Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tommy Hilfiger jako zdatný realitní investor. Po půl roce prodal dům za miliardu, vydělal sto milionů

Módní návrhář Tommy Hilfiger prodal svůj dům v Palm Beach na Floridě za 41,4 milionu dolarů.
Realitní kancelář Zillow, s laskavým svolením
Dušan Kütner
duk

Kultovní módní návrhář Tommy Hilfiger je nejen zdatný v módním byznysu, ale i v tom realitním. Ani ne po půl roce prodal své luxusní sídlo v Palm Beach na Floridě za 41,4 milionu dolarů (asi 910 milionů korun), tedy o 4,5 milionu dolarů (99 milionů korun) více, než za něj v lednu zaplatil, uvedl deník The Wall Street Journal.

Reklama

Dvaasedmdesátiletý Hilfiger koupil dům ve středomořském stylu z roku 1927 letos v lednu za 36,85 milionu dolarů. Už v únoru jej ale uvedl zpět na trh s cenou 47,95 milionu dolarů.

Vlastní pláž, heliport a lodní dok v New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Vlastní pláž, heliport a lodní dok u New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Rocková ikona a držitel prestižní ceny Grammy Billy Joel se rozhodl prodat své rozsáhlé luxusní panství na ostrově Centre Island u New Yorku. Cena za areál s vlastní pláží, lodním dokem či heliportem tomu odpovídá – zájemce musí složit 49 milionů dolarů (asi 1,06 miliardy korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Prodejem i za nakonec nižší cenu tak vydělal 4,5 milionu dolarů za dům, který nevlastnil ani šest měsíců, uvedl The Wall Street Journal. Obchod byl uzavřen ve středu. Kdo se stal kupcem, se deníku nepodařilo zjistit.

Šarm a elegance z jiné éry

Inzerát na dům o 675 metrech čtverečních obytné plochy popisoval sídlo jako „významnou rezidenci na ostrově se sofistikovaným vzhledem, šarmem a elegancí z jiné éry,“, podotkl WSJ. Sídlo, které prošlo velmi vkusnou rekonstrukcí, oplývá i dalekosáhlým výhledem na oceán.

Cher prodává neorenesanční sídlo na Malibu. I přes slevu vyjde na půldruhé miliardy.

Cher prodává neorenesanční sídlo na Malibu. I přes slevu vyjde na půldruhé miliardy

Jedna z nejúspěšnějších popových zpěvaček v historii Cher se již na podzim rozhodla prodat své honosné sídlo v neorenesančním stylu v celebrity milovaném Malibu na pobřeží Tichého oceánu v Kalifornii. Původní cena 85 milionů dolarů (asi 1,81 miliardy korun) se ale zdála být příliš, a tak se dům se sedmi ložnicemi a devíti koupelnami nyní nabízí se slevou deset milionů dolarů, uvedl deník The Wall Street Journal. Podívejte se na prodávané sídlo ve fotogalerii.

Přečíst článek

Dům mimo jiné zdobí kované dveře na míru, dekorativní schodiště a dřevem obložená hlavní místnost s klenutými okny a francouzskými dveřmi. Obývací pokoj nabízí osmiúhelníkový kazetový strop s tyrkysovými detaily, vstupní hala s recepcí se může pochlubit i dřevěným barem. 

Mezi další vybavení patří čtyři ložnice v hlavní budově, velká jídelna a kuchyně se šéfkuchařem, podzemní vinný sklípek a pláž. Nechybí ani menší dům u bazénu, který slouží jako penzion pro hosty s další ložnicí a obývacím prostorem.

Historické panství v oblasti Filadelfie vlastněné potomky rodiny ropných magnátů Rockefellerů se v březnu 2023 prodalo za 24 milionů dolarů (asi 522 milionů korun).

FOTOGALERIE: Potomci ropných magnátů Rockefellerů prodali historické sídlo u Filadelfie. Za půl miliardy

Po generace vlastnila panství v Chester County u Filadelfie rodina ropných magnátů Rockefellerů. Nyní rozlehlé panství s vinicemi a pastvinami potomci slavného amerického rodu prodali za 24 milionů dolarů (asi 522 milionů korun), uvedl deník The Wall Street Journal. Jak malebné sídlo vypadá? Podívejte se ve fotogalerii.

Přečíst článek

Jennifer Lopezová prodává svůj dům v Bel Air v Los Angeles za 42,5 milionu dolarů.

Půl roku po svatbě s Affleckem prodává Jennifer Lopezová svůj dům. Cena? Téměř miliarda

Loňská svatba hereckých hvězd Jennifer Lopezové a Bena Afflecka pomohla rozhýbat realitní trh s luxusními nemovitostmi v Los Angeles. Poté, co loni v srpnu – zhruba měsíc po svatbě – prodal Affleck svůj dům za 30 milionů dolarů, nyní svůj domov prodává i Lopezová. A ne ledasjaký – vila ve francouzském venkovském stylu v luxusní čtvrti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 42,5 milionu dolarů (asi 933 milionů korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jeden z nejúspěšnějších hudebníků a zpěváků pop-music Elton John odehrál v červenci poslední koncert ve své více než padesátileté kariéře. A s tím, jak se v 76 letech rozloučil s živým hraním, se nyní loučí i se svým luxusním bytem v Atlantě v USA, která mu léta sloužila jako základna pro americká turné. Byt je na prodej za pět milionů dolarů.

Elton John pověsil koncertování na hřebík. A prodává svou luxusní základnu pro americká turné

Přečíst článek
Lionel Messi po příchodu do Interu Miami koupil v exkluzivní čtvrti nedalekého Fort Lauderdale luxusní dům za 10,8 milionu dolarů.

FOTOGALERIE: Messi koupil dům v exkluzivní čtvrti u Miami. A rozhýbal vyšponované ceny ještě výše

Přečíst článek
Na trh ve vyhlášeném lyžařském středisku Aspen v Coloradu jde první dům za více než sto milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Aspen míří do realitní superligy. Král autobazarů prodává vilu za devítimístnou sumu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme