Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní magnát Vítek ovládl další skupinu. Patří mu 80 procent rakouské s Immo

CPI Property Group
čtk

Společnost CPI Property Group (CPIPG) realitního dravce Radovana Vítka si zajistila většinový podíl v rakouské firmě s Immo.

Reklama

Miliardář Radovan Vítek si splnil svůj realitní sen. Poté, co loni získal absolutní kontrolu nad rakouským gigantem Immofinanz, ohlašuje další akvizici rakouské realitní společnosti. CPIPG uvedla, že její nabídku na odkup využili držitelé zhruba 36,66 procenta akcií s Immo. Celkově tak bude CPIPG vlastnit nejméně zhruba 79,20 procenta akcií s Immo.

CPIPG za každou akcii s Immo nabídla 23,50 eura (téměř 570 korun), včetně dividendy za rok 2021. Akcionáři měli možnost nabídku využít do 12. srpna. Ti, kteří tak neučinili, nyní dostanou další tři měsíce na přijetí nabídky.

CPIPG se dohodla s firmou s Immo na převzetí na začátku května. V červnu se akcionáři rakouské firmy vyslovili pro zrušení ustanovení, podle kterého nesmí žádný její akcionář bez ohledu na výši svého majetkového podílu na hlasovacích právech mít podíl vyšší než 15 procent. Po zapsání změny stanov do obchodního rejstříku a nabití účinnosti CPIPG zahájila povinnou nabídku na odkup.

CPI Property Group

Vítkova CPI má za sebou tučný kvartál. Přišla si na devět miliard, i díky Immofinanz

Zisk realitní společnosti CPI českého miliardáře Radovana Vítka vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 243 procent na 381 milionů eur (zhruba 9,4 miliardy korun).

Přečíst článek

Společnost s Immo investuje v Evropské unii, zaměřila se na hlavní města Rakouska, Německa a regionu střední a východní Evropy. CPIPG má také většinový podíl v rakouské realitní firmě Immofinanz, která vlastní reality v Rakousku, Německu, České republice, Polsku a Maďarsku.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Vítek je podle časopisu Forbes je jedním z devíti českých dolarových miliardářů.

Zajímá vás dění ve světě realit? Sleduje náš Realitní Club

Hala Accolade u Chebu

Největší logistická hala v Česku vyroste u Chebu. Investorem je Accolade

U Chebu vyroste do tří let největší logistická hala v Česku. Investorem je společnost Accolade. A ačkoli hala ještě nestojí, její předpronájem už je letošní největší obchodní transakcí ve druhém čtvrtletí.

Přečíst článek

Green Point - administrativní budova na pražském Smíchově.

Smíchovský Green Point znovu změnil majitele. Za stamiliony jej koupila Wood & Company

Portfolio realitního podfondu Wood & Company Office se v červenci rozšířilo o v pořadí již desátou kancelářskou budovu a třetí v Praze. Jde o smíchovský Green Point, který Wood & Company koupila od společnosti Ronaldsay. Cenu akvizice budovy dokončené v roce 2021 ani jedna ze stran nekomentovala.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme