Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

kanceláře - informace o tématu

Developer CTP staví v areálu bývalé Vlněny 60 metrů vysokou budovu se systémem dronového doručování zásilek, 29. listopadu 2022, Brno. Výstavba vyjde na 600 milionů korun.

Skladový gigant CTP posiluje na trhu kanceláří. V Brně jich má nejvíce

Developer průmyslových a logistických nemovitostí CTP si všímá změn na českém realitním trhu. Logistika a e-commerce už tolik netáhne a trh kanceláří naopak ožívá.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Adamem Zvadou

Ceny nájmů kanceláří v Praze letí nahoru, říká Adam Zvada ze Scott.Weber

Přečíst článek
Nedostavěné Centrum Palmovka u stejnojmenné křižovatky v pražské Libni 15.7.2022. Nedostavěná budova, kde měla sídlit radnice Prahy 8, bude dostavěna a měla by se do ní přestěhovat agentura Evropské unie pro vesmírný program EUSPA - European Union Agency For The Space Programme.

Oživení realitního trhu lze očekávat v druhé polovině příštího roku

Oživení českého realitního trhu lze očekávat v druhé polovině příštího roku. Záviset ale bude hlavně na snižování úrokových sazeb. Z vyjádření odborníků vyplývá, že lze očekávat meziroční zvýšení investic do nemovitostí do 15 procent. Nejvíce by se mohlo dařit odvětví maloobchodních a rezidenčních nemovitostí. Naopak pokles zájmu bude zřejmě na trhu s průmyslovými nemovitostmi a také kancelářemi, které se v Česku nyní dostavují.

Přečíst článek
Jiří Ochetz z J&T Real Estate

Do Nového Rohanu investujeme 15 miliard, říká člen představenstva J&T Real Estate Jiří Ochetz

Developer J&T Real Estate (JTRE) chystá svůj zatím největší projekt. Koupil první část pozemků na Rohanském ostrově v pražském Karlíně, kde začne příští rok stavět čtvrť Nový Rohan. „Aktuálně máme územní rozhodnutí a připravujeme stavební povolení pro první etapu umístěnou na nároží ulic Voctářova a Štorchova. Prodeje bytů plánujeme spustit ve druhém čtvrtletí, výstavbu pak ve druhé polovině roku,“ říká člen představenstva JTRE Jiří Ochetz.

Přečíst článek
Scott.Weber kupuje od Penty coworking v komplexu Churchill

Pražský trh sdílených kanceláří se konsoliduje. Scott.Weber kupuje od Penty coworking v komplexu Churchill

Společnost Scott.Weber Workspace, provozující flexibilní kanceláře, coworkingové a eventové prostory, kupuje od firmy Penta Real Estate coworkingové centrum BASE, které je součástí kancelářského komplexu Churchill v Praze 2. Konkrétní částku nechtěla ani jedna ze stran obchodu uvést. Podle zdrojů z trhu transakce nepřesahovala stovky milionů korun. Scott.Weber Workspace je lídrem pražského trhu s flexibilními kancelářemi, BASE bude její 13. pražskou pobočkou.

Přečíst článek
Bolest v zádech aneb opravdu sedíte správně?

Bolest v zádech aneb opravdu sedíte správně?

Určitě to všichni alespoň z vyprávění znáte. Dlouhé hodiny strávené za počítačem v kanceláři umí pořádně potrápit vaše záda, obzvláště pak v případě, kdy vám práce brání řádně si zacvičit a aktivovat všechny svaly. Existuje nějaké řešení, které by vám pomohlo od nepříjemné bolesti zad ulevit a zároveň zkvalitnilo čas strávený prací? Samozřejmě, že ano a my se na něj dnes podíváme.

Přečíst článek
Komerční banka na Václavském náměstí

Další miliardová transakce. Komerční banka prodává budovu na Václaváku

Komerční banka prodává svoji budovu na prestižní adrese. Václavské náměstí 42. Informaci o prodeji budovy, kterou měla redakce newstream.cz, potvrdila ředitelka společnosti Knight Frank Zdenka Klapalová. Cenu transakce nechtěla komentovat.

Přečíst článek
Místo recepce kavárna či bar. Penta zkouší nový koncept vstupu do kancelářských budov

Místo klasické recepce kavárna. Penta boří zavedená pravidla vstupu do kancelářských budov

Provoz recepce je nákladný na personál, vstupní lobby zase na metry čtvereční. Jak využít prostory lépe a ekonomičtěji teď zkouší developer Penta Real Estate v právě dokončené budově Metalica na Nové Waltrovce v Praze 5. Klasickou recepci nahradila kavárna a moderní technologie. A pokud je třeba lidský kontakt, například pro lepší orientaci v budově, mohou se příchozí obrátit pro radu na vyškoleného baristu.

Přečíst článek
Tokijský klenot mezi mrakodrapy Shiodome City Center  je na prodej. Cena může přepsat realitní žebříčky.

Tokijský klenot mezi mrakodrapy je na prodej. Cena může přepsat realitní žebříčky

Jedna z dominant prestižní tokijské obchodní hypermoderní čtvrti Shiodome, tamní City Center vlastněné investičním fondem GIC, zřejmě změní majitele. Pokud by k transakci došlo, odhadovaná cena 300 miliard jenů (asi 45,7 miliardy korun) by atakovala nejvyšší pozice v historii realitních rekordů v Japonsku, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Rohan City - vizualizace nové městské části Prahy 8

Pražský Manhattan. Rohan City nabídne luxusní penthausy s výhledem na Hrad

Dlouhá pobřežní promenáda, velký park, volnočasový ostrov, sídlo developera, kancelářské budovy s obchůdky i velké bytové domy s apartmány s výhledem na řeku. Tak by měla do pár let vypadat nová pražská čtvrť Rohan City, která se buduje na Vltavském břehu v Praze 8. Její dokončení je zatím naplánováno s celkovou investicí přes 20 miliard korun na rok 2033. Podívejte se, jak bude do pár let nová pražská čtvrť Rohan City vypadat.

Přečíst článek
Developer YIT koupil Kuta Centrum

Bytový developer YIT koupil „béčkové“ Kuta Centrum. Tamní fitko využíval i někdejší primátor Bém

Novým majitelem kancelářského Kuta Centra na pomezí pražského Braníka a Krče je developerská společnost YIT. Převážně administrativní komplex, který prošel zásadní proměnou v 90. letech minulého století, YIT koupila od podnikatele Martina Kuty. Developer s finskými kořeny staví v Česku bytové projekty. Takové jsou i jeho záměry s Kuta Centrem na Zeleném pruhu, které už nově nese název YIT Office Centrum.

Přečíst článek
Kanceláře

Po Americe i Evropa. Čeká trh s komerčními nemovitostmi pekelná bouře?

Evropský trh s kancelářemi se otřásá v základech. Klesá poptávka, což se propisuje i do cen. Nejrazantněji poklesly ceny ve Velké Británii, naopak v Česku se ještě drží.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme