Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vlastní pláž, heliport a lodní dok u New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu

Vlastní pláž, heliport a lodní dok v New Yorku. Rockstar Billy Joel prodává dům za miliardu
Sotheby´s International Realty, s laskavým svolením
Dušan Kütner
duk

Rocková ikona a držitel prestižní ceny Grammy Billy Joel se rozhodl prodat své rozsáhlé luxusní panství na ostrově Centre Island u New Yorku. Cena za areál s vlastní pláží, lodním dokem či heliportem tomu odpovídá – zájemce musí složit 49 milionů dolarů (asi 1,06 miliardy korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Reklama

Usedlost Billyho Joela o rozloze 26 akrů (asi 10,5 hektaru) se nachází na malém ostrově Centre Island na severním pobřeží Long Islandu u New Yorku, zhruba 64 kilometrů východně od Manhattanu a nedaleko rodného Joelova městečka Hicksville. Středobodem panství je sídlo o rozloze zhruba 1815 metrů čtverečních. Nemovitost má mimo jiné plovoucí dok, plážový dům s pokoji pro hosty, recepci, dva venkovní bazény, bowlingovou hernu a helipad.

Podívejte se ve fotogalerii na rozsáhlou a půvobanou usedlost Billyho Joela nedaleko New Yorku:

První pozemek získal Joel před 21 lety

Držitel Grammy, jemuž se podle jeho prvního hitu říká „Piano Man", zaplatil 22,5 milionu dolarů za prvních zhruba 14 akrů pozemku v Oyster Bay v roce 2002, ukazují veřejné katastrální záznamy. Nedávno získal několik přilehlých pozemků a obnovil velkou část původního areálu, který byl rozdělen v 50. letech minulého století, uvedl The Wall Street Journal s odkazem na makléřku Bonnie Williamsonovou ze Sotheby's International Realty.

Jennifer Lopezová prodává svůj dům v Bel Air v Los Angeles za 42,5 milionu dolarů.

Půl roku po svatbě s Affleckem prodává Jennifer Lopezová svůj dům. Cena? Téměř miliarda

Loňská svatba hereckých hvězd Jennifer Lopezové a Bena Afflecka pomohla rozhýbat realitní trh s luxusními nemovitostmi v Los Angeles. Poté, co loni v srpnu – zhruba měsíc po svatbě – prodal Affleck svůj dům za 30 milionů dolarů, nyní svůj domov prodává i Lopezová. A ne ledasjaký – vila ve francouzském venkovském stylu v luxusní čtvrti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 42,5 milionu dolarů (asi 933 milionů korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Nemovitost, známá jako Middlesea, byla krátce uvedena na prodej již v roce 2006 za 37,5 milionu dolarů, ale brzy poté byla stažena z trhu, podotkla Williamsonová. Řekla, že Joel se nyní snaží dům prodat opět, protože on a jeho žena Alexis Roderick, se kterou vychovává dvě malé děti, tráví více času na Floridě.

Hlavní dům s pěti ložnicemi v současné době prochází rekonstrukcí a má kryté verandy, cihlové sloupy a oblouky a dvoupatrovou vstupní halu s černo-bílými mramorovými dlážděnými podlahami. Mezi další vybavení usedlosti patří rozestavěná herna, místnost navržená jako lázně a kadeřnictví a vinný sklípek. Billy Joel zastřešil jeden z bazénů, aby mohl prostor, který má vynikající akustiku, využít jako hudební místnost, řekla Williamsonová. 

Hříšné ostrovy na Amerických Panenských ostrovech z Epsteinovy pozůstalosti koupil miliardář Deckoff. Dostal obří slevu

Hříšné ostrovy z Epsteinovy pozůstalosti koupil miliardář Deckoff. Dostal obří slevu

Miliardář Stephen Deckoff koupil dva soukromé ostrovy na Amerických Panenských ostrovech, které dříve vlastnil již zesnulý sexuální delikvent a finančník Jeffrey Epstein. Jako první zprávu přinesl americký Forbes.

Přečíst článek

Očekává se, že rekonstrukce domu bude dokončena koncem léta nebo na podzim, řekla. Billy Joel se rozhodl uvést dům na trh uprostřed renovace, podotkla Williamsonová, protože „kdokoli jej bude kupovat, bude si chtít vybrat, jak vymalovat a vyzdobit kuchyň či další místnosti“.

Současné sídlo na Floridě stálo 22 milionů dolarů

Své hlavní aktuální sídlo Joel a jeho společnost koupili v roce 2015 v Lantaně na Floridě za přibližně 22 milionů dolarů (asi 477 milionů korun). Další společnost spojená s hudební star také vlastní nemovitost v Sag Harboru ve státě New York.

Lützowova vila je od roku 1964 kulturní památkou. Vyjde na sedm milionů dolarů.

Mramorový luxus za sedm milionů dolarů. Sotheby's nabízí k prodeji vilu v Karlových Varech

Devět ložnic, čtyři koupelny a hlavně více než dva tisíce metrů čtverečních pozemku s altány a sochami v Karlových Varech je na prodej. Lützowovu vilu nabízí síť Sotheby´s International Realty za sedm milionů dolarů (téměř 150 milionů korun).

Přečíst článek

Middlesea je nyní podle realitní kanceláře Zillow zdaleka nejdražším domem na prodej v Oyster Bay, neboť další nejdražší nabídka požaduje „jen" 8,5 milionu dolarů. Podle nedávné zprávy společosti Douglas Elliman se v prvním čtvrtletí prodeje luxusních nemovitostí na Long Islandu oproti stejnému období loňského roku snížily asi o 34 procent.

Vše o nemovitostním trhu čtěte v Realitním Clubu zde

Pohled do bytu zesnulé Ivany Trumpové na newyorském Manhattanu, který je na prodej za 26,5 milionu dolarů.

Opulentní domov zesnulé Ivany Trumpové je na prodej. I s leopardí výzdobou, zlatem a mramorem

Čtyři měsíce po nečekaném a tragickém úmrtí první manželky pozdějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivany, české rodačky, je na prodej její luxusní domov na newyorském Manhattanu. A není to ledasjaký apartment - součástí domu jsou tapety a křesla s potahy s leopardími motivy, mramorové schodiště, křišťálové lustry a samozřejmě vlastní výtah ve tvaru ptačí klece. Tomu ovšem odpovídá i cena – 26,5 milionu dolarů (asi 584 milionů korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jeden z nejúspěšnějších hudebníků a zpěváků pop-music Elton John odehrál v červenci poslední koncert ve své více než padesátileté kariéře. A s tím, jak se v 76 letech rozloučil s živým hraním, se nyní loučí i se svým luxusním bytem v Atlantě v USA, která mu léta sloužila jako základna pro americká turné. Byt je na prodej za pět milionů dolarů.

Elton John pověsil koncertování na hřebík. A prodává svou luxusní základnu pro americká turné

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

USA jsou venku z covidové krize. Ne díky vládě, ale miliardovému turné Taylor Swift

Přečíst článek
Mick Jagger prodává floridskou rezidenci. Žádnou okázalost nečekejte

Mick Jagger a jeho o 43 let mladší partnerka prodávají floridskou rezidenci. Je docela skromná

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme