Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pražský Manhattan. Rohan City nabídne luxusní penthausy s výhledem na Hrad

Rohan City - vizualizace nové městské části Prahy 8
Sekyra Group
Věra Tůmová

Dlouhá pobřežní promenáda, velký park, volnočasový ostrov, sídlo developera, kancelářské budovy s obchůdky i velké bytové domy s apartmány s výhledem na řeku. Tak by měla do pár let vypadat nová pražská čtvrť Rohan City, která se buduje na Vltavském břehu v Praze 8. Její dokončení je zatím naplánováno s celkovou investicí přes 20 miliard korun na rok 2033. Podívejte se, jak bude do pár let nová pražská čtvrť Rohan City vypadat.

Reklama

Minimálně jedenácti tisícům lidí by měla nová pražská čtvrť Rohan City do deseti let změnit život. Tolik by jich podle plánů developera a architektů mělo na vltavském břehu začít během jednoho desetiletí nově bydlet či pracovat. Projekt totiž nezahrnuje jen administrativní budovy, ale v plánu je i masivní rezidenční výstavba včetně menších i větších obchodů. Developerská společnost Sekyra Group tak chce na řadu let nevyužívaném brownfieldu Rohanského ostrova vybudovat celkem 380 tisíc metrů čtverečních bytových, kancelářských a obchodních ploch. V první fázi vzniknou v lokalitě naproti karlínské Invalidovně dva bytové domy s 220 byty. Současně se nyní pracuje i na následujících etapách výstavby v další části této lokality a v nejjižnější části území, které navazuje na River Gardens v Karlíně.

Podívejte se ve fotogalerii, jak bude do pár let nová pražská čtvrť Rohan City vypadat.

Organickou součástí nové pražské čtvrti u Vltavy bude rovněž kilometrová pobřežní promenáda, která by měla zahrnovat prvky pro odpočinek i sport. Volným způsobem by pak měl na ní navázat i rozsáhlý park a všechno by pak měla z Karlína propojit i lávka HolKa, která podle plánů hlavního města a realitní společnosti CA Immo naváže i na cyklostezku. 

Přímo v nové městské části chce sídlit i developer 

V současnosti se v rámci projektu Rohan City finišuje výstavba administrativní objektu A1, která se v rámci první etapy začala stavět v létě loňského roku. Nyní je hotová hrubá stavba a na nejvyšší bod budovy tak byla před pár dny slavnostně umístěna glajcha, která podle tradice symbolizuje významný milník stavby.

Dokončení budovy A1, které si do budoucna jako své sídlo na prostorách o rozloze 1100 m2 vybral i developer projektu Sekyra Group, je naplánováno na léto roku 2024. Autory návrhu ikonické stavby, která vyrůstá na budoucím nároží Rohanského nábřeží a parku Invalidovna, jež bude v rámci projektu rozšířen až k Vltavě, jsou uznávaná architektka Eva Jiřičná a architekt Petr Vágner z ateliéru AI DESIGN. 

Celkové investiční náklady projektu, který se výrazně zapíše do proměny této části metropole, přesáhnou podle odhadů developera 20 miliard korun. Celková podoba Rohan City by měla být kompletně hotová v roce 2033.

Rohan Business Centre změnilo majitele. Za 31 milionu eur ho koupil Fio realitní fond

Rohan Business Centre změnilo majitele. Za 31 milionů eur ho koupil Fio realitní fond

Fond Reico ČS Nemovitostní se dohodl na prodeji kancelářské budovy Rohan Business Centre v pražském Karlíně. Koupil ji fond kolektivního investování Fio realitní fond. Hodnota transakce činí 31,3 milionu eur, tedy přibližně 740 milionů korun. Reico ČS to uvedla na svém webu.

Přečíst článek

Southbank - návrh pro novou výstavbu v Bratislavě. Developer Penta Real Estate.

Penta odtajnila návrhy pro novou čtvrť Southbank v Bratislavě. Do 10 let tu chce tisíc bytů

Do deseti let by v Bratislavě mohla vyrůst zbrusu nová čtvrť Southbank, která leží v blízkosti samého historického centra hlavního města Slovenska a řeky Dunaje. Rozsáhlý rezidenční projekt s tisícovkou bytů a 85 tisíci metry čtverečními retailových a kancelářských ploch zde nyní chystá developer Penta Real Estate Slovakia. Ten poté, co pozemek vloni koupil od společnosti HB Reavis, na realizaci projektu vyhlásil mezinárodní architektonicko-urbanistickou soutěž. Jejího vítěze oznámil letos už začátkem března a teprve o měsíc později zveřejnil také vítězný soutěžní návrh. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Vladislav Dykast, Finep

Vladislav Dykast z Finepu: Povinné odvody městu přiblíží dostupné bydlení. Musí se ale změnit legislativa

Přečíst článek
Maison Ořechovka

Proč se v Praze pomalu staví? Každý smí výstavbu blokovat a nenese za to zodpovědnost, říká developer

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme