Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Muskovo působení v Twitteru seřízlo hodnotu firmy o polovic

Elon Musk
ČTK
 ČTK

Elon Musk převzal Twitter loni na podzim, když za sociální síť po soudních tahanicích nakonec zaplatil 44 miliard dolarů a stáhl veškeré akcie z burzy. Od té chvíle se však hodnota Twitteru prudce propadá.

Reklama

Miliardář a šéf Twitteru Elon Musk dal zaměstnancům společnosti akciové garance v hodnotě 20 miliard dolarů (440 miliard korun). To je méně než polovina ze 44 miliard dolarů, kolik za provozovatele sociální sítě loni zaplatil, což dokazuje, jak prudce se hodnota Twitteru od převzetí Muskem snížila. Je ale stále vyšší než hodnota jeho konkurentů. S odkazem na své zdroje a e-mail, který měl Musk rozeslat zaměstnancům, o tom v sobotu napsal web The Information.

Musk přitom v prosinci uvedl, že Twitter je na cestě k tomu, aby letos zhruba vyrovnal příjmy a výdaje. Řekl to poté, co když Twitter převzal, přestávali na něm přední inzerenti utrácet za reklamu.

Zakladatel Microsoftu Bill Gares na snímku z 15. 2. 2023

Umělá inteligence je stejně zásadní jako počítače, internet a mobily, prohlásil Bill Gates

Sedmašedesátiletý průkopník osobních počítačů, zakladatel Microsoftu, miliardář a filantrop Bill Gates vysekl poklonu před nepřehlédnutelným trendem a fenoménem v technologiích, umělou inteligencí (AI). „Je to nejrevolučnější technologie, jakou jsem za poslední desetiletí viděl. Vývoj umělé inteligence je stejně zásadní jako vytvoření mikroprocesoru, osobního počítače, internetu a mobilního telefonu,“ napsal v úterý na svém blogu.

Přečíst článek

Musk znovu nejbohatší

Akcie Twitteru byly z americké akciové burzy staženy 8. listopadu 2022 poté, co je Musk všechny skoupil a převedl společnost do soukromého vlastnictví. Podle výpočtů společnosti Koyfin by se nyní akcie Twitteru prodávaly za zhruba 11násobek letošních tržeb, což je ale stále výrazně více než akcie jeho konkurentů firem Snap, Pinterest a Meta Platforms, které se na veřejném trhu obchodují v průměru za 4,5násobek odhadovaných tržeb za rok 2023.

Musk se podle žebříčku miliardářů agentury Bloomberg znovu stal nejbohatším člověkem na světě. Pomohl mu k tomu letošní růst akcií další jím řízené firmy, automobilky Tesla. Hodnota Muskova majetku se odhaduje na 187,1 miliardy dolarů (4,1 bilionu korun). Podle žebříčku časopisu Forbes, který používá jinou metodiku, zůstává Musk druhý za francouzským podnikatelem Bernardem Arnaultem, spoluvlastníkem skupiny LVMH.

Elon Musk je nejbohatším člověkem planety.

Miliardáři jako ohrožený druh. Ve světě a hlavně v Číně jich ubylo kvůli oslabení technologického sektoru

Na světě a převážně v Číně loni ubylo více než 400 dolarových miliardářů. Vyplývá to ze seznamu Hurun Global Rich List 2023, který sestavuje čínský časopis o bohatství a luxusu Hurun Report. Na vině je oslabení velkých technologických firem, na které se zaměřila čínská vláda, zpřísňování měnové politiky a dopady pandemie covidu-19, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Miliardář Elon Musk chystá v Texasu vlastní „utopické“ město. Se svými továrnami i zaměstnanci

Vítejte u Šnečího potoka. Musk chystá v Texasu vlastní město s továrnami Tesly či Boring Co. a jejich zaměstnanci

Miliardář a vizionář Elon Musk plánuje postavit vlastní město nazvané Snailbrook na části z tisíců akrů nově zakoupených pastvin a zemědělské půdy nedaleko hlavního města Texasu Austinu, kam se loni přemístil i se sídlem automobilky Tesla. Jeho vize spočívá ve vytvoření jakéhosi utopického městečka v sousedství jeho továren Tesla, SpaceX a Boring Company, kde by jejich zaměstnanci mohli žít a pracovat, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme