Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Twitter vrátil prostořekému Kanye Westovi jeho účet. Co s ním udělá?

Twitter vrátil prostořekému Kanye Westovi jeho účet. Co s ním udělá?
ČTK/AP

Sociální síť X, dříve Twitter, po téměř osmi měsících obnovila účet amerického rappera Kanye Westa. Informovala o tom o víkendu BBC. Účet byl zablokovaný kvůli urážlivým a antisemitským příspěvkům slavného a kontroverzního umělce, známého také pod pseudonymem Ye nebo přezdívkou Yeezy.

Reklama

Rapper byl obviněn z porušení pravidel platformy, která mimo jiné zakazuje podněcování k násilí a kterou její současný majitel Elon Musk přejmenoval na X. Kanye West na ní po obnovení účtu zatím nic nového nepublikoval. Poslední příspěvek je z 1. prosince 2022. Následující den byl účet pozastaven.

Rapper Kaney West

Rapper Ye se jim dostal pod kůži, dnes toho litují. V Londýně jim tetování odstraní zdarma

Londýnské laserové studio nabízí bezplatné odstranění tetování související s kontroverzním rapperem Kanye Westem. Po svých antisemitských výrocích totiž přichází nejen o reklamní smlouvy, ale i fanoušky, napsal server CNN.

Přečíst článek

Stalo se tak poté, co rapper publikoval několik urážlivých tweetů, z nichž jeden ukazoval symbol zjevně kombinující svastiku a Davidovu hvězdu. Už předtím měl Ye na Twitteru a instagramu problémy kvůli antisemitským příspěvkům, které obě platformy odstranily.

West přišel i o lukrativní smlouvu s Adidasem

Ve stejném měsíci oděvní gigant Adidas přerušil vztahy s rapperem a řekl, že „netoleruje antisemitismus a jakýkoli jiný druh nenávistných projevů“. West přišel kvůli ztrátě lukrativní smlouvy o 1,5 miliardy dolarů, firma pak o nemalou část svých zisků.

Rapper Kanye West, který dnes vystupuje jako Ye.

Adidas zažalovali investoři. Manažeři mohou za naše ztráty, rappera Ye se měli zbavit dřív

Investoři v pátek zažalovali v USA německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas kvůli pozdnímu ukončení spolupráce s rapperem Kanyem Westem, který dnes vystupuje jako Ye. Investoři tvrdí, že firma věděla o rapperově problematickém chování několik let před loňským ukončením spolupráce kvůli antisemitským výrokům. Adidas podle nich nepřijal dostatečná opatření, aby minimalizoval riziko pro investory. Firma se proti obvinění ohradila, uvedl server BBC News.

Přečíst článek

Ye byl také loni v březnu na 24 hodin suspendovánna Instagramu poté, co použil rasovou nadávku v narážce na komika Trevora Noaha. Společnost X ani její miliardář Musk v sobotu veřejně nekomentovali obnovení účtu Ye.

Musk již dříve obnovil účet i bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa loni v listopadu poté, co provedl průzkum mezi uživateli sítě, ve kterém 51,8 procenta hlasující bylo pro obnovení. Trump ale poté  řekl, že nemá zájem se na místo vrátit a spustil vlastní sociální síť.

A zase ten Trump. Prokuratura rozšířila obvinění kvůli schovávání tajných dokumentů

A zase ten Trump. Prokuratura rozšířila obvinění kvůli schovávání tajných dokumentů

Bývalý americký prezident Donald Trump čelí novým obviněním ohledně neochoty vzdát se utajovaných dokumentů po odchodu z úřadu. Prokurátoři jej nově mimo jiné viní z pokusu vymazat záznamy z bezpečnostních kamer ve svém floridském sídle, které vyšetřovatelé požadovali. Aktualizovaná obžaloba také přidává dalšího z Trumpových podřízených, který měl být do pokusu o maření spravedlnosti zapojen, informují americká média.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Twitter zrušil ověřovací modrou ikonu papežovi, kancléři Scholzovi nebo Beyoncé

Twitter zrušil ověřovací modrou ikonu papežovi, kancléři Scholzovi nebo Beyoncé

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme