Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cher prodává neorenesanční sídlo na Malibu. I přes slevu vyjde na půldruhé miliardy

Cher prodává neorenesanční sídlo na Malibu. I přes slevu vyjde na půldruhé miliardy.
Zillow Real Estate, se svolením
Dušan Kütner
duk

Jedna z nejúspěšnějších popových zpěvaček v historii Cher se již na podzim rozhodla prodat své honosné sídlo v neorenesančním stylu v celebrity milovaném Malibu na pobřeží Tichého oceánu v Kalifornii. Původní cena 85 milionů dolarů (asi 1,81 miliardy korun) se ale zdála být příliš, a tak se dům se sedmi ložnicemi a devíti koupelnami nyní nabízí se slevou deset milionů dolarů, uvedl deník The Wall Street Journal. Podívejte se na prodávané sídlo ve fotogalerii.

Reklama

Dům stojí na pozemku o velikosti sedm tisíc metrů čtverečních s výhledem na Tichý oceán a má 1220 metrů čtverečních obytné plochy se sedmi ložnicemi a devíti koupelnami, uvedl The Wall Street Journal

Podívejte se na prodávané sídlo ve fotogalerii:

Areál vlastnila od roku 1989

Cher koupila původní nemovitost za 2,95 milionu dolarů v roce 1989. O deset let později si místo ní nechala postavit vilu ve stylu italské renesance. Obsahuje mimo jiné vápenec a mramor dovezený z Itálie a Francie, ručně tepané bronzové dveře a zakázkové kování a dlaždice ze Španělska a Maroka. Sídlo má také tenisový kurt a recepci u vchodu.

Jennifer Lopezová prodává svůj dům v Bel Air v Los Angeles za 42,5 milionu dolarů.

Půl roku po svatbě s Affleckem prodává Jennifer Lopezová svůj dům. Cena? Téměř miliarda

Loňská svatba hereckých hvězd Jennifer Lopezové a Bena Afflecka pomohla rozhýbat realitní trh s luxusními nemovitostmi v Los Angeles. Poté, co loni v srpnu – zhruba měsíc po svatbě – prodal Affleck svůj dům za 30 milionů dolarů, nyní svůj domov prodává i Lopezová. A ne ledasjaký – vila ve francouzském venkovském stylu v luxusní čtvrti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 42,5 milionu dolarů (asi 933 milionů korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Když se dům loni dostal na trh, zpěvačka a herečka – a mimo jiné držitelka filmového Oscara i hudební ceny Grammy – pro The Wall Street Journal řekla, že se v domě často bavila, pořádala „intimní večeře v rodinné jídelně“ a větší „party na zahradě a u bazénu“.

Nyní šestasedmdesátiletá Cher, na vrcholu kariéru přezdívaná „bohyně popu“, vlastnila v minulosti několik prvotřídních nemovitostí v oblasti Los Angeles. V 80. letech žila v sídle v marockém stylu v proslavené čtvrti Beverly Hills, které se před pár lety prodalo za 16 milionů dolarů. V roce 2018 prodala mnohem skromnější dům v tudorovském stylu v Beverly Crest za 2,5 milionu dolarů. Dříve také žila v historickém Owlwood Estate v Holmby Hills, který se v roce 2021 prodal za 88 milionů dolarů. 

Avokádový ranč Sandry Bullock

Sandra Bullocková prodala svůj utajený avokádový ranč za 5,6 milionu dolarů

Filmová hvězda a držitelka Oscara Sandra Bullocková není jen jedinečná herečka a producentka - je i schopná podnikatelka v realitách. Luxusních nemovitostí vlastní řadu a nedávno prodala jednu z nich, avokádový ranč v jižní Kalifornii, za v přepočtu 128 milionů korun. A rozhodně na prodeji neprodělala.

Přečíst článek

Dům v oblasti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 68 milionů dolarů, tedy asi 1,5 miliardy korun.

FOTOGALERIE: Moderní dům na skále nad kaňonem je na prodej. Cena? 1,5 miliardy

Ačkoli i v Kalifornii se jako mnohde jinde realitní trh ochladil, o luxusní domy zájem neuvadá. Důkazem je další velmi lukrativní nabídka na prodej. Moderní supervila stojí na skále nad kaňonem v luxusní oblasti Los Angeles Bel-Air. Podívejte se, jak vypadá dům za 68 milionů dolarů (asi 1,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na trh ve vyhlášeném lyžařském středisku Aspen v Coloradu jde první dům za více než sto milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Aspen míří do realitní superligy. Král autobazarů prodává vilu za devítimístnou sumu

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

USA jsou venku z covidové krize. Ne díky vládě, ale miliardovému turné Taylor Swift

Přečíst článek
Vlastní pláž, heliport a lodní dok v New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Vlastní pláž, heliport a lodní dok u New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme