Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix ztrácí předplatitele. Recept na záchranu? Další herní studio

Stranger Things Puzzle Tales
poskytnuto Next Games
Dušan Kütner
duk

Propad uživatelů Netflixu ve druhém čtvrtletí o téměř milion lidí přiměl největší světovou videotéku uspíšit plány na posílení své videoherní divize. Zakládá proto nové herní studio, první vlastní a čtvrté celkově, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Nové studio bude sídlit v Helsinkách a v jeho čele bude Marko Lastikka, uvedl Bloomberg s odkazem na prohlášení Netflixu. Lastikka předtím strávil více než pět let ve společnosti Zynga, kde se podílel na vývoji hry FarmVille 3, a předtím byl spoluzakladatelem a výkonným producentem společnosti Tracktwenty studio v Helsinkách patřící pod skupinu Electronic Arts.

Netflix

Netflix slaví 25. narozeniny. Za tu dobu se změnil k nepoznání

29. srpna 1997. Datum, kdy se zrodil Netflix, dnes světoznámý symbol filmové a televizní zábavy. Na počátku však byl něčím úplně jiným. A za několik let možná bude úspěšným herním studiem.

Přečíst článek

„Je to další krok v naší vizi vybudovat herní studio světové třídy, které našim stovkám milionů uživatelů po celém světě přinese řadu nádherných a hluboce poutavých originálních her, a to bez reklam,“ uvedl v prohlášení Amir Rahimi, viceprezident herních studií v Neflixu.

Tři akvizice během roku

Nové herní studio bude pro Netflix celkově čtvrté poté, co společnost získala další studio se sídlem v Helsinkách Next Games a ještě předtím Boss Fight Entertainment. První akvizicí bylo Night School Studio v září 2021

Netflix, HBO Go, hulu, streaming

Netflix je v Česku stále nejoblíbenější. Navzdory globálnímu odlivu diváků

Streamovací služba Netflix zůstává v Česku nejoblíbenější placenou televizní službou s podílem okolo 37 procent. Následuje HBO Max s pětinovým podílem, zhruba deset procent patří platformě Voyo. Do čísel bude stále více promlouvat Disney+, který je českým divákům k dispozici od poloviny června. Vyplývá to z údajů distribučních firem.

Přečíst článek

Netflix má aktuálně ve svém katalogu 31 mobilních her, které jsou bez reklam a možnosti přes hru utrácet peníze, ale jsou dostupné pouze pro předplatitele. Společnost plánuje mít do konce roku k dispozici 50 her. To zahrnuje i hru Stranger Things: Puzzle Games vyvinutou společností Next Games, která je založena na oblíbeném seriálu a v nabídce Netflixu bude exkluzivně.

Netflix se v roce 2021 pustil do videoher ve snaze diverzifikovat svou streamovací nabídku, protože růst uživatelů začal stagnovat. Po roce od zahájení videoherních aktivit hraje hry na Netflixu ale stále jen méně než procento z 221 milionů uživatelů Netflixu, uvedla minulý měsíc CNBC s odkazem na analýzu Apptopia. Spěch na posílení herní divize nyní přichází poté, co Netflix ve druhém čtvrtletí ztratil 970 tisíc předplatitelů.

ilustrační foto

Srovnání streamovacích služeb. Co nabízí Netflix, Disney+, HBO Max, Apple a Amazon

Čeští diváci mají od poloviny června k dispozici téměř všechny hlavní streamovací služby světa. Co mohou na jednotlivých videotékách zhlédnout? A jak se jednotlivé služby profilují? Zde je stručný přehled v Česku dostupných videoték, jejich profilace, ceny a hlavní lákadla. Letos by pak měla přibýt ještě SkyShowtime, která nabídne zároveň obsah několika služeb včetně Paramount+ a Peacock.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hollywoodští scenáristé stávkují. Nejen kvůli penězům, odmítají vliv umělé inteligence na tvorbu

Ať se nám do práce neplete umělá inteligence, žádají hollywoodští scenáristé. A začali stávkovat

Přečíst článek
Nejsilnější zbraní Kremlu je státní televize. Jak zneužívá amerických zpráv ve prospěch Putina?

Nejsilnější domácí zbraní Kremlu je státní televize. Aneb jak vytvořit příběh, že Putin válku vyhrává

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme