Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zámek - informace o tématu

Nová várka zámků na prodej

Nová várka zámků na prodej. V módě jsou ty po rekonstrukci za stovky milionů

Zájem o honosné zámky trvá. Stále častěji se ale poptávají ty, které jsou po rekonstrukci. Na svého majitele čekají zpravidla dva roky.

Přečíst článek

Zámek v Kunraticích se prodal v aukci. Nový majitel za něj dal přes 106 milionů korun

Přečíst článek
Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích jde do dražby s cenovkou 106 milionů. Prodej přitáhne spekulanty, bouří se místní

Přečíst článek
Zámek ve Skřivanech stále nenašel majitele.

Ani milionová sleva nepomohla. Zámek ve Skřivanech nikdo nechce

Už třikrát se Královéhradecký kraj pokusil prodat památkově chráněný novogotický zámek ve Skřivanech. Nepomohla ani sleva.

Přečíst článek
Zámecký komplex v Dolních Kounicích je stále na prodej.

Fotogalerie: Výprodej zámků v Česku. Některé stojí jako pražský byt

Ty alespoň částečně zrekonstruované u velkých měst nebo hranic s Německem stojí stovky milionů. Ty menší v horším stavu vyjdou i na méně než 20 milionů. Podívejte se na aktuální nabídku zámků na prodej.

Přečíst článek
Kunratický zámek je na prodej

Chátrající kunratický zámek je na prodej. Vyvolávací cena je 106 milionů

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) prodává v aukci areál zámku Kunratice. Vyvolávací cena barokní stavby ze 17. století s více než hektarovým parkem je 106,3 milionu korun.

Přečíst článek
Zámek Lednice

Stát nemusí Lichtenštejnům vracet jejich majetek, rozhodl soud. Ve hře byly i zámky v Lednici a ve Valticích

Majetek na Břeclavsku, mimo jiné zámky v Lednici a ve Valticích, stát a další instituce nemusí rodu Lichtenštejnů vracet. Krajský soud v Brně potvrdil rozhodnutí soudu v Břeclavi, který zamítl žalobu Nadace knížete z Lichtenštejna požadující vydání majetku od státu, jenž podle ní užívá neoprávněně. Lichtenštejnové přišli o tento majetek v roce 1945 na základě Benešových dekretů. Právní zástupce nadace Aleš Linhart novinářům po jednání řekl, že podá dovolání k Nejvyššímu soudu.

Přečíst článek
Zámecký komplex v Dolních Kounicích je stále na prodej.

Jeden z největších hradů v Evropě je na prodej. Za 200 milionů, možná i míň

Není možná nejdražší, ale je nejrozlehlejší. Hrad v Dolních Kounicích na Brněnsku, jehož odhadní hodnota šplhá až k půl miliardě, je už přes rok v nabídce realitní kanceláře za 200 milionů korun.

Přečíst článek
Rodinné sídlo na Malé Straně je na prodej.

Sídlo na Kampě nebo středověká tvrz. Na kolik vyjdou podobné nemovitosti?

Jisté zpomalení lze pozorovat i v segmentu luxusních nemovitostí. Movití klienti se svojí koupí zatím vyčkávají. A výběr „luxusních“ nemovitostí je opravdu široký. Za stovky milionů se dá koupit renesanční tvrz nebo rodinné sídlo na Malé Straně hned u Kampy.

Přečíst článek
Barokní zámek v Mirošově je na prodej.

Zámek u Rokycan je na prodej. Jde o jednu z nejdražších nemovitostí na tuzemském trhu

Barokní zámek nedaleko Rokycan je na prodej. Před téměř 10 lety za něj současný majitel zaplatil 100 milionů korun, po rekonstrukci za něj chce 130 milionů korun. Historický komplex je tak suverénně jednou z nejdražších nemovitostí na tuzemském trhu.

Přečíst článek
Liberecký zámek je na prodej

Zámek v Liberci je na prodej. Kdo se stane jeho novým majitelem?

Dvacet pokojů a deset koupelen, zámecká kaple a také více než 13 tisíc metrů čtverečních velký zámecký park v Liberci je na prodej. O koupi uvažuje i vedení města. Cena objektu není veřejně známá.

Přečíst článek
Zámek v Klecanech je zase na prodej.

Zámek v Klecanech je opět na prodej. Před 10 lety se za něj majitel chtěl miliardu, kupce nenašel

Bylo v něm kino nebo sídlo armády a jeho majitelem je německý podnikatel Jens Beckhäuser, nekorunovaný král předváděcích akcí. Ten se kulturní památku snažil prodat už před 10 lety a požadoval za ni podle dostupných informací jednu miliardu korun. Zámek Klecany se nyní opět objevil v nabídce realitní kanceláře Sotheby´s. Cena už ovšem není veřejně známá.

Přečíst článek
Zámek Ořechov je na prodej.

Kaple nebo státem chráněná socha Jana Nepomuckého. Zámek Ořechov je na prodej

Nejenom bydlení na zámku, ale i možnost podnikání skýtá původně renesanční nemovitost v moravské obci nedaleko Zlína. Zámek Ořechov je kvůli tomu, že je poslední majitel v insolvenci, opět k mání.

Přečíst článek
Reklama

News box

Neznámý člověk se dnes podle televize CNN 🔥 zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který je obžalovaný ze zfalšování finančních záznamů v souvislosti s platbou pornoherečce před volbami roku 2016. Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl dokončen výběr 12členné poroty a šesti náhradníků.
Julija Navalná, vdova po ruském opozičním předákovi Alexeji Navalném, dnes dostala 🏅 Cenu za svobodu médií. Převzala ji v Bavorsku na Summitu Ludwiga Erharda, vrcholném setkání německých politiků a zástupců hospodářství, které je pojmenované po bývalém německém spolkovém kancléři a ekonomovi. 
Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme