Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

kanceláře - informace o tématu

kanceláře

O kanceláře v Praze je větší zájem

Celková poptávka po pražských kancelářích v letošním prvním pololetí vzrostla meziročně o pětinu. Činila 327 300 metrů čtverečních.

Přečíst článek
Dva v jednom. Passerinvest na Brumlovce zkombinuje kanceláře a byty v jedné budově Hila

Dva v jednom. Passerinvest na Brumlovce zkombinuje kanceláře a byty v jedné budově

Developer Passerinvest Group zahájil výstavbu multifunkčního projektu Hila na Brumlovce v Praze 4. Projekt kromě nájemních bytů a obchodů bude nabízet 20 500 metrů čtverečních kancelářských ploch. Po administrativních budovách na Rohanském ostrově a Pernerce v Praze 8 jde teprve o třetí zahájený kancelářský projekt v Praze od druhého čtvrtletí 2022.

Přečíst článek
Developer CTP staví v areálu bývalé Vlněny 60 metrů vysokou budovu se systémem dronového doručování zásilek, 29. listopadu 2022, Brno. Výstavba vyjde na 600 milionů korun.

Skladový gigant CTP posiluje na trhu kanceláří. V Brně jich má nejvíce

Developer průmyslových a logistických nemovitostí CTP si všímá změn na českém realitním trhu. Logistika a e-commerce už tolik netáhne a trh kanceláří naopak ožívá.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Adamem Zvadou

Ceny nájmů kanceláří v Praze letí nahoru, říká Adam Zvada ze Scott.Weber

Adam Zvada založil v době celosvětové finanční krize, na přelomu let 2008 a 2009 vlastní firmu. Nazval ji Scott.Weber. Z trochu dětinských důvodů, spojil název ze jména firmy, na jejímž kole jezdil, a z názvu firmy, na jejíchž grilech si doma dělali stejky. Což už je v případě této firmy poněkud vousatá legenda.

Přečíst článek
ilustrační foto

Klasické kanceláře jsou mrtvé, říká Adam Zvada, zakladatel Scott.Weber

Adam Zvada založil na přelomu let 2008 a 2009 firmu Scott.Weber. Přinesl na trh nový koncept nakládání s kancelářskými prostory. Kanceláře podle jeho přemýšlení už nejsou jen čtyři stěny, stůj a počítač. Má to být především „zážitek“. Jaký zážitek? Třeba ten, že vám jako pracovníkovi firmy, které spravuje Scott.Weber, nabídnou ranní kafe.

Přečíst článek
Ceny komerčních nemovitostí v Německu ve čtvrtém čtvrtletí rekordně klesly

Další direkt pro Německo. Ceny komerčních nemovitostí tam rekordně klesly

Ceny komerčních nemovitostí v Německu se v posledním čtvrtletí loňského roku meziročně propadly o rekordních 12,1 procenta, uvedla německá bankovní asociace VDP. Realitní sektor v největší evropské ekonomice se potýká s nejhorší krizí za poslední desetiletí, s dalším poklesem cen se tam počítá i letos.

Přečíst článek

Zakladatel WeWorku, který zkrachoval, jej chce zpátky

Ve své době to byl megaúspěšný startup, dnes je to jen další zkrachovalá firma v řadě. A její poněkud výstřední zakladatel Adam Neumann se pět let poté, co by sesazen z pozice generálního ředitele této sítě coworků, snaží WeWork vykoupit z konkurzu. Informují o tom světová média.

Přečíst článek
Nedostavěné Centrum Palmovka u stejnojmenné křižovatky v pražské Libni 15.7.2022. Nedostavěná budova, kde měla sídlit radnice Prahy 8, bude dostavěna a měla by se do ní přestěhovat agentura Evropské unie pro vesmírný program EUSPA - European Union Agency For The Space Programme.

Oživení realitního trhu lze očekávat v druhé polovině příštího roku

Oživení českého realitního trhu lze očekávat v druhé polovině příštího roku. Záviset ale bude hlavně na snižování úrokových sazeb. Z vyjádření odborníků vyplývá, že lze očekávat meziroční zvýšení investic do nemovitostí do 15 procent. Nejvíce by se mohlo dařit odvětví maloobchodních a rezidenčních nemovitostí. Naopak pokles zájmu bude zřejmě na trhu s průmyslovými nemovitostmi a také kancelářemi, které se v Česku nyní dostavují.

Přečíst článek
Jiří Ochetz z J&T Real Estate

Do Nového Rohanu investujeme 15 miliard, říká člen představenstva J&T Real Estate Jiří Ochetz

Developer J&T Real Estate (JTRE) chystá svůj zatím největší projekt. Koupil první část pozemků na Rohanském ostrově v pražském Karlíně, kde začne příští rok stavět čtvrť Nový Rohan. „Aktuálně máme územní rozhodnutí a připravujeme stavební povolení pro první etapu umístěnou na nároží ulic Voctářova a Štorchova. Prodeje bytů plánujeme spustit ve druhém čtvrtletí, výstavbu pak ve druhé polovině roku,“ říká člen představenstva JTRE Jiří Ochetz.

Přečíst článek
Scott.Weber kupuje od Penty coworking v komplexu Churchill

Pražský trh sdílených kanceláří se konsoliduje. Scott.Weber kupuje od Penty coworking v komplexu Churchill

Společnost Scott.Weber Workspace, provozující flexibilní kanceláře, coworkingové a eventové prostory, kupuje od firmy Penta Real Estate coworkingové centrum BASE, které je součástí kancelářského komplexu Churchill v Praze 2. Konkrétní částku nechtěla ani jedna ze stran obchodu uvést. Podle zdrojů z trhu transakce nepřesahovala stovky milionů korun. Scott.Weber Workspace je lídrem pražského trhu s flexibilními kancelářemi, BASE bude její 13. pražskou pobočkou.

Přečíst článek
Bolest v zádech aneb opravdu sedíte správně?

Bolest v zádech aneb opravdu sedíte správně?

Určitě to všichni alespoň z vyprávění znáte. Dlouhé hodiny strávené za počítačem v kanceláři umí pořádně potrápit vaše záda, obzvláště pak v případě, kdy vám práce brání řádně si zacvičit a aktivovat všechny svaly. Existuje nějaké řešení, které by vám pomohlo od nepříjemné bolesti zad ulevit a zároveň zkvalitnilo čas strávený prací? Samozřejmě, že ano a my se na něj dnes podíváme.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mediální agentura Médea je z rozhodnutí pražského městského soudu v úpadku. Firma napůl vlastněná podnikatelem Janem Čermákem a jejím zakladatelem Jaromírem Soukupem musí do deseti dnů sestavit a odevzdat insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. O rozhodnutí informoval web MediaGuru. O způsobu řešení úpadku soud nerozhodl.

Smír ve sporu o evidenci Babiše jako agenta StB označil Fiala za politický handl. Babiš se podle českého premiéra dohodl se spřátelenými slovenskými politiky, napsal Fiala na síti X. 

Číst více
Příslušníkům bezpečnostních sborů by se měl příští rok zvednout plat o pět procent, tedy zhruba o 1500 korun ve všech tarifních třídách. Po dnešním jednání se zástupci odborů to řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Předseda Unie bezpečnostních složek (UBS) Aleš Lehký novinářům řekl, že požaduje zvýšení o 6,9 procenta, tedy zhruba o 2200 korun. Vláda minulý týden rozhodla o zvýšení platů vrcholných politiků a soudců právě o 6,9 procenta.
Z čela dozorčí rady firmy Tatra Trucks byla počátkem srpna odvolaná Denisa Materová, jejíž skupina Promet Group drží v automobilce 35procentní podíl. V čele rady stála od dubna. Na personální změnu upozornily Hospodářské noviny. Většinovým majitelem Tatry je zbrojařská skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada. Web Seznam Zprávy (SZ) Byznys uvedl s odvoláním na nejmenované zdroje, že spor mezi akcionáři vznikl poté, co se Materové nelíbil obchod s ministerstvem obrany. Číst více
Praktičtí lékaři 👨‍⚕️👩‍⚕️  ruší svůj protest, který plánovali na konec října. Ministerstvo zdravotnictví upraví úhradovou vyhlášku, která rozděluje peníze na rok 2025, podle jejich požadavků. Po jednání s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09) to řekl předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka. Číst více

Pražská burza v úvodu týdne stagnovala. Index PX posílil 💪 o 0,01 procenta na 1627,52 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Monety a zbrojovky Colt. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie metalurgické společnosti Gevorkyan, které posílily o 0,78 procenta.

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že český expremiér Andrej Babiš byl v dokumentech někdejší československé tajné policie StB neoprávněně evidován jako její agent a s StB vědomě nespolupracoval. Úřad s Babišem uzavřel smír ve sporu o ochranu osobnosti týkající se neoprávněné evidence ve svazcích StB. Číst více
Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) dnes na mimořádném jednání odvolala z funkce předsedy představenstva Petra Witowského. Generálním ředitelem největší městské firmy zatím zůstává. V představenstvu skončili také Marek Kopřiva a Jiří Špička, kteří čelí obvinění z korupce. Místo Witowského rada zvolila Jiřího Pařízka, pětičlenné představenstvo tak zůstává usnášeníschopné. Číst více
Poptávka po amerických dolarech 💲se minulý týden prudce zvýšila 📈 a investoři očekávají, že zájem před blížícími se prezidentskými volbami v USA vydrží. S odkazem na data investiční banky JPMorgan Chase & Co to uvedla agentura Bloomberg. Obchodníci proti americké měně prodávali zejména australské a singapurské dolary, což je známkou toho, že se zajišťují vůči měnám spojeným s Čínou.
Viktor Orbán hledá cestu z krize na trhu s bydlením. V Budapešti téměř zečtyřnásobí daň z krátkodobých pronájmů obytných nemovitostí, které se uskutečňují například prostřednictvím internetové platformy Airbnb, píše Bloomberg. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme