Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Longevity. Dlouhověkost jako nový trend

Zdraví, wellness, biohacking

Longevity, dlouhověkost, je nový trend. Lidé chtějí žít co nejdéle a ve zdraví. Věk dožití se prodlužuje. Technologické vymoženosti jako chytré hodiny, chytré prsteny, různé gadgety a wearables pomáhají dosáhnout dlouhověkosti. Do longevity a anti-age jdou miliardové investice. Longevity zahrnuje biohacking, wellness, cvičení, vitamíny, potravinové doplňky, dietu, DNA testování, sport, pohyb, mentální fitness, zdraví mozku, specifické doplňky - stacky, imunitu, estetiku, diagnostiku, chytrou medicínu, spánek, půst. 

Součástí longevity je biohacking. Přečtěte si v našem obsáhlém seriálu. 
Doplňky stravy

Biohacking: Jak vybrat doplňky stravy a které prioritně užívat

Vybrat funkční doplňky stravy není zas taková věda. Stačí se držet doporučení ze seriálu Biohacking, který pravidelně vychází na newstream.cz.

Přečíst článek

Biohacking: Člověk je zvíře závislé na salátech. Tedy, měl by být

Přečíst článek
Brambory, farmář

Biohacking: Obyčejné brambory nejsou strašák. Umí podporovat hubnutí

Mají vyšší obsah sacharidů než jiné druhy zeleniny. Jsou ale zdravé a nechybí jim ani mikronutrienty. Zástupci kořenových druhů zeleniny proto stojí za pozornost. Více v následujícím díle seriálu Biohacking, nyní věnovanému různým skupinám potravin.

Přečíst článek
luštěniny, dieta, zdravá strava, wellness

Biohacking: Luštěniny pomohou i s metabolickým syndromem. Pozor ale na jejich zpracování

Luštěniny mají řadu benefitů. Jenže obsahují takzvané antinutrienty, což jsou látky, které brání vstřebávání některých živin, zejména minerálů. Takže je dobré si dát pozor na přípravu, radí se v dalším díle seriálu Biohacking zaměřeném na hubnutí.

Přečíst článek
jídlo, ilustrační foto

Biohacking: Jednoduchá cesta, jak srazit vysoký tlak a ještě shodit

Jíst sedmkrát denně? To se doporučuje při dietě DASH, která cílí na snížení krevního tlaku. Jednoduchou cestu, co a kdy jíst, představuje další díl seriálu Biohacking.

Přečíst článek
Jablka obsahují quercetin

Biohacking: Kolik vlákniny by měla žena a muž jíst a proč?

Existuje nepřímá úměra v množství konzumované vlákniny s množstvím tělesného tuku. Vláknina má výrazně sytící schopnost a snižuje tak pravděpodobnost přejídání. Jaké jiné vlastnosti má vláknina, dočtete se v dalším díle seriálu Biohacking o dietách.

Přečíst článek
Jak zbohatnout na miliardářském trendu longevity

Od Big Pharma po krypto: Jak zbohatnout na miliardářském trendu longevity

Trh s produkty a službami zaměřujícími se na lidskou dlouhověkost má velkou budoucnost, už teď raketově roste. Pro drobné investory už je dostupný, ale zatím velmi rizikový.

Přečíst článek
Půst, přerušovaný půst, dieta

Biohacking: Znáte pescetariánství? Je to strava dlouhověkosti

Pět jídel denně či vynechat snídani? Ne, zase je všechno jinak, dvě a půl jídla denně stačí, cituje dnešní díl seriálu Biohacking, který se věnuje dietám, nový způsob stravování pro dlouhověkost.

Přečíst článek
Miliardář Jeff Bezos s partnerkou Lauren Sánchez.

Stárnutí je humanitární katastrofa, řekli hoši ze Silicon Valley a začali hledat lék proti smrti

Sen o věčném mládí a životě nabral materiální podobu. Trh s výzkumem stárnutí a oddálení smrti se rychle zvětšuje. Investují do něj známí miliardáři.

Přečíst článek
Špenátový salát

Biohacking: Dáváte si předsevzetí jíst na nový rok lépe? Zkuste nutritariánství

Jíst co největší množství mikroživin při co nejmenším počtu kalorií. To je klíč ke zdravé stravě. Jak na to, dozvíte se v dalším díle seriálu Biohacking.

Přečíst článek
Sam Altman

Vyhodí ho dveřmi, vrátí se oknem. Sam Altman je symbolem umělé inteligence i doby

Kdybychom byli magazín Time, tak na obálku jako tvář roku 2023 dáme Sama Altmana. Osmatřicetiletého vizionáře, který nedokončil vysokou školu, ale představil globálnímu publiku umělou inteligenci. A dokázal kolem sebe udělat také pořádný rozruch.

Přečíst článek
Zdraví, wellness, biohacking

Biohacking: Mikrobiom v ústech ovlivňuje plíce. A pozor na ústní vody

Posílit zdraví plic i předcházet respiračním onemocněním lze i zdravou stravou, zejména konzumací prebiotických a fermentovaných potravin.

Přečíst článek
Reklama

News box

Největší evropské internetové tržiště s použitým oblečením 🧥👚 Vinted se v loňském roce poprvé dostalo do zisku. Firmě pomohl rychlý růst tržeb v souvislosti s vyšším zájmem o nákup a prodej módy z druhé ruky. 
Na český trh vstoupil hotelový řetězec The Cloude One Hotels, který je součástí německé skupiny Motel One Group. Svůj čtyřhvězdičkový hotel 🏨 s 382 pokoji otevřel v polovině dubna v pražské Hybernské ulici. The Cloude One Hotels Prague je čtvrtým hotelem řetězce. Pobočky má ještě v New Yorku, Hamburku a Norimberku.
Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Dokončení a přestavba rozestavěné budovy Centra Nová Palmovka v Praze 8 na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program 📡 (EUSPA) vyjde magistrát na zhruba 2,62 miliardy korun. Stavební práce udělá firma Porr, která zvítězila ve výběrovém řízení. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní.  Číst více
Pobaltské země varovaly, že rušení signálu GPS, ze kterého je obviňováno Rusko, by mohlo způsobit leteckou katastrofu 🛬. Napsal to britský list Financial Times Číst více
Lidé budou moci vystavovat plné moci nejen v papírové 📜, ale také také v elektronické podobě, které budou v registru zastupování. Novinku přinese vládní novela zákona o základních registrech, kterou podepsal prezident Petr Pavel. 
Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí ✖ zapalovat oheň 🔥, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo na zahradách se souvislým rostlinný porostem umožňujícím další šíření požáru. Zákaz souvisí s výstrahou Českého hydrometeorologického ústavu varující před nebezpečím vzniku požárů. 
 Stejnopohlavní páry 👬budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v manželství muž a žena. Omezení se má vztahovat například na osvojování dětí. Změnu přinese novela občanského zákoníku, kterou prezident Petr Pavel podepsal ✍. 
Francouzský herec Gérard Depardieu byl zadržen  v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen, uvedla agentura AFP. Stanice BFM TV už dřív informovala, že 75letý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021.
Reklama
Reklama
Doporučujeme