Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zámek v Liberci je na prodej. Kdo se stane jeho novým majitelem?

Liberecký zámek je na prodej
Se svolením Sotheby´s
Petra Jansová
pej

Dvacet pokojů a deset koupelen, zámecká kaple a také více než 13 tisíc metrů čtverečních velký zámecký park v Liberci je na prodej. O koupi uvažuje i vedení města. Cena objektu není veřejně známá.

Reklama

Jedna z nejstarších staveb v Liberci je na prodej. Zámek nabízí realitní kancelář Sotheby´s. Současný majitel se ho pokusil prodat už před deseti lety, a to za šest milionů eur. O koupi objektu už několik let přemýšlí i vedení Liberce nebo Liberecký kraj. Zhruba před šesti lety radnice cenu za nákup zámku odhadovala na 60 až 100 milionů korun.

Zámek v Liberci hledá nového majitele

Zámek v horním centru města v minulosti sloužil nejen jako šlechtické sídlo, ale byl v něm i soud, ubytovna, ředitelství Státních lesů a statků, vysoká škola a v době největší slávy Skloexportu i jedna z nejrozsáhlejších expozic skla na světě.

Sklexport rekonstruoval areál hned dvakrát, poprvé v 70. letech, kdy objekt přizpůsobil svým potřebám. Po úpadku společnosti je zámek víceméně prázdný, po krachu firmy, získala objekt holandská společnost Ústí Development.

Zámek v Klecanech je zase na prodej.

Zámek v Klecanech je opět na prodej. Před 10 lety se za něj majitel chtěl miliardu, kupce nenašel

Bylo v něm kino nebo sídlo armády a jeho majitelem je německý podnikatel Jens Beckhäuser, nekorunovaný král předváděcích akcí. Ten se kulturní památku snažil prodat už před 10 lety a požadoval za ni podle dostupných informací jednu miliardu korun. Zámek Klecany se nyní opět objevil v nabídce realitní kanceláře Sotheby´s. Cena už ovšem není veřejně známá.

Přečíst článek

Zámek je kromě zahrad veřejnosti nepřístupný. Vedení města zvažuje, že by využila prostory k rozšíření ZUŠ. „Pro její rozšíření, protože škola se nevejde do budovy, která byla (pro ZUŠ) před 20 lety postavená. Otázkou zůstává cena a případná rekonstrukce (zámku). A teprve se uvidí, jestli vůbec najdeme nějakou shodu ve vedení města na to jít tímto směrem a koupit třeba půl budovy nebo třeba i rovnou celou,“ uvedl primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj - SLK).

Lützowova vila je od roku 1964 kulturní památkou. Vyjde na sedm milionů dolarů.

Mramorový luxus za sedm milionů dolarů. Sotheby's nabízí k prodeji vilu v Karlových Varech

Devět ložnic, čtyři koupelny a hlavně více než dva tisíce metrů čtverečních pozemku s altány a sochami v Karlových Varech je na prodej. Lützowovu vilu nabízí síť Sotheby´s International Realty za sedm milionů dolarů (téměř 150 milionů korun).

Přečíst článek

Tančící dům v Praze

Zdenka Klapalová: Trofejní nemovitosti jsou jako kvalitní umění, bezpečným uchovatelem hodnoty

Zámek, menhiry nebo třeba věž. Dají se prodat? Ano, má to ale svá specifika. Jedná se o velmi unikátní typy nemovitostí, které se objevují na realitním trhu jen minimálně. Ostatně i jejich cena a kupci bývají velmi specifičtí, protože nejde o běžné nemovitosti, které je možné klasicky zhodnocovat. V realitním žargonu se jim říká trofejní nemovitosti. Na to, které budovy se mohou takto nazývat, kolik se jich ročně objeví a které z nich byly za posledních sto let nejvíce unikátní, jsme se zeptali šéfky Knight Frank a prezidentky Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), Zdenky Klapalové, která se tímto tématem zabývá dlouhodobě. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích jde do dražby s cenovkou 106 milionů. Prodej přitáhne spekulanty, bouří se místní

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme