Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix touží po dalším herním vývojáři, chce oprášit slávu Stranger Things

Netflix má zájem o finskou firmu Next Games, která vyrábí hru Stranger Things: Puzzle Tales založenou na prvním seriálovém hitu Netflixu.
Netgames, s laskavým svolením
Dušan Kütner
duk

Netflix podniká další kroky k proniknutí do herního průmyslu. Firma podala oficiální nabídku na převzetí finského herního studia Next Games, které je autorem hry Stranger Things: Puzzle Tales založené na netflixovém seriálovém hitu. Současným vlastníkům nabídl 65 milionů eur (asi 1,68 miliardy korun).

Reklama

Společnost Netflix nabídla majitelům odkup jejich finského herního studia Next Game, které pro mobilní telefony vytváří hru Stranger Things: Puzzle Tales založenou na prvním hitu streamovací služby, seriálu z let 2016 až 2019 Stranger Things, uvedla agentura Bloomberg.

Americká společnost ve středečním prohlášení uvedla, že nabídla 2,10 eura za akcii firmy založené v roce 2013, což ji ohodnocuje na asi 65 milionů eur (asi 1,68 miliardy korun). Akcie finské společnosti po oznámení vyskočily na burze v Helsinkách o více než 120 procent, aby se obchodovaly v souladu s nabídkovou cenou.

Snímek Síla psa režisérky Jane Campionové s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli má v roce 2022 nejvíce nominací na Oscara, celkem dvanáct.

Netflix a jeho Síla psa má nejvíce nominací na Oscara. Druhá je Duna

Nejvíce nominací na prestižní filmové ceny Oscar – dvanáct – má Síla psa režisérky Jane Campionové od Netflixu. Sci-fi Duna režiséra Denise Villeneuva má deset nominací, West Side Story Stevena Spielberga a Belfast Kennetha Branagha po sedmi. Nominace v úterý zveřejnila americká Akademie filmového umění a věd. A z výsledků vyplývá, že letos má na Oscara za nejlepší film konečně velkou šanci i některá ze streamovacích platforem, které dosud tuto cenu nezískaly – stojí za polovinou nominovaných v této hlavní kategorii.

Přečíst článek

Prezident pro vývoj her Netflixu Mike Verda uvedl, že Next Games budou klíčem k hernímu tažení Netflixu. „Jsme nadšeni, že se Next Games připojí k Netflixu jako hlavní studio ve strategické oblasti a na trhu klíčových talentů a rozšíří naše interní možnosti herního studia,“ uvedl Verda v prohlášení. „Zatímco s hrami teprve začínáme, jsem si jistý, že společně s Next Games budeme schopni vybudovat portfolio her světové třídy, které potěší naše členy po celém světě,” dodal.

Dohoda je dalším signálem, že Netflix postupuje ve své ambici učinit z videoher důležitou část svého podnikání, podotkl Bloomberg. Do herního byznysu se pustil loni, když najal právě Verdu, jenž přišel z Facebooku, v září oznámil, že získala svého prvního herního vývojáře Night School Studio, a v listopadu představil svých prvních pět mobilních titulů.

Against the Ice (2022)

Netflix zveřejnil nabídku na rok 2022 včetně pražského Gray Mana. A také zdražuje

Největší streamingová služba světa v letošním roce chystá desítky původních snímků. K vrcholům by měl patřit The Gray Man natáčený v Česku či nová verze Na západní frontě klid. Netflix však zároveň zdražuje, stejně jako konkurenční služba Amazon Prime zatím jen v USA.

Přečíst článek

Společnosti očekávají, že dohoda bude uzavřena ve druhém čtvrtletí roku 2022, uvedl server CNBC, podle něhož  je akvizice menších herních studií jedním ze způsobů, kterým platformy jako PlayStation od Sony nebo Xbox od Microsoftu dosáhly úspěchu. Štědrý v investicích a akvizicích menších studií mobilních her byl i čínský internetový gigant Tencent. Tato strategie je něco, co se Netflix nyní snaží replikovat se svým autorským vlastnictvím a hitovými tituly, které jsou klíčem k úspěchu v šíření zájmu o hry, podotkl server.

Pro Netflix je herní průmysl lákavý i proto, že se streamingové platformě v poslední době nedaří získávat dostatečný počet předplatitelů. Od října do prosince jich bylo 8,3 milionu, což bylo o zhruba 200 tisíc méně, než předpokládala. Zklamala tím i investory. V lednu při reportování výsledků za čtvrté čtvrtletí také varovala, že kvůli silnější konkurenci, která oslabuje její pozici lídra ve streamingu, čeká pomalejší růst počtu předplatitelů i letos.

Spider-Man

HBO Max nabídne i filmy od Sony. Včetně hitu Spider-Man: Bez domova

Nová streamovací služba HBO Max vstoupí na český trh 8. března. Vedle filmů a seriálů studia Warner Bros. bude českým divákům nabízet také díla konkurenční společnosti Sony. Smlouva mezi studii se mimo jiné týká také loňského diváckého hitu Spider-Man: Bez domova.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Snímek ze seriálu Netflixu Stranger Things, IV. série

Stranger Things jako záchrana Netflixu? Seriál má stále úspěch, rozhodne konec čtvrté řady

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme