů.

Přečíst článek

Akcie Tesly v reakci na Muskovo oznámení posílily o více než dvě procenta. Investoři po převzetí Twitteru vyjadřovali obavy, že Musk příliš rozptyluje svou pozornost a nevěnuje se dostatečně řízení Tesly.

Musk je nyní druhým nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku 168 miliard dolarů (zhruba 3,6 bilionu korun). Kvůli propadu cen akcií Tesly Muska loni v prosinci předstihl šéf módního impéria LVMH Bernard Arnault.

Elon Musk

Muskovo působení v Twitteru seřízlo hodnotu firmy o polovic

Elon Musk převzal Twitter loni na podzim, když za sociální síť po soudních tahanicích nakonec zaplatil 44 miliard dolarů a stáhl veškeré akcie z burzy. Od té chvíle se však hodnota Twitteru prudce propadá.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Obal biografie Elona Muska z pera Waltera Isaacsona, vydaného v září 2023 nakladatelstvím Simon & Schuster

Biografie Elona Muska: Génius i démon, který zachraňuje svět – ale překáží mu v tom lidé

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme