Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rohan Business Centre změnilo majitele. Za 31 milionů eur ho koupil Fio realitní fond

Rohan Business Centre změnilo majitele. Za 31 milionu eur ho koupil Fio realitní fond
Reico ČS / užito se svolením
 ČTK

Fond Reico ČS Nemovitostní se dohodl na prodeji kancelářské budovy Rohan Business Centre v pražském Karlíně. Koupil ji fond kolektivního investování Fio realitní fond. Hodnota transakce činí 31,3 milionu eur, tedy přibližně 740 milionů korun. Reico ČS to uvedla na svém webu.

Reklama

Důvodem prodeje bylo zejména snížení podílu kancelářských budov blíže k 50 procentům hodnoty portfolia fondu Reico ČS Nemovitostní, což je v souladu s jeho strategií. Transakce také zajistí peníze pro budoucí akvizice, uvedl předseda představenstva Reico investiční společnosti České spořitelny Tomáš Jandík.

Prodávaná budova byla jednou z nejmenších nemovitostí vlastněných fondem Reico, její pronajímatelná plocha je necelých 9500 metrů čtverečních. V objektu jsou vedle kanceláří také skladové a maloobchodní prostory.

Není metro jako metro. Muzeum je top, nejlevnější kanceláře v Praze jsou na lince A

Anděl, Muzeum nebo Pankrác. Podívejte se, kde jsou v Praze nejdražší kanceláře

Bez blízkosti stanice metra nemá ani cenu stavět moderní kancelářské budovy. Tohoto pravidla se drží každý zkušený developer. U kterých stanic se však výstavba vyplatí nejvíc? A kde naopak najdou firmy nejlevnější pronájem prostor? Vodítko nabízí nová cenová metromapa realitní poradenské společnosti Colliers.

Přečíst článek

Po prodeji v portfoliu Reico ČS Nemovitostní zůstalo 19 budov s tržní hodnotou téměř 36 miliard korun. Fond měl ke konci dubna víc než 107 tisíc podílníků, jeho výnos za posledních 12 měsíců se blíží sedmi procentům.

Reico ČS Nemovitostní loni v Praze koupil administrativní a obchodní Bořislavka Centrum. Letos v březnu fond oznámil prodej kancelářské budovy Office Box v Bratislavě.

Nové sdílené kanceláře Fleksi na pražské Brumlovce

Passerinvest vstupuje razantně na trh pražského coworkingu. Od května bude mít 10 procent trhu

Stále výraznějším hráčem na poli pražského coworkingu se v poslední době stává i společnost Passerinvest Group. Prostory pro sdílené kanceláře buduje postupně, a to ve své domovské lokalitě na pražské Brumlovce. Koncem května by zde měla mít přes 10 tisíc metrů čtverečních sdílených kanceláří. Do dalších lokalit vyjma svých budov se prý ale zatím určitě nechystá. Už teď byly investice do nových Fleksi kanceláří podle majitele společnosti Radima Passera enormní. 

Přečíst článek

Rodinný dům, ilustrační foto

Boris Tomčiak: Českým realitním fondům propadnou výnosy. Katastrofa jako v USA to ale není

Čeští developeři se ani v nedávných dobách hojnosti nepouštěli do masivní výstavby, což je dnes ušetřilo řady problémů. „Největší stavitelé bytů byli opatrní a jejich zásoba nových volných bytů není vysoká,“ říká Boris Tomčiak ze společnosti Finlord. „I to je důvod, proč ceny novostaveb rostou,“ dodává. Podle Tomčiaka se díky rostoucím příjmům domácností brzy obnoví zájem o nemovitosti. Vysokým úrokům hypoték navzdory.

Přečíst článek

Češi se zbytečně zdráhají investovat skrze realitní fondy. Podle čeho vybírat a na co si dát pozor

Češi sice rádi nakupují nemovitosti, ale jen fyzicky. S investicemi do nemovitostních fondů si moc neví rady a pro většinu jsou velkou neznámou. Jedná se přitom o konzervativní investiční nástroje, které by měly být v každém investičním portfoliu. Zeptali jsme se proto několika expertů, jakou část portfolia by měly tvořit, co si při investování do realitních fondů ohlídat a pro koho tato investice naopak vůbec není. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Místo recepce kavárna či bar. Penta zkouší nový koncept vstupu do kancelářských budov

Místo klasické recepce kavárna. Penta boří zavedená pravidla vstupu do kancelářských budov

Přečíst článek
Nejen vysoké nájemné. Firmy se nechtějí stěhovat kvůli nákladům na vybavení i jeho likvidaci

Nejen vysoké nájemné. Firmy se nechtějí stěhovat kvůli nákladům na vybavení kanceláří i jeho likvidaci

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme