Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mramorový luxus za sedm milionů dolarů. Sotheby's nabízí k prodeji vilu v Karlových Varech

Lützowova vila je od roku 1964 kulturní památkou. Vyjde na sedm milionů dolarů.
Sotheby's International
Petra Jansová
pej

Devět ložnic, čtyři koupelny a hlavně více než dva tisíce metrů čtverečních pozemku s altány a sochami v Karlových Varech je na prodej. Lützowovu vilu nabízí síť Sotheby´s International Realty za sedm milionů dolarů (téměř 150 milionů korun).

Reklama

„Hrady, zámky a historické vily najdete v přírodě za Prahou. Některé jsou dokonce chráněné jako kulturní památky. Západní Čechy jsou typické menšími pohořími, řekami a lesy, ale i lázeňskými městy jako jsou Karlovy Vary, Mariánské nebo Františkovy lázně,“ popisuje zahraničí síť Sotheby´s tuzemsko.

Jedním z objektů, který nabízí, je i památkově chráněná Lützowa vila v Karlových Varech. Historický objekt, který sloužil například jako rekreační sídlo zaměstnancům českých letišť, získal po roce 1989 soukromý majitel. Od té doby je vila veřejnosti nepřístupná.

Na karlovarskou vilu se můžete podívat do následující galerie.

Tančící dům v Praze

Zdenka Klapalová: Trofejní nemovitosti jsou jako kvalitní umění, bezpečným uchovatelem hodnoty

Zámek, menhiry nebo třeba věž. Dají se prodat? Ano, má to ale svá specifika. Jedná se o velmi unikátní typy nemovitostí, které se objevují na realitním trhu jen minimálně. Ostatně i jejich cena a kupci bývají velmi specifičtí, protože nejde o běžné nemovitosti, které je možné klasicky zhodnocovat. V realitním žargonu se jim říká trofejní nemovitosti. Na to, které budovy se mohou takto nazývat, kolik se jich ročně objeví a které z nich byly za posledních sto let nejvíce unikátní, jsme se zeptali šéfky Knight Frank a prezidentky Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), Zdenky Klapalové, která se tímto tématem zabývá dlouhodobě. 

Přečíst článek

Prezidentský Elysejský palác v Paříži.

Křetínský v „investiční horečce“ koupil v Paříži dům s výhledem na prezidentský palác

Český miliardář Daniel Křetínský koupil v roce 2020 pařížský dům ruského oligarchy Dmitrije Rybolovleva za 21,5 milionu eur (asi 517 milionu korun). Honosný městský dům má výhled na prezidentský Elysejský palác a bohatou historii. Zároveň patří mezi aktiva v Rybolovlevově ostře sledovaném rozvodu, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Tento dům se nachází v okrajové části malé obce na jižní Moravě.

Pro tři lidi a dva psy. Jak vypadá vila ze dřeva se dvěma bazény v srdci vinařského kraje?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme