Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sociální síť - informace o tématu

Aktivní uživatelé a tvůrci obsahu na TikTok protestují před budovou Kapitolu.

TikTok neprodáme, obvinění USA jsou absurdní, reagovala čínská ByteDance

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Američané označují TikTok za bezpečnostní hrozbu, protože v Číně existuje relativně nový zákon, na základě něhož místní firmy mají povinnost sdílet data o svých uživatelích s místními úřady, potažmo vládou.

Přečíst článek

Karel Pučelík: Z prezidenta hokynářem. Trump prodá všechno, sociální síť i „vlastní“ Bibli

Přečíst článek
Primární emise akcií ohodnotila firmu Reddit na zhruba 6,4 miliardy dolarů

Reddit vstupuje na burzu. Akcionáři v rámci IPO prodali 22 milionů akcií

Americká společnost Reddit, která provozuje stejnojmennou sociální síť, stanovila emisní cenu svých akcií na 34 dolarů za kus. To celý podnik ohodnocuje na zhruba 6,4 miliardy dolarů (téměř 148 miliard korun).

Přečíst článek
Bývalý americký ministr financí Steven Mnuchin

Bývalý americký ministr financí chce koupit TikTok. Je to skvělý podnik, uvedl

Bývalý americký ministr financí Steven Mnuchin dává dohromady tým investorů, s nimiž se pokusí koupit sociální síť TikTok. Řekl to ve vysílání televize CNBC, která se zaměřuje na finance. Mnuchin svůj plán předložil jen několik hodin poté, co americká Sněmovna reprezentantů přijala návrh, který by umožnil TikTok ve Spojených státech zakázat.

Přečíst článek
Počet aktivních uživatelů sociálních sítí loni překročil pět miliard

Na sociálních sítích ujíždí už více než pět miliard lidí, denně u displeje tráví hodiny

Počet aktivních uživatelů sociálních sítí loni překročil pět miliard lidí, což představuje 62,3 světové populace. Vyplývá to z výroční zprávy, kterou zveřejnila společnost Meltwater spolu s agenturou We Are Social. Připojení k internetu má 5,53 miliardy lidí, uvádí zpráva. Typický uživatel internetu denně na síti stráví šest hodin a 40 minut.

Přečíst článek
Meta příští měsíc hodlá v Evropě spustit svou síť Threads, rivala sítě X

Využije Zuckerberg krize Elona Muska? Sociální síť Threads míří do Evropy

Americká internetová společnost Meta Platforms hodlá v prosinci spustit v Evropě svou sociální síť Threads, kterou se snaží konkurovat síti X. S odvoláním na informované zdroje to dnes napsal americký list The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Elon Musk

Muskovi pochodují nervy. Firmy, které opustily jeho sociální sít, poslal „někam“

Elon Musk ve středu ve vášnivém rozhovoru firmám, které přestaly inzerovat na jeho sociální síti X kvůli antisemitskému obsahu, vzkázal, ať „jdou do p*dele“, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Elon Musk

To se nevyplatilo. Síť X může kvůli Muskovu protižidovskému příspěvku přijít až o 75 milionů dolarů

Sociální síť X může kvůli protižidovskému příspěvku, který zde sdílel její majitel Elon Musk, do konce roku přijít o příjmy z reklamy ve výši až 75 milionů dolarů (1,7 miliardy korun), napsal s odvoláním na interní dokumenty deník The New York Times.

Přečíst článek
Bílý dům obvinil Muska z šíření antisemitismu a lží kvůli příspěvku na X

A zase ten Musk. Bílý dům ho tentokrát nařkl ze šíření antisemitismu a lží

Bílý dům obvinil amerického miliardáře Elona Muska, že v jednom z příspěvků na své sociální síti X šíří antisemitismus a nenávist. Agentura AP zároveň napsala, že se ze sítě stahují inzerenti v obavách, že se jejich reklamy objeví po boku pronacistického obsahu a nenávistných projevů obecně.

Přečíst článek
Šéf americké internetové společnosti Meta Mark Zuckerberg

Meta se dostala z potíží a roste. Zuckerbergovu impériu vzrostly tržby o 23 procent

Americká internetová společnost Meta Platforms zvýšila ve třetím čtvrtletí tržby o 23 procent na 34,15 miliardy dolarů (zhruba 798 miliard korun) a překonala odhady analytiků. Mateřská firma sociální sítě Facebook a Instagram přilákala inzerenty, kteří chtějí využít rostoucí ochoty spotřebitelů utrácet.

Přečíst článek
Miliardář a majitel sítě X Elon Musk

Musk popřel zprávy o tom, že chce síť X stáhnout z Evropské unie

Americký podnikatel Elon Musk popřel zprávu médií, že by mohl svou sociální síť X stáhnout z Evropské unie. O takovém záměru psal s odkazem na informovaný zdroj server Business Insider, který uvedl, že se Musk nechce podřídit unijnímu nařízení o digitálních službách (DSA). To internetovým společnostem mimo jiné nařizuje, aby mazaly nelegální obsah, jako jsou nenávistné příspěvky.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Biden má účet na Trumpově síti Truth Social. Chce tam bojovat proti dezinformacím

Volební štáb amerického prezidenta Joea Bidena začal v pondělí přidávat příspěvky na sociální síť založenou jeho hlavním soupeřem a exprezidentem Donaldem Trumpem. Spuštění účtu na platformě Truth Social vysvětlil tým hlavy státu tím, že to považuje za velmi vtipné.

Přečíst článek
Reklama

News box

Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní. Číst více
Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme