Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

videohry - informace o tématu

Herní hit Fortnite se vrací na iPhony. Z App Store ho ale pořád nestáhnete

Populární videohra Fortnite se v Evropské unii brzy vrátí na zařízení s operačním systémem iOS společnosti Apple. Hru Fortnite hrají po celém světě stovky milionů hráčů.

Přečíst článek
Britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) signalizoval že schválí upravený plán softwarové společnosti Microsoft na převzetí videoherní firmy Activision Blizzard.

Světlo na konci tunelu. Britové naznačují, že umožní Microsoftu největší akvizici v oboru videoher

Tři čtvrtě roku od chvíle, kdy Microsoft oznámil záměr koupit videoherní firmu Activision Blizzard, tvůrce kultovní hry Call of Duty, se technologický gigant dočkal konečně pozitivní zprávy. Britský regulační úřad naznačil, že akvizici, která by se stala největší v herním oboru, po úpravě akvizičního plánu Microsoftu přece jen povolí.

Přečíst článek
Jeden z turnajů pořádaných v Saúdské Arábii Rainbow6

Videohry místo ropy. Jak jde o peníze, víra Saúdům nepřekáží

Islámští duchovní v Saúdské Arábii léta vedli válku proti videohrám a zakazovali populární tituly, protože podle nich propagovaly rouhání, násilí a lenost. Nyní Saúdská Arábie investuje 40 miliard dolarů do nabídky stát se světovým lídrem v odvětví videoher, které miluje mládež, ale zejména saúdskoarabský korunní princ Muhammad bin Salmán, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
The Legend of Zelda

Nintendo má rekordní výsledky. Díky úspěchu nové hry The Legend of Zelda

Japonská videoherní společnost Nintendo v uplynulém finančním čtvrtletí dosáhla rekordních tržeb i zisku. Těžila ze silné poptávky po nové hře The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i z úspěchu snímku Super Mario Bros. ve filmu, který je založený na oblíbených postavách z jejích her. Uvedla to agentura Kjódó.

Přečíst článek
Activision a Microsoft dohodu o akvizici patrně uzavřou později

Akvizice za desítky miliard dolarů se zpozdí. Activision a Microsoft jednají o prodloužení termínu

Firmy Activision Blizzard a Microsoft jednají o prodloužení termínu dohody o akvizici, který by stanoven na dnešek. S odvoláním na své zdroje o tom informovala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Hraní videoher

Videoherní průmysl v Africe překoná v roce 2024 jednu miliardu dolarů

Očekává se, že africký videoherní průmysl v roce 2024 poprvé překoná jednu miliardu dolarů (22,8 miliard korun), ukazují data společnosti Newzoo. Výzkum, který společnost Newzoo sestavila pro africký herní startup Carry1st naznačuje dynamický růst videoherního průmyslu. Navzdory tomu, že je v Africe hospodářský růst pomalý, protože se region potýká s přetrvávající inflací a vysokým zadlužením, píše server CNBC.

Přečíst článek
Vychází nový herní hit Call of Duty.

Microsoft ztrácí v bitvě o Call of Duty. Soudce v USA zablokoval jeho plán převzít firmu Activision Blizzard

Microsoft v bitvě o herní hity Call of Duty či Candy Crash prohrává na několika frontách. S největší herní akvizicí zatím souhlasí pouze Evropská unie. USA i Británie se stavějí proti. Soudce v USA plán na převzetí Activision Blizzard Microsoftem prozatím zablokoval.

Přečíst článek
Brusel nejspíš posvětí největší akvizici na trhu videoher. Microsoft pohltí firmu Activision Blizzard

Brusel nejspíš posvětí největší akvizici na trhu videoher. Microsoft získá firmu Activision Blizzard

Evropská komise patrně schválí převzetí firmy na vývoj počítačových her Activision Blizzard za 69 miliard dolarů, v přepočtu téměř 1,5 bilionu korun, Microsoftem. Schválení se podle zdrojů agentury Reuters očekává příští týden, nejspíš už v pondělí.

Přečíst článek
Mobilní hra Angry Birds

Japonská společnost Sega Sammy chce za miliardu dolarů převzít tvůrce Angry Birds

Japonská společnost Sega Sammy Holdings je blízko dohody o převzetí finské firmy Rovio Entertainment, tvůrce hry Angry Birds, zhruba za jednu miliardu dolarů (21,2 miliardy korun).

Přečíst článek
desková hra Putování po Středozemi

Co Čech, to "deskovkář". Deskovým hrám se na trhu daří

Zájem o deskové hry za posledních 15 let výrazně stoupl, na český trh se ročně uvedou stovky nových titulů. Uvedl to Michal Požárek z obchodu Planeta Her. K úspěšným tvůrcům deskových her podle něj patří také Češi. Nejoblíbenější jsou v tuzemsku rodinné hry, vyplývá z ankety mezi prodejci. V úterý to bude přesně 90 let ode dne, kdy Američan Charles Darrow vynalezl deskovou hru Monopoly.

Přečíst článek
Čínský student hrající populární hru War of Worldcraft. Od 23. ledna 2023 ale hra kvůli sporům vývojářů přestala v Číně pro miliony lidí fungovat.

Miliony Číňanů přišly o World of Warcraft. Vzpomínky na mladí jedné generace v tahu, pláčou

Kvůli neshodám americké vývojářské firmy Blizzard a jejího čínského partnera NetEase v Číně přestala fungovat počítačová hra World of Warcraft (WoW). Hra z fantazijního středověkého světa byla na tamním trhu k dispozici od roku 2008. Podle americké strany zůstanou profily hráčů uložené pro případné spuštění po urovnání sporu v budoucnu, píše agentura AFP.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme