Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Koupě Twitteru byla bolestivá, ale správná. Musk si nechal 1500 zaměstnanců z původních osmi tisíc

Elon Musk
ČTK

Twitter má nyní podle Elona Muska 1500 zaměstnanců. Když firmu loni koupil, měla jich téměř osm tisíc. Musk v obsáhlém rozhovoru pro BBC také uvedl, že ke stejnojmenné sociální síti se vrátila většina inzerentů, a je tak teď na nule pokud jde o příjmy a výdajů.

Reklama

Na otázku, jestli je těžké vyhodit tolik lidí, Musk řekl, že to „není vůbec legrace” a někdy to může být „bolestivé”. Také poznamenal, že všechny zaměstnance nepropouštěl sám. „Není možné mluvit s tolika lidmi tváří v tvář,” řekl Musk.

Elon Musk

X, tweetnul Musk a společnost Twitter přestala samostatně existovat

Elon Musk píše novou kapitolu společnosti Twitter, která se sloučila s nově vytvořenou firmou X Corp..

Přečíst článek

V obsáhlém rozhovoru pro BBC dále uvedl, že Twitter má nyní nejvíce uživatelů, co kdy měl. Pokud by mu za firmu někdo nabídl 44 miliard dolarů, což je stejná částka, za kterou ji koupil, tak by ji prý prodal jen v případě, že by kupující byl „tak oddán říkat pravdu”, jako je on.

Zakladatel a CEO Tesly Elon Musk letí do Číny.

Elon Musk se opět míchá do politiky. Po Putinovi chce jednat s Číňany

Zakladatel automobilky Tesla a majitel sociální sítě Twitter jede na návštěvu Číny. Děje se tak v situaci, kdy jsou čínsko-americké vztahy na bodě mrazu. Média spekulují, že bude v Šanghaji jednat s místními politiky kvůli tamní továrně Tesly. To všechno tajně.

Přečíst článek

Na dotaz, zda nelituje koupě Twitteru, odvětil, že „nešlo o večírek” a „míra bolesti byla extrémně vysoká”. Posledních několik měsíců podle něj bylo skutečně dost stresujících, ale koupě firmy byla správná. Samozřejmě by se našlo mnoho chyb, míní. „Ale konec dobrý, všechno dobré, cítím, že jdeme dobrým směrem.”

Elon Musk

Muskovo působení v Twitteru seřízlo hodnotu firmy o polovic

Elon Musk převzal Twitter loni na podzim, když za sociální síť po soudních tahanicích nakonec zaplatil 44 miliard dolarů a stáhl veškeré akcie z burzy. Od té chvíle se však hodnota Twitteru prudce propadá.

Přečíst článek

Elon Musk nedává rozhovory zase tak často, nicméně s BBC - a uživateli Twitteru - mluvil v úterý přímo v centrále společnosti v San Francisku. Musk připustil, že má zvláštní vztah s médii a popsal ho jako „láska-nenávist, možná spíše nenávist“. „Média mě v USA a Velké Británii dokážou pravidelně naštvat,“ řekl.

V rozhovoru došlo i na téma umělé inteligence. Musk zopakoval, že AI může představovat jisté riziko. AI funguje už dlouho, ale podle Muska potřebovala „snadné rozhraní“, které jí poskytl až ChatGPT. „Měl by existovat regulační orgán, který by zajistil, že AI nepředstavuje nebezpečí pro veřejnost.”

Minulý měsíc patřil šéf Twitteru mezi klíčové postavy v oblasti umělé inteligence, kteří vyzvali k pozastavení výcviku výkonných systémů umělé inteligence kvůli obavám z ohrožení lidstva.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme