Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Redakce Newstream.cz spouští Realitní Club

Redakce Newstream.
Newstream.cz
Tereza Zavadilová

Trh realit se rychle otáčí, přináší to nové výzvy a témata. Newstream.cz spouští Realitní Club, který zahrnuje podcast, magazín, eventy a speciál na webu včetně oborově zaměřeného newsletteru.  

Reklama

Začátkem září spouští byznysový magazín newstream.cz velký obsahový projekt, který bude vlajkovou lodí redakce, s názvem Realitní Club. Je to multiplatformní projekt na téma realitního trhu, nemovitostí a financování, který zahrnuje podcast, magazín, eventy a speciál na webu včetně oborově zaměřeného newsletteru.  

"Budeme mít nejobsáhlejší zpravodajství a publicistiku zaměřenou na realitní trh. Máme na to skvělé autory a spolupracovníky. Věnovat se budeme podrobně tématům jako je nová výstavba, komerční reality, brownfieldy, politika kolem stavebního řízení, financování nemovitostí. Nová situace v ekonomice totiž přináší i na tento trh nová silná témata," uvedla CEO newstream.cz Tereza Zavadilová. 

Podcastová série Realitní Club začíná 5. září. Prvním hostem moderátorů a zkušených autorů Petry Jansové a Dalibora Martínka bude architekt, urbanista a radní pro územní rozvoj Petr Hlaváček. V dalších dílech budou následovat rozhovory se známými developery jako je Marcel Soural z Trigemy či Simon Johnson z Crestylu a dalšími odborníky z trhu na aktuální i palčivá témata. Podcast vzniká v rámci širší spolupráce newstream.cz s agenturou EP Production.  

„Jsme v turbulentní době, každým dnem se situace na realitním trhu mění. Budeme postihovat tyto změny a s lídry trhu hledat a pojmenovávat budoucí vývoj,“ říká Dalibor Martínek.  

V říjnu vychází první číslo nového magazínu Realitní Club, který bude vycházet každého půl roku. V prvním čísle přineseme řadu aktuálních témat, která se mimo jiné týkají rozvoje Prahy, nové informace o vývoji bytové výstavby, cenách, architektury a nových trendech. „Architektura vypovídá o vyspělosti naší společnosti. Bude to jedno z klíčových témat, kterým se budeme věnovat. O směru, kterým se ubírá myšlení v Česku jsme si povídali se světoznámou architektkou Evou Jiřičnou,“ přibližuje Petra Jansová. 

Jiří Pácal, ředitel společnosti Central Europe Holding a člen správní rady Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí

Jiří Pácal: Pořídit si vlastní byt není nárok. Mladí si na to budou muset zvyknout

Ke změnám na realitním trhu dochází, ale ty se podle Jiřího Pácala z Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí daly víceméně očekávat. Prostor pro pokles cen nemovitostí nevidí a nejvíce na aktuální situaci podle něj doplácí mladší generace. „Byt s první výplatou už není fenomén. Zdaleka ne tolik mladých si dnes může hypotéku dovolit. Je i méně těch, kteří si pořídí byt na investici. Ale bohatých s více investičními byty ve vlastnictví je stále dost,“ říká v rozhovoru pro Newstream Pácal.

Přečíst článek

Během podzimu uspořádá newstream.cz v rámci Realitního Clubu několik eventů, v září odstartuje business breakfastem na téma Stavební řízení, následovat bude v říjnu setkání na téma Výhledy realitního trhu 2023.  Pod hlavičkou klubu bude redakce dále pořádat společenská a networkingová setkání a další eventy. „Záměrem projektu je sdružovat a propojovat významné hráče na realitním trhu a tím přispívat k jeho zkvalitňování i ke vzniku nových business příležitostí. To, že jde o aktuální potřebu trhu, potvrzuje již nyní velký zájem partnerů o členství v klubu,” uvedla obchodní manažerka Katarína Krajčovičová.  

Newstream.cz je byznysový web, který vznikl v červenci 2021. Zaměřuje se na ekonomické zpravodajství, zprávy z firem, financí, realit a chytrého lifestylu včetně rozhovorů, komentářů, reportáží, videí, podcastů a videorozhovorů. Pořádá odborné a společenské eventy.   

Green Point - administrativní budova na pražském Smíchově.

Smíchovský Green Point znovu změnil majitele. Za stamiliony jej koupila Wood & Company

Portfolio realitního podfondu Wood & Company Office se v červenci rozšířilo o v pořadí již desátou kancelářskou budovu a třetí v Praze. Jde o smíchovský Green Point, který Wood & Company koupila od společnosti Ronaldsay. Cenu akvizice budovy dokončené v roce 2021 ani jedna ze stran nekomentovala.

Přečíst článek

Ilustrační foto

Ceny nemovitostí na Slovensku trhly rekord, meziročně byly dražší o šestinu

Meziroční 16,6procentní růst cen nemovitostí na Slovensku ve druhém čtvrtletí 2022 byl nejvyšší od roku 2010, od kdy se tato čísla zjišťují. Jedná se přitom o realizační ceny, za které se skutečně prodává. Statistiku táhne nahoru hlavně rekordní růst realizačních cen nových domů a bytů. Ceny stávajících nemovitostí rostou pomaleji, a to v průměru o 13 procent, uvedl slovenský Štatistický úrad (ŠÚ SR).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Digitalizace českého stavebnictví se vleče. Jak by oboru prospělo vyšší zapojení AI, budou diskutovat experti

Přečíst článek
Vychází další číslo magazínu Realitní Club

Vychází nové číslo magazínu Realitní Club. Zachycuje dramatickou změnu na nemovitostním trhu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme