Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Twitter - informace o tématu

Stanislav Šulc: Muskův Twitter už nestojí za nic. Mix porna a fašismu jen likviduje společnost

Sociální sítě se vyvíjejí. Facebook dnes vypadá úplně jinak než na konci první dekády tohoto století. Instagram také prošel ohromnými změnami. Řada sítí, které měly klidně i desítky milionů uživatelů, upadly v zapomnění a umřely. Dramatickou proměnou prochází také Twitter, který se pod novým vlastníkem dokonce postupně přejmenovává na X. Změna názvu je ale tou nejméně problematickou změnou. Twitter se v posledních měsících stal děsuplným místem.

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Elon Musk zpoplatněním Twitteru ukazuje cestu českému školství

Přečíst článek
Americká Komise pro cenné papíry a burzy přitvrdila. Kvůli Muskovu převzetí Twitteru se obrátila na soud

Americká Komise pro cenné papíry a burzy přitvrdila. Kvůli Muskovu převzetí Twitteru se obrátila na soud

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) vyšetřuje Elona Muska kvůli jeho loňskému převzetí firmy Twitter (nyní X). Napsala to agentura Reuters, podle níž jde především o to, jestli Musk neporušil federální zákony o cenných papírech, když Twitter za 44 miliard dolarů, v přepočtu bilion korun, koupil.

Přečíst článek
Sociální síť Threads prozatím zaostává za sítí X, které chtěla konkurovat

Musk vede nad Zuckerbergem. Threads propadají, méně uživatelů má už jen Tumblr

Sociální síti Threads pro zasílání krátkých zpráv v reálném čase, která patří do skupiny Meta Platforms, se nedaří přilákat nové uživatele tak, jak to dokázala při svém úspěšném červencovém debutu.

Přečíst článek
Tweety jen za peníze. Musk hodlá zpoplatnit všem uživatelům přístup k síti X

Tweety jen za peníze. Musk hodlá zpoplatnit všem uživatelům přístup k síti X

Miliardář Elon Musk naznačil, že hodlá zpoplatnit všem uživatelům přístup k sociální síti X, dříve známé jako Twitter. Je to podle něho jediná možnost, jak se zbavit takzvaných botů a rovněž falešných účtů na této síti. Majitel Twitteru to podle BBC uvedl v rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Není ale jasné, zda to z Muskovy strany nebyla jen poznámka na okraj, nebo zda šlo o signál, že záměr už je v přípravě.

Přečíst článek
Obal biografie Elona Muska z pera Waltera Isaacsona, vydaného v září 2023 nakladatelstvím Simon & Schuster

Biografie Elona Muska: Génius i démon, který zachraňuje svět – ale překáží mu v tom lidé

Během posledního roku se pověst nejbohatšího muže světa Elona Muska proměnila z vizionáře na téměř až vyvrhela a asociála. Mnoho lidí si kladlo a klade otázku, co se mu asi tak honí v hlavě? Důkladnou odpověď poskytuje nová biografie nazvaná jednoduše Elon Musk z pera uznávaného literáta Waltera Isaacsona. A mnozí recenzenti se shodují na jednom: hlavním přínosem biografie je bádání nad tím, jak se může tak nevyzpytatelný, arogantní člověk s tlačítkem v duši s nápisem „režim: démon" stát úspěšným a jestli vůbec stojí za to lidstvu „nechat se spasit cvokem“.

Přečíst článek
Sociální síť X neboli Twitter

Další revoluce Elona Muska na Twitteru. Zruší blokování uživatelů

Sociální síť X (dříve Twitter) prožije další revoluci pod šéfováním Elona Muska. Uživatelé ztratí možnost blokovat účty, které považují za nevhodné. Funkce zůstane jen u soukromých zpráv, nikoli ve veřejném feedu.

Přečíst článek
Agentura AFP žaluje nástupce Twitteru kvůli autorským právům. Musk riskuje obří pokutu.

Agentura AFP žaluje nástupce Twitteru kvůli autorským právům. Musk riskuje obří pokutu

Francouzská tisková agentura AFP zažalovala společnost X Elona Muska. Provozovatele sociální sítě, která byla dříve známá pod jménem Twitter, obvinila, že s ní neprojednal platby za šíření obsahu. Informovala o tom agentura Reuters. Společnost X na její žádost o komentář nereagovala.

Přečíst článek
Zakladatel a CEO Tesly Elon Musk letí do Číny.

Musk žene neziskovku k soudu. Viní ji z neúspěchu Twitteru u inzerentů

Internetová sociální síť X, která se donedávna jmenovala Twitter, tento týden podala žalobu na neziskovou organizaci bojující proti nenávistným projevům a dezinformacím na internetu. Žaloba tvrdí, že organizace s názvem Centrum pro obranu před digitální nenávistí (CCDH) zveřejnila nepravdivá tvrzení a povzbuzovala inzerenty k odchodu ze sítě X, píše Reuters.

Přečíst článek
Twitter vrátil prostořekému Kanye Westovi jeho účet. Co s ním udělá?

Twitter vrátil prostořekému Kanye Westovi jeho účet. Co s ním udělá?

Sociální síť X, dříve Twitter, po téměř osmi měsících obnovila účet amerického rappera Kanye Westa. Informovala o tom o víkendu BBC. Účet byl zablokovaný kvůli urážlivým a antisemitským příspěvkům slavného a kontroverzního umělce, známého také pod pseudonymem Ye nebo přezdívkou Yeezy.

Přečíst článek
Dusno kolem X. Musk a Twitter budou čelit žalobám, třeba i od Microsoftu, míní experti

Dusno kolem X. Musk a Twitter budou čelit žalobám, třeba i od Microsoftu, míní experti

Rozhodnutí miliardáře Elona Muska přejmenovat společnost Twitter na X může být právně komplikované. Právo na duševní vlastnictví písmene X mají i jiné firmy, včetně Microsoftu nebo společnosti Meta Platforms. X se široce používá a cituje v ochranných známkách, takže firma může být v budoucnu nucena své logo bránit u soudu, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Modrý ptáček z Twitteru zmizel. Nahradilo ho černobílé X

Symbolem sociální sítě Twitter je místo dosavadního modrého ptáčka nově bílé X na černé ploše. Nové logo představil majitel firmy Elon Musk a šéfka podniku Linda Yaccarinová. Logo se změnilo na oficiálním profilu Twitteru a písmeno X promítli na firemní centrálu v San Francisku. Název profilového účtu zůstává "@twitter", modrý ptáček ale po aktualizaci stránky zmizel a na jeho místě se objevuje písmeno X.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme