Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Podnikatelé v realitách Morcinek a Rosenbaum budou společníky

Byty na prodej
ČTK
 ČTK

Antimonopolní úřad povolil vstup skupiny European Housing Services (EHS) investora Marka Rosenbauma do M&M Reality Petra Morcinka.

Reklama

Společnosti spojení oznámily na začátku srpna s tím, že EHS jako investor v M&M získá padesátiprocentní podíl. Nyní spojení ve zrychleném řízení povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

„Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti zprostředkování prodeje nemovitostí, dále rovněž v oblasti zprostředkování spotřebitelských úvěrů a pojistných a investičních produktů. Úřad zjistil, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto vydal rozhodnutí o povolení spojení soutěžitelů,” uvedl úřad v tiskové zprávě.

Petr Hlaváček, Dalibor Martínek a Petra Jansová

Petr Hlaváček v podcastu Realitní Club: Ne všichni developeři umějí stavět. Tlačí jen zisk

Toho, že možná v blížících se komunálních volbách neuspěje, se pražský radní pro územní rozvoj za TOP 09 a nynější lídr pražské kandidátky STAN Petr Hlaváček nebojí. Má údajně spoustu možností. Neobává se ani o kontinuitu projektů, které započal, ať už jde o Vltavskou filharmonii, Pražský okruh nebo výstavbu pod taktovkou Pražské developerské společnosti. Co by ale Praha podle něj potřebovala, je efektivní státní správa.

Přečíst článek

M&M Reality v dubnu 2020 oznámila, že do ní vstupuje majetkově skupina Arca Capital, ale v listopadu společnosti oznámily, že z ohlášeného vstupu sešlo.

M&M Reality patří k největším firmám na tuzemském realitním trhu. Společnost má 185 poboček po celé ČR a zhruba 2500 makléřů. Ročně zajistí v Česku prodej a pronájem zhruba 17 tisíc nemovitostí v celkové hodnotě přesahující 45 miliard korun. Z toho firma třeba v televizních aukcích loni a letos zrealizovala přes 1500 aukcí v hodnotě přesahující 5,7 miliardy korun.

Skupina EHS vznikla loni a patří do ní například firmy Bezrealitky a Maxima Reality. Letos investovala například do projektu Ownest, poskytujícího model nájmu ve vlastním s odložením hypotéky až na pět let, a realitních auditorů Nemo Report. V loňském roce pak do start-upu Roomstory a realitní služby Maxima Reality.

CPI Property Group

Realitní magnát Vítek ovládl další skupinu. Patří mu 80 procent rakouské s Immo

Společnost CPI Property Group (CPIPG) realitního dravce Radovana Vítka si zajistila většinový podíl v rakouské firmě s Immo.

Přečíst článek

Redakce Newstream.

Redakce Newstream.cz spouští Realitní Club

Trh realit se rychle otáčí, přináší to nové výzvy a témata. Newstream.cz spouští Realitní Club, který zahrnuje podcast, magazín, eventy a speciál na webu včetně oborově zaměřeného newsletteru.  

Přečíst článek

Zajímavé zprávy ze světa realit čtěte zde

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Stavba Dvoreckého mostu

OBRAZEM: Jak se staví nový most v Praze? Je to komplikovaná stavba, tvrdí jeho stavbyvedoucí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme