Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trump žaluje CNN o miliardy. Přinesla mu prý „utrpení a ponížení”

Donald Trump
ČTK
 ČTK

Bývalý americký prezident Donald Trump podal na zpravodajskou stranici CNN žalobu pro pomluvu. Jako odškodnění žádá 475 milionů dolarů (11,8 miliardy korun), informovala agentura Reuters.

Reklama

Trump své žalobě podané v pondělí u soudu na Floridě tvrdí, že CNN proti němu vede "kampaň pomluv a urážek na cti" a jako přední zpravodajská stanice ve Spojených státech se pokouší využít svého vlivu k jeho "politické porážce".

Pomlouvačná kampaň se podle Trumpa ještě zintenzivnila, "neboť se CNN obává, že žalující bude v roce 2024 kandidovat na prezidenta". 

FBI prohledává resort Donalda Trumpa

Zloděj Trump? FBI prohledává luxusní resort bývalého prezidenta

Donald Trump je vyšetřovaný mimo jiné kvůli tomu, že po prohraných volbách z Bílého domu odvezl řadu dokumentů či dárků od zahraničních lídrů.

Přečíst článek

Trump si v žalobě dále stěžuje, že ho CNN častuje hanlivými označeními jako rasista, ruský lokaj či buřič a připodobňuje ho k Hitlerovi. Vysoké odškodnění požaduje také proto, že mu televize kromě zhoršení pověsti přivodila "bolest, ponížení a duševní utrpení".

CNN se k případu zatím nevyjádřila.

Žaloba přichází v době, kdy bývalý prezident čelí trestnímu vyšetřování ministerstva spravedlnosti kvůli přechovávání utajovaných vládních dokumentů ve svém sídle Mar-a-Lago na Floridě po odchodu z funkce v lednu 2021.

Reklama

Související

Nejsilnější zbraní Kremlu je státní televize. Jak zneužívá amerických zpráv ve prospěch Putina?

Nejsilnější domácí zbraní Kremlu je státní televize. Aneb jak vytvořit příběh, že Putin válku vyhrává

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme